Özlem Hanım yeniden merhabalar.
Kreşe uyum sürecimiz devam ediyor. Ancak size sormak istediğim birkaç sorum var.
Sabahları kızımı (16 aylık) bırakırken ona akşama döneceğimi anlayacağını düşünerek sürekli anlatıyorum ama hemen her bebek gibi ağlıyor ve benden ayrılmak istemiyor ama 2 dakika içinde kreşe uyum sağlayıp ağlaması bitiyor ve hemen sabah kahvaltısını güzelce yapıyormuş. Oyun sırasında da bir sorunumuz yok ama uyku vakti geldiğinde çok uykusu olduğu halde uykuya çok zor dalıp çok az uyuyormuş. Öğretmenleri çok uykusu var ama tedirgin uyuyor ve hep gözlerini açıyor diyorlar. Mesela 15 dakikada bir uyanıyormuş ve toplamda da 45 dak. zor uyuyormuş. Kreşteki öğretmenler bunun hemen her bebekte olabileceğini uyum sürecinde bunun normal olduğunu söylediler ama içim rahat etmedi size de danışmak istedim.
Sabahları bırakırken ağlamaması için ve uyku sorununu halletmek için neler yapılabilir merak ediyorum ve yönlendirmenizi kreşteki görevlilerle de paylaşmak istiyorum. Not olarak belirtmek isterim ki, evde biberonla süt veya bebek çayı içip yanına oyuncağıyla uyutuyorum. Müziğini de açıp iyi uykular kızım diyorum, eğer aç veya hasta değilse hemen uyuyor. Orda da uykuya dalmasını kolaylaştıracak bir oyuncağı var aslında. Ama neden uyumadığını ve bu sorunu nasıl halledebileceğimi bilmiyorum.
Yanıtınız için şimdiden çok teşekkür ederim. Sevgiler.
Duygu SÖZERİ