Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Çalışan Anne & Bakıcı & Kreş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kreşe Uyum
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKreşe Uyum

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7479
Mesajın Direkt Linki Konu: Kreşe Uyum
    Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2008 Saat 21:30
Özlem Hanım yeniden merhabalar.
Kreşe uyum sürecimiz devam ediyor. Ancak size sormak istediğim birkaç sorum var.
Sabahları kızımı (16 aylık) bırakırken ona akşama döneceğimi anlayacağını düşünerek sürekli anlatıyorum ama hemen her bebek gibi ağlıyor ve benden ayrılmak istemiyor ama 2 dakika içinde kreşe uyum sağlayıp ağlaması bitiyor ve hemen sabah kahvaltısını güzelce yapıyormuş. Oyun sırasında da bir sorunumuz yok ama uyku vakti geldiğinde çok uykusu olduğu halde uykuya çok zor dalıp çok az uyuyormuş. Öğretmenleri çok uykusu var ama tedirgin uyuyor ve hep gözlerini açıyor diyorlar. Mesela 15 dakikada bir uyanıyormuş ve toplamda da 45 dak. zor uyuyormuş. Kreşteki öğretmenler bunun hemen her bebekte olabileceğini uyum sürecinde bunun normal olduğunu söylediler ama içim rahat etmedi size de danışmak istedim.
Sabahları bırakırken ağlamaması için ve uyku sorununu halletmek için neler yapılabilir merak ediyorum ve yönlendirmenizi kreşteki görevlilerle de paylaşmak istiyorum. Not olarak belirtmek isterim ki, evde biberonla süt veya bebek çayı içip yanına oyuncağıyla uyutuyorum. Müziğini de açıp iyi uykular kızım diyorum, eğer aç veya hasta değilse hemen uyuyor. Orda da uykuya dalmasını kolaylaştıracak bir oyuncağı var aslında. Ama neden uyumadığını ve bu sorunu nasıl halledebileceğimi bilmiyorum.
Yanıtınız için şimdiden çok teşekkür ederim. Sevgiler.
Duygu SÖZERİ
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2008 Saat 21:36
Bu arada kreşte biberon kullanımına çok ılımlı bakmadıklarından bardak kullanıyorlar. Uykudan önce biberon yerine bardakla sıvı veriyorlar. Aynı şekilde emzik kullanımını da azalttılar. Belki bunlar da uyumamasında etkili oluyordur diye düşündüm ve sorularımı yanıtlamanızda yardımcı olabilir. Çünkü uykuya dalışımızda sırasıyla biberon ve sadece uykularda emzik kullanıyoruz. Teşekkürler.
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eyl 2008 Saat 12:58
hem kreşe uyum sağlaması için çok erken hem de uyku alışkanlıklarını değişmesinden rahatsız olmuş olabilir. kreştekiler de evdekine benzer şeyler yapabilirse kızınız daha kolay ve çabuk uyum sağlayacaktır. sabahlara ise siz ne kadar çabuk ondan ayrılmaya va kendinizi suçlu gibi hissetmemeye alışırsanız kızınız da o hızla kreşe uyumunu arttıracaktır. siz yapmanız gerekeni yapıyor ve kalan zamanlarınızda kızınızla güzel zamanlar geçiriyorsanız eksik kalan bir şey pek yok demektir
özlem
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eyl 2008 Saat 23:04

Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Size bu soruyu sorduktan sonraki iki günde de kızım kreşte maşallah güzelce uyumuş. Sanırım uyku sorunu kendiliğinden hallolmaya başladı.Smile

Yine o iki gün içinde sabahları bırakırken oyun oynayarak kızımı bırakmaya başladım. El sallayıp yanından ayrılmıştım. O da bana ağlasa da el salladı. Ama süreyi kısa tutmadım buna dikkat edeceğim. Sanırım gitmem gerektiğini o da kabullenmeye başladı ve ama süreyi kısa tutarsam belki ağlamasını da engelleyebilirim. Bunu mutlaka uygulayacağım. Yeniden çok teşekkür ederim. Özlem Hanım.
Sevgiler...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.