Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Emzirme ve Memeden Ayırma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bebegime emzik oldum
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBebegime emzik oldum

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hacizade Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 223
Mesajın Direkt Linki Konu: Bebegime emzik oldum
    Gönderim Zamanı: 19 Şub 2009 Saat 21:15
Merhaba Ozlem hanim;

Kizim 6aylik oldu. Yaklasik 1bucuk aydir gazi olmadigindan emin oldugumdan beri kendi basina uyumasi icin yatagina birakiyorum. Malum ilk gunler cok agladi ama yavas yavas alisti gibi. Gerci cogu zaman memede uyuyor o yuzden uyaninca da hemen kalkip meme ariyor. Bu arada tatildeydik ve evimize donduk. Dondugumuzden beri de odasini ayirdim.Telsiz kullaniyorum.Agladiginda gidip emziriyorum.

8de uyuyor. 1saat icinde mutlaka uyaniyor, su anda iceride agladigi gibi agliyor. Demin gittim yanina emzirdim(ac degildi) yatirdim, arkamdan uyandi ve aglamaya biraktim. Ara ara aglayip susuyor.15dakika oldu.

Gunduzleri nerdeyse hic uyuymuyor.Memede uyursa 1 1bucuk saat bazen. Acaba geceleri de bunu mu ariyor? Nitekim gece de memede uyuyor.Onceleri emzigine hurma surup birakiyordum yatagina ve aglamasina goz yumuyordum.Bir suredir emzik de vermiyorum.Hurmasiz almiyor nitekim.

Beni emzik gibi kullaniyor.Farkettigimde aglamaya terkediyorum.10dakika kadar aglayip uyuyor.Acaba bu durum hircinlastirir mi onu? Yanlis birsey mi yapiyorum? Normalde mutlu gulec bir bebek. Bir de dedidigim gibi; gunduz azcik olsun uyusun diye memede uyumasina izin veriyorum, bazen uyudugunda cekiyorum kendimi ama cogunlukla uyaniyor bu durumda. Sizce bundan vaz mi geceyim yoksa goz mu yumayim simdilik?

Dogdugundan beri cok az uyuyor.Gunde 12saat belki(onceleri daha da azdi).
Degerlendirmeleriniz icin tesekkur ederim..

Iyi calismalar..
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şub 2009 Saat 17:38
aç olmadığı zamanlar uyutmak amacıyla emzirmeyin. uyuması için farklı yöntemler bulmayı deneyin. emziği bırakmanız gerekmiyor. emme duygusuna bebeklerin çok ihtiyacı var ve emzik bu konuda uygun bir araç. bebeklerin aç olmak dışında da emme gereksinimleri olur, böyle zamanlarda onu kucağınızda sıkı sıkı sarmak, okşamak, kokunuzu duymasını sağlamak iyi olacaktır. bazı çocuklar daha az uyumayı tercih ederler. 12 saat uyku 6 ay için fena sayılmaz, onu uyumayay zorlamayın, kendi temposuna ayak uydurmaya çalışın.
özlem
Yukarı Dön
hacizade Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 223
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şub 2009 Saat 20:20

Dedigim gibi; ornegin her aksam 8de yataga koyuyoum emzirip, yarim saat sonra falan uyaniyor. Bazen de gece oluyor bu durum. bu hallerde aglaya aglaya uykuya dalmasi icin kayitsiz kalmak ona zarar verir mi? hircin guvensiz kilar mi bana karsi? ornegin saat 20:17.emdi, oksadim sevdim, yatagina biraktim memede uyumayinca. 10dakikadir agliyordu biraz once sustu. bu yaptigim dogru mu?

Uyku aliskanligi kazandirmak icin yontem okumustum.7gunde olucak diye.Agalamaya terkediyorum kisaca.Ilk gun zordu.Ertesi gunler kolaylasti ama zaman zaman duzen bozuluyo iste boyle.Gunduz uykusu icin veya aksam boyle oldugunda aglamaya birakmak bazi doktorlar tarafindan travma etkisii olusturabilir deniyor. Siz ne dersiniz?Guzduz uykusu neredeyse hic yok.Memede uyusun da yeter ki uyusun diye mecbur kaliyorum.Gelisimi de yavas tabi.Emzik de almiyo ucuna birsey surmeden.Vermiyorum ben de.Aglamasina goz yummali miyim?
Tesekkurler

Düzenleyen hacizade - 09 Mar 2009 Saat 18:47
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mar 2009 Saat 23:01
yatağında yatarken okşadıktan sonratekrar uyandığında yanına giin ama emzirmeyin. yanıda kalın sevmeye devam edin. müzik çaalbilir, masal veya şarkı söyleyebilirsiniz. uzun süreler ağlamasına izin vermeyin, ancak emzirmek de çözüm değil. yanında oturmak, masal okumak, başını okşamak ve sabırlı olmak gerkliç bu süre bir iki haftayı bulabilir. pes etmeyin
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.