|
kendim için |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
leyli ![]() Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Eki 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 788 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Mar 2025 Saat 21:49 |
Hocam saygılar. 50 yaş, 48 kilo bayan...Yaklaşık 3 aydır gün içinde idrar rengimde uç değişimler oluyor...Örneğin öğle idrarı çok açık sarı iken 2-3 saat sonraki idararım kırmızımsı koyu oluyor... çok garip.... 17 gündür demir ilacı kullanıyorum. sabah ve akşam aç karnına... demir ilaçları idrarın rengine etkisi var mı? ama 3 ay önce demir ilaçları kullanmadan da ara ara oluyordu bu değişimler...yani çok açık sarı, çok koyu kırmızıya yakın.. aradaki bu kadar zıtlık dikkatimi çok çekiyor... bugün suyu normal içtiğimde çok çok açık sarı idar oldu... sonrasında 3 barsak su içtim..sonrasındaki idrar çok koyu kırmızı idi... garip değil mi hocam? demir vücudumda 0.7 idi... ama gizli bir kanama mı oluyor organlarımda..demir bu kadar düşünce :(
Düzenleyen leyli - 03 Mar 2025 Saat 21:58 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119550 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben Turk doktorlari gibi; kandaki "serum demirine" bakarak anemi teshis eden ahmaklardan degilim.
Anemi; Hgb degerine bakarak teshis edilir. Bu yastaki kadinlar icin, Hgb:12.0-15.0 g?dL araligindadir. Tahlillerinize bir daha bakin. Hgb degeriniz 12g/dl veya ustu ise sakin Demir ilaci almayin. Koyu olarak yaptiginiz idrari tahlile goturun ve bana sonucu yazin. Kirmizi idrari yakalayabilmek icin, her idrarinizi temiz bir cam kaba yapin ve kirmizi olani gonderin. Kirmizi renk, pancar yediginizde de olur.
|
|
![]() |
|
leyli ![]() Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Eki 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 788 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam hgb değeri 7 idi.. o sebeple sabah akşam ilaç alıyorum..pancar yemedim...ama tıpkı pancar yemiş gibi bir renk oluyor idrar bazan.. onu yakalamak da zor.. Her zaman olmuyor zaten...bazan gece oluyor. Evde yapıldıktan sonra yarım saat gibi bir mühlet var sanırım idararın tahlil için. Hastaneden öyle demişlerdi
Düzenleyen leyli - 04 Mar 2025 Saat 07:23 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119550 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Sabah idrarini gonderin, Idrar tahlili SART.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
dr dan idrar tahlili istedim, yapmadı..su iç dedi ..
Düzenleyen leyli - Dün Saat 11:11 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Cok pahali bir tetkik degil, kendiniz yaptirin..
"Gecma namert koprusunden, ko apartsin su seni!" demis, sair!!! Bosuna dememis... Islerine geldimi, Her turlu rezilligi yaparlar!
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|