Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Çalışan Anne & Bakıcı & Kreş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İşe Başladıktan Sonra...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumİşe Başladıktan Sonra...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7479
Mesajın Direkt Linki Konu: İşe Başladıktan Sonra...
    Gönderim Zamanı: 11 Ara 2007 Saat 21:41

Merhabalar Özlem Hanım.

Benim 7 aylık bir kızım var ve erken bir soru olacak ama sizin verdiğiniz birkaç cevaptan sonra sormaya karar verdim.

Kızım ben işe başladığımda 14 aylık olacak. Biz evde kayınvalidemlerle (kayınvalidem 67 yaşında) yaşamaktayız. Eşimle kayınvalidemin bakamayacağı konusunda hemfikir olup, benim çalıştığım üniversitenin kreşine vermeye karar verdik şimdiden. Ben eğer evde bırakırsam 11-12 saat boyunca göremeyeceğim kızımı. Bebeklerin uyuma sürelerini de düşündüğümüzde ben kızımla hiç görüşememekten korkuyorum. Ama eğer kreşte olursa ona yakın olacağım.

Bakıcı hiç düşünmedik çünkü güvenme açısından Antalya’da böyle deneyimli kişiler bulamamaktan şikayetçi olan çok kişi var. Açıkçası ben bu kreşin tüm imkanlarını ve 6 aydan itibaren hizmet verdiğini ve çok da iyi olduğunu biliyorum. Ama siz bir kişinin bakması taraftarı olduğunuzu belirtmişsiniz. Bu da benim kafamı karıştırdı. Babaanneye bırakmak da istemiyoruz. Sizce yapmak istediğimiz yanlış bir şey midir? Kızım da beni çok özlemez mi eğer evde bırakırsam? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

Sevgiler.

Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2007 Saat 20:42
ilk iki-üç yıl çocuğa tek kişinin bakmasının daha uygun olduğu doğru. ancak bu kişinin anne kadar sevecen, çocuğe gerekli sevgi, güven ve eğitimi verebilen biri olması koşuşuyla. öyle birini bulamıyorsanız ve sözünü ettiğiniz gibi kreşin koşulları uygunsa kereş sizin için daha doğru bir seçenek olacaktır. gün için de çocuğunuzu kreşte ziyaret edip onunla vakit geçirmeye çalışır, hem de kreştekilerin yaklaşımını görme fırsatı edinmiş olursunuz.
özlem
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7479
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2007 Saat 21:06
Cevabınız için çok teşekkür ederim Özlem Hanım. İçimi rahatlattınız. Kayınvalidemin benim kadar seveceğinden hiç kuşkum yok ama ev işleri ve bebek bakımı aynı anda ona zorluk olacak. Evde 4 kişi 2 kedi ve bir bebek olunca ev işleri epey zamanını alacaktır. Ama ben diğer açıdan yani bebeğime yakın olmak istediğim için ve bebeğimin de bana ihtiyacı olacağını düşündüğüm için vermek istiyorum. Yani siz de bunun uygun olduğunu belirttiniz ya içim daha bir rahatladı. SevgilerimleClown
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.