Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gaz & Karın Ağrısı
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Karın ağrısı, ateş, ishal
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKarın ağrısı, ateş, ishal

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
garfis Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 36
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Oca 2013 Saat 21:26
evet aynen öyle oldu hocam....ama vakit yaratmaya çalışıp çocuklarımıza herşeyi olmasa bile yapabileceklerimizi kendimiz yapmalıyız diye düşünüyorum...mesela marketten hazır puding karışımı almak yerine evde süt, un, yumurta gibi malzemeleri kullanıp basit bir pudingten bile kaçınmamalıyız fazlasıyla tembelliğe alışmamalıyız diye düşünüyorum...bir de yoğurt konusunda onkoloji uzmanları çıkıp her marka aynı diyor hangi marka alırsan al evde deneyin 1 ay saklayın bakın bakalım bozulacak mı diyorlar....
son olarak ishalle ilgili yorumunuzu zaten biliyorum durdurmamak gerektiğini mikrobu attığını vs zaten antibiyotik te almıyoruz kan değerine baktırmadan wbc sine vs bunları kızım 3-4 yaşındayken araştırarak öğrendik allaha şükür :) sizin yorumlarınızı makalelerinizi okuduğumuzdan beri de gereksiz evham yapıp hemen doktora koşturmamayı öğrendik :) bu sene kreşte 3.senemiz geçen sene de bu sene de hiç ilaç kullanmadık...burun açmayla atlatıyoruz.... teşekkürler...kolay gelsin...hoşçakalın....
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119777
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Oca 2013 Saat 03:47
O onkoloji uzmanini biliyorum.. Modern gida teknolojisinden bi-haber, "toprakla" yogurt mayalayin diyen bir tip... Eski insanlar, yogurdu, bozulmasin, uzun sure dayanabilen bir gida olsun diye icat etmislerdir. Yogurt ne kadar koyu olursa, dayanma suresi o kadar uzun olur. "Kese yogurtlari" da bu sebeple, luzum oldugundan icat edilmislerdir. Kulak asmayin siz o kiymeti kendinden menkul Prof.un sacmaliklarina. Zaten kimseninde onlari taktigi yok.  Ayni sekilde, hazirlanma ozelliginden dolayi, pastirma da bozulmaz. Pastirma, meze olsun diye degil, savasa giden Askerler yesin diye icat edilmis, bir harb gidasidir.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 31 Oca 2013 Saat 03:48
Yukarı Dön
garfis Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şub 2013 Saat 02:51
Hocam merhabalar. ishal problemi dediginiz gibi 3-4 gunicinde kendiliginden cozuldu. fakat 2 gundur ozellikle geceleri balgamli ( orta koyulukta) oksuruk ortauya cikti. halsizlik istahsizlik var. Ates vs yok. Ama derin ve boguk bir oksururk. Ates olmadigi icin pek uzerinde durmadik ama oksuruk artmaya basladi. Yeni bir rahatsizligin baslanngici olabilirmi? Dusunceniz nedir acaba? Sizin onemli goruslerinize ihtiyacimiz var. Simdiden tesekkurler. Selamlar  
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şub 2013 Saat 03:23
1-Oksurdugunde; tatli kasiginin yarisina bal, ustune; 7-8 damla limon damlatip verin.
2- Uyanik oldugu saatlerde; Burun deliklerine, 4 saatte bir; 10'ar damla Serum fiz damlatin, yeterli olmazsa, 3 gun; gunde  2x2'ser damla Iliadin  ped damla damlatin.
3- Yastigini yukseltin, kenarina; 2 damla ColdMix damlatin.
Ates olmadikca, nefesi hizlanmadikca, merak etmeyin. Eski mailleri mutlaka okuyun.
Yukarı Dön
garfis Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2013 Saat 15:16
Hocam sizin hakkınızı nasıl ödeyeceğiz bilemiyorum. Bizim kız bile sürekli sizden bahsediyor. Sizin sayenizde bizim çocuklarımız daha sağlıklı. Neredeyse 3 yıldır antibiyotik kullanmadık ve her geçen gün kızım dahada sağlıklı oluyor ve güçleniyor. Tekrar teşekkür ederiz.
Yukarı Dön
garfis Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2013 Saat 20:40
merhaba hocam kafama bişey takıldı serum fizyolojik kullanırken iliadin kullanmamızın bir sakıncası var mı? ben 4 saatte bir hem burnunu açıp tükürttürüyorum bayağa balgam atıyoruz rengi koyulaşmaya başladı balgamın...hem de bir sabah bir de akşam her iki deliğine iki kez iliadin yapıyoruz...yanlış değil dimi?
bu arada teşekkür yazısını eşim yazmıştı ben de ayrıca teşekkür etmek istiyorum...size sormasaydık çocuğu doktora götürüp boşun yoracaktık kan testi vs isteyecektik kötü öksürüyordu çünkü boğulurcasına balgamı atamıyordu çünkü ama dediklerinizi az uyguluyordum iliadin vermiyordum vs evde değildik uygulayamamıştım tam şimdi eve geçtik aynen uyguluyoruz gece hiç öksürmüyor gündüz de azaldı arada öksürüyor...tamamen geçecek inşallah...sağolun...
birde eşimin dediği gibi kızım sizi anlatıyor :) geçen gün doktora gidelim dedik diyorki anne doktora gerek yok kadir tuğcu ya sorun yine.... siz beni doktora götürmüyorsunuz şimdi gidicez iğne vericek boşver gitmeyelim... siz tıkır mıkır yazın yine cevap verince onun dediklerini yaparsınız diyor :)) hepimiz gülmekten kırıldık... biz yine tıkır mıkır yazdık siz de üşenmeden cevap verdiniz çok teşekkür ediyoruz ailece :)
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2013 Saat 20:58
Once, Serum fiz, arkasindan Iliadin yapmanizda bir sakinca yok. Iliadin'in arkasindan Serum fiz damlatirsaniz, Iliadin'i sulandirmis ve etkisini azaltmis olursunuz.
    Herzaman; tikir-mikir yazip sorabilirsiniz... Cicek
Yukarı Dön
garfis Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2013 Saat 21:20
tamam hocam ben de önce burnunu açıyorum biraz sonra da iliadin....teşekkür ederiz...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.