Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Fazilet Karakoç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumÖksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
eldem Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 187
Mesajın Direkt Linki Konu: Öksürük
    Gönderim Zamanı: 16 Eyl 2012 Saat 23:47
Merhaba. 3 yaşındaki oğlumun bir iki gündür burnu akiyodu. Bu gece uyurken birden kalktı ve böyle sanki bütün göğsü doluymiscasina oksurmeye başladı. Hiriltili bir solunumu mevcut. Ama öksurdugu zaman neredeyse nefes alamayacak pozisyona geliyor. Ne yapmalıyım
Yukarı Dön
Dr Fazilet Karakoc Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman
Simge

Puanlar: 32
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2012 Saat 16:44
Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Bu yaşta üst solunum yolu enfeksiyonları yılda 5-8 'e kadar normal. Ama gçğsü dolu gibi yoğun öksürüyor ise  bronşiolit dediğimiz biraz daha alt solunum yollarını ilglendiren bir enfeksiyon haline dönüşmüş olabilir. Bu durumda bir hekimin görmesinde fayda var. Eğer benzeri öksürükler daha öncede tekrarladı ise kış boyu dikkatle izlenmesi ve ortaya çıkan şikayetlerin sıklığına ve şiddetine göre bazı koruyucu ilaçlar kullanmanız gerekebilir. Bu durumda da önerim bir çocuk göğüs hastalıkları doktorunun sizi görmesi. Tekrar geçmiş olsun, selamlarSmile
Prof Fazilet Karakoç
Yukarı Dön
efsane Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 1
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kas 2012 Saat 17:20
Merhaba,kızım 2 yaşında yaklaşık iki haftadır öksürüğü var ve gece uyanıp burnum acıyo diye ağlıyor.aynı zamanda doktora gidemiyoruz çünkü hiç bir şekilde muayene ettirmiyor kendini ve boğularak ağlamaya başlıyor.öyle olunca doktor da müdahele edemiyor.kesinlikle ilaç içiremiyorum verdiğim anda geri kusuyor.bazen bal ve çok az zencefil karıştırıp veriyorum onu yiyor.doğru mu yapıyorum?yardımınızı rica ediyorum

Düzenleyen Gamze - 13 Kas 2012 Saat 17:25
MELEKLERİMİZ
Yukarı Dön
Dr Fazilet Karakoc Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman
Simge

Puanlar: 32
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kas 2012 Saat 23:02
Merhaba,
Geçmiş olsun. Bu yaşlarda çocuklar hem doktorlardan korkmaya başlar , iletişim kurmakta çok kolay değildir. Ama şöyle düşünün bizim işimiz zaten çocuklar ağlasa da muayeneye dirense de onların ne sıkıntısı olduğunu anlamak gerekli durumlarda testlerden de yararlanarak en doğru teşhisi koymak ve tedaviyi planlamak. Bu yaşlarda ben kendi oğlumu muayene ederken bile ağlıyordu... Üst solunum yolu enfeksiyonlarını takiben hastalığa sebep olan enfeksiyon etkenine bağlı olarak öksürük bazen uzayabilir. Ama üç haftadan uzun sürüyor ise ya da göğüste hırıltı ile birlikte ise bir çocuk göğüs hastalıkları hekimine göstermenizi öneririm.
Prof Fazilet Karakoç
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.