Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
HaNCeR
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 92
|
Gönderim Zamanı: 30 Eki 2011 Saat 13:43 |
çok teşekkür ederim hocam. kafama takıldığı kadar varmış yani antibiyotik alması bir hafta boyunca üzücü bir durum. hocam kırık için ortopedi doktoru kolunu bantla sabitletti karnının üstüne doğru L şeklinde duruyo. bir ay sonraya randevu verdiler kontrol için. biz ise tedirginiz fazla bantlamak istemiyoruz kırık yerin kireçleme yapıp tutsun diye yaptılar ama bu sefer dirsektede kireçleme olur diye çözdük doğrumu bu yaptığımız bilmiyorum. hocam bu arada hastaneye götürdüğümüzde ateşi 38.8 di foto terapiden sonra ishal oldu sonrasında vucut sıcaklığında düşme oldu buna bağlı olarak sepsisi düşünmüşler vizitler sırasında anladıklarım bunlardı.
|
Anne Ben Anne Oldum...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 119777
|
Gönderim Zamanı: 31 Eki 2011 Saat 09:23 |
Kırık için bandaj lüzumsuzdur. Fayda yerine zarar verir. Fototerapiden sonra "ishal" görülebiliyor, tedavide gerekmez. Bu kadar küçük çocuklarda ateş; aşırı giydirip terletmekle veya çocuğun susuz kalması sonucu oluşur. Üstünü açarsınız, su teklif edersiniz, ateşi kendiliğinden düşer.
|
 |
HaNCeR
Üye
|
Gönderim Zamanı: 31 Eki 2011 Saat 22:40 |
hocam tekrar teşekkür ederim. bişey daha danışıcam bebeğimin yüzünde minik minik sivilceler çıktı kırmızı lekelerde oluşuyo sivilceler gitgide çoğalıyo gibi bunun sebebi nedir. aldığı antibiyotikten kaynaklanmış olabilirmi.
|
Anne Ben Anne Oldum...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 01 Kas 2011 Saat 12:29 |
Çok sıcak tutmuşsunuz. Zaten başınıza gelenlerin hepsi bu aşırı sıcak tutma yüzünden geldi. Üstünü açın, banyo yaptırın, serin tutun, üşüyecek diye korkmayın. Sizin giyindiğiniz kadar giyinsin, üstünüde çok örtmeyin.
|
 |
HaNCeR
Üye
|
Gönderim Zamanı: 01 Kas 2011 Saat 23:06 |
Hocam diğer tarafa yazamadım o yüzden burdan yazıyorum eski maillerede baktım ama aradığımı bulamadım. hocam doğum yaptığım yerden kızıma devit vermişlerdi, hacettepeden taburcu olduğunda ise polivit verdiler bir yaşına kadar kullanıcak dediler hangisini nekadar kullanmalıyım. bebeğim şuan 19 günlük kilosu 3800 civarındaydı bi kaç gün önce. birde zymaflour bukadar küçükken başlayabilirmiyim kullanırsamda nasıl verebilirim. bunların dışında önerdiğiniz bişe varmı kullanmam gereken
|
Anne Ben Anne Oldum...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 02 Kas 2011 Saat 10:19 |
Polivit, veya Dvit3, ikisinden birini kullanabilirsiniz. Zymafluor, hernekadar içerisinde "6. aydan sonra" kullanılır dersede, vitamin ve Zymafluor'u 20 günden sonra başlamanızda bir zarar yoktur.
|
 |
febaa2
Kıdemli Üye
Puanlar: 1750
|
Gönderim Zamanı: 06 Kas 2011 Saat 07:08 |
hocam 20 günlük bebeğe flouru 1 çay kaşığı suda eritip öylemi vereceğiz birde anne sütüyle beraber almış olacak bu etkisini zayıflatmazmı teşekkrüler
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 06 Kas 2011 Saat 17:59 |
Her türlü sütlü gıdadan yarım saat evvel veya sonra verin.
|
 |