Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Biz Bize Sorularımız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - inek sütü alerjisi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuinek sütü alerjisi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Melek Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 99
Mesajın Direkt Linki Konu: inek sütü alerjisi
    Gönderim Zamanı: 08 Haz 2008 Saat 11:45
Merhaba arkadaşlar,

umarım herkes iyidir..size bir sorum olacak..gerçi bu konuyla ilgili yazılar okudum ama tecrübeli olmak daha önemli sanırım..
İnek sütü alerjisinin en belirgin özelliği nedir? Çok fazla belirtisi var..Ben 4-5 gündür kendi mayaladığım yoğurdu veriyorum kızıma ...çok şükür anormal bir belirti gözükmedi..6. ayını dolduracak..anladığım kadarıyla inek sütü alerjisi olsaydı benim sütümden de geçerdi herhalde..sonuçta ben de süt ürünleri tüketiyorum..

Paylaşırsanız sevinirim..hoşçakalın..Clown
Yukarı Dön
snyozt Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 214
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Haz 2008 Saat 15:59

İnek Sütü Allerjisi

inek%20sütü Çocukluk çağında en sık görülen gıda allerjisi, inek sütü allerjisidir. İnek sütü proteinlerine karşı, vücut anormal bir reaksiyon vermektedir. Günümüzde bebeklere 1 yaşa kadar inek sütü önerilmiyor. Fakat; bebek inek sütü bazlı mamalar veya emziren annenin kendisinin aldığı süt vasıtasıyla, inek sütüyle temas edip allerjik yakınmalar gösterebilmektedir. Bazen de belirtiler, 1 yaş sonrası süt içmeye başladığında ortaya çıkmaktadır.

İnek sütü allerjisi genellikle bebeklikte ( özellikle ilk 6 ayda ) başlar, ancak daha büyük çocuklarda da başlayabilmektedir. Süt allerjisiyle karşılaşan çocukların bir kısmı 2-3 yaşında bundan kurtulurken, bir kısmında da ömür boyu devam etmektedir. Ailede allerjik hastalıklar sık görülüyorsa, çocukta da risk artmaktadır.

Belirtiler Nelerdir?

• Huysuzluk, aşırı ağlamalar
  • Aşırı gaz sancısı
  • Kusma
  • İshal- kanlı, mukuslu gaita görülebilir
  • Kabızlık- bazen süt allerjisi ishal değil kabızlığa da yol açabilir
  • Ciltte döküntü, kaşıntı, egzama
  • Gözlerde kaşıntı
  • Göz altlarında koyu renkli halkalar
  • Tekrarlayan hırıltı, öksürük, aksırık,burun akıntısı veya tıkanıklığı
  • Sık sık üst solunum yolu enfeksiyonu, orta kulak iltihabı, sinüzit, bronşit geçirme
  • Büyüme geriliği görülebilir.

Beslenme Nasıl Olmalı?

anne%20sütü Süt allerjisi saptanan bir bebek için en iyisi anne sütüdür. Ancak annenin süt ve süt ürünlerini beslenme programından çıkarması gerekecektir. Annenin, beslenmesi doktor ve diyetisyenin önerileriyle düzenlenir.

Mama ile beslenen bebeklerde soya bazlı mamalar denenecek, ancak eğer buna da allerjikse hipoallerjen olarak adlandırılan özel bazı mamalara geçmek gerekecektir.

Allerjisi devam eden daha büyük çocuklarda, doktorun önerdiği süre boyunca süt ve süt ürünleri diyetten çıkarılır. Sonra uygun zamanlarda, allerjinin kaybolup kaybolmadığına bakılır.

Yukarı Dön
snyozt Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Haz 2008 Saat 16:00
benim buyuk oglumda surekli kabız oluyor inek sutu alerjisinden mi diye arastırmıstım. ama baska belirti yok ondan degilmis yani :)
umarim seninkinde de yoktur.
Yukarı Dön
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Puanlar: 71786
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Haz 2008 Saat 16:01
senay tesekurlerrr

Yukarı Dön
snyozt Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Haz 2008 Saat 16:06
EmbarrassedEmbarrassedEmbarrassedEmbarrassed
Yukarı Dön
Melek Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 99
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Haz 2008 Saat 21:59
teşekkürler Şenay..ben de aynı yazıyı okumuştum..Smile...hoşçakal
Yukarı Dön
zehra Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

"Zeynep'in Annesi.. Nam-ı Diğer FASULYE"

Puanlar: 9194
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eki 2008 Saat 13:10

zeynep'in da süt ve süt ürünlerine ve yumurta beyazına alerjisi olduğu ortaya çıktıı Confused

doktorumuz keçi sütü ve keçi sütünden yapılmışş yoğurt peynir tüketmemizi söyledii.. çocuğunda böyle bir sorun yaşayan annelerden tavsiyeler bekliyorum . sanki ek besine yeni geçmiş kadar acemi ve kötü hissediyorum kendimi .. zeynep büyümix ,mantı,ayran,bide yayla çorbasını çok seviyoduu.keçi sütünün  tadı inek sütünden farklımı acaba ?taviselerinizi istiyoruuuuuuuuuuuuuumSmile
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.