Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Ek Gıda & Beslenme & İştah
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - sizce ne yapmalıyım?(ek gıdayla ilgili püskürtme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konusizce ne yapmalıyım?(ek gıdayla ilgili püskürtme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bıdık Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 588
Mesajın Direkt Linki Konu: sizce ne yapmalıyım?(ek gıdayla ilgili püskürtme
    Gönderim Zamanı: 02 Haz 2008 Saat 14:58
arkadaşlar benim kızım şu sıralar yemek yerken sürekli püskürtüyor veya yediklerini ağzından geri çıkarıyor,Angrybu durum beni çok rahatsız ediyor hem bir şey yememesine hemde her yerin batmasına neden oluyor..Angryeskiden de bunu ara ara yapardı ama bu sıralar fazla yapmaya başladı.Dikkatini başka yerlere verip yediğinde birşey yapmıyor dikkati dağılınca başlıyor..önemsememiş gibi yapsamda sinirleniyorum..Angrytecrübeli anneler bana ne tavsiye edersiniz?Confused

Düzenleyen ifakat - 09 Oca 2009 Saat 15:33
Yukarı Dön
HaYaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Gece Bekçisi

Puanlar: 3493
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Haz 2008 Saat 15:44
canım Allah yardımcın olsun. bizimki bile bazen yaoıyor ama daha çok küçük olduğu için birşey yapamıyorum tabi. oan yemek istemiyor heralde diye düşünüp kesiyorum. acıkıp ağlamaya başlayınca veryorum.
Yukarı Dön
gülşen Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 151
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haz 2008 Saat 12:40
Merhaba,
          Benim kızım da 13 aylık aynı sorunu bende yaşıyorum. Tahminen 7 aylıktan beri yapıyor. Seni çok iyi anlıyorum canım. Ağzında yemek varken püskürtmesi insanı deli ediyor. İnan mutfak dolap kapaklarımı silmediğim gün yok. Hemde günde kaç kez. Ama sabretmeye çalışıyorum. Çünkü o çok mutlu oluyor. İlk yaptığında hoşumuza gitti, güldük. ablalarına gülmeyin desemde kendilerini tutamadılar. Oda sanıyorum oyun zannetti şimdi alışkanlık oldu.biri öpse, hoşlandığı birini görse hemen puuuuuuuuu yapıyor. Tabi karşısındakinin yüzünü yıkıyor. Ağzında yiyecek yok iken neyse ama söylediğim gibi yiyecek olduğunda çok kötü oluyor. Zamanla unutur diye  hala bekliyorum bir dönem unutuyor ama yine hatırlıyor.Bende yemeğini yedirirken hep kreş şarkıları, ana okulu şarkıları söylüyorum.Böylee dikkati dağılıyor. Ses tonlarımı da sık sık yumuşatıp sertleştiriyorum. Mesela Baş parmağım, baş parmağın nerdesin , neer dee siiin diyerek onun baş parmağına değdiriyorum. Böylece Yemeği bitine kadar oyalanıyor ve yapmıyor. Tabii bir iki kez dışında. Başka yolu yok canım. Sadece başka şeylerle oyalayıp dikkatini dağıttığımda yapıyor. Ama ilk zamanki kadar çok değil gittikçe azalıyor Ama inan bana unutmuyorlar. Şu küçük minikler çoookk  akıllılar.
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7479
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haz 2008 Saat 13:09
Canım öncelikle sabırlı ol çünkü bu çoğunlukla yaptıkları denedikleri bir olay. Mesela püskürttüğünde sakın gülme ya da kızma. O zaman tepkiyi yeniden bekledikleri için yapıyorlar. Sevdiği şeylerle yemek zorunda olduğu şeyleri beraber dene ve ağzını açmasını kolaylaştır derim. Benimki de yapıyor özellikle de en sevmediğim yumurtada. Ama ben de değişik versiyonlarıyyla sunuyorum ona. Bir de eline gün boyunca almadığı değişik bir oyuncak verebilirsin derim. Sevgiler.Smile
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.