|
Teşekkür ve birkaç soru |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
maydanoz ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22 May 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 207 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Mar 2025 Saat 23:58 |
Hocam merhabalar, 9 ve 5 yaşında iki kızım var, doğduklarindan beri sizin onerilerinizle büyütüyorum, çok şükür doğru dürüst doktora gitmedik. Ne kadar teşekkür etsek azdır, hakkınız ödenmez. Yazılarınızı okuyorum sürekli ama yine de sorularımız birikiyor, izninizle sormak istiyorum.
1- 1 yaşından beri ikisine de senede bir kere 1 ampul devit3 veriyorum. Şimdi balık yağı takviyesi kullanmaya başladım, onun içinde de günlük dozunda 10ug %200 d vitamini varmış, fazla gelir mi acaba? 2- küçük kızıma devit ampul verdikten 1 ay kadar sonra kan tahlili yapılmıştı 75 çıkmıştı, büyük kizima da vermeden hemen önce yapılmıştı 35 çıkmıştı, devit ampulü verdikten ne kadar sonra tahlile bakılmalı? Bu değerler nasıl? 3- 9 yaşındaki kızım oruç tutmak istiyor, ara sıra tutmasının sakıncası var mı büyüme açısından? Normal zamanda sizin dediğiniz gibi et süt miktarına dikkat ederek besliyorum ama oruç tuttuğu zaman olmuyor haliyle, yani iki gün tuttu şimdiye kadar, en fazla 3-5 gün daha tutar, bu yaş için sıkıntı olur mu? 4- çocukların en geç 10da uyumaları gerektiği 8 den sonra da bir şey yememeleri gerektiği söyleniyor büyüme açısından, benimkiler yatana kadar biseyler yiyor 11den önce de uyutamiyorum ,bunu takıyorum kafaya bu aralar, büyümeye bu kadar etkili olur mu gerçekten?,
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119632 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Fazla gelmez. O takviyelerdeki D vitamini komik dozlardadir!
2- D vitamini ideal araligi: 50-100 arasidir. Ampul icildikten sonra en az 2 ay gecmelidir. 3- 7 yasindan itibaren oruc tutulabilir. Sut, peynir, yogurt hepsi sut sayilir. 30 gun tutmasi da sart degil, tutabildigi kadar. Boyle salakca Turk doktor uydurmalarina inanmayin. Sadece; kres/yuva/okul basladiginda, uygun saatte uyutun. "8'den sonra bir sey yememek" diye bir sey yok. Tipik Turk doktor uydurmasi. Kisacasi soyle; Gazetelere, TVlerde, nasil yemek yemeniz gerektigi, nasil uyudugunuz, nasil su ictiginiz gibi (sozum ona) tevsiyelerde bulunan haci-hoca ve doktorlarin hicbirine sakin kulak asmayin. Tamami zirvaliktir! |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|