Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Tanışma / Muhabbet > Çalışan anneler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ÇALIŞAN ANNELERE SORUM VAR
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuÇALIŞAN ANNELERE SORUM VAR

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hülya Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7478
Mesajın Direkt Linki Konu: ÇALIŞAN ANNELERE SORUM VAR
    Gönderim Zamanı: 12 Mar 2008 Saat 14:54

CANLARIM BENİM GİBİ ANNE OLMUŞ VE ÇALIŞAN ANNELERİN TECRUBESİNDEN YARARLANMAK İSTİYORUM. BEN 04 NİSANDA GÖREVE BAŞLAYACAĞIM. OĞLUŞUM 6. AYINA GİRMİŞ OLMASI BENİ RAHATLATIYOR. BEN YAVAŞ YAVAŞ EK GIDALARA DA BAŞLADIM. MEYVE SUYU, PÜRESİ VE MUHALLEBİ.

SORULARIM ŞUNLAR:
1-BEBİŞİMİN BESLENME SAATİNİ NASIL AYARLAMALIYIM. BANA ÖRNEK BİR ÇİZELGE YAPABİLİRMİSİNİZ?
2- BEN GÖĞÜS POMPASI ALDIM. CH..NUN. EVDE SAĞDIM BİR SIKINTI YAŞAMADIM. İŞYERİNDE HANGİ SAATLERDE KULLANIRSAM YARARLI OLUR?
3-GÜNDE 1,5 SAAT SÜT İZNİM VAR.HANGİ SAATLER ARASINDA SÜT İZNİMİ KULLANMALIYIM?

YARDIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİMM.
Yukarı Dön
SevaL Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 131
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mar 2008 Saat 15:02
benim oğlum bu ayın 20 sişnde 4.ayını bitiriyor ben erken başladım işe 3 aylıkken çok zor oldu ve meyva suyuna başladık işyerimde  3 saatte bir sağıyorum oda ertesi gün ben gidene kadar yetiyor benim süt znim olmadığı halde 130 mllik 4 biberon dolduruyorum yani yetmezse bir öğünde mama veriyourz

1.beslenme saattini o kendi yarlar onu merak etme
2.sabah 9:30 öğlen 1:00 ve 3:30 benim için yeterli oluyor olmazsa 5:30 da tekrar sağıyorum anlıyacağın 3 saatte bişr göğüsün dolması gerekiyor bol sıvı alman lazım
3.akşam kullan erken çık yani
Yukarı Dön
duygu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
Dedektifler Odası Başkanı :)

Puanlar: 7116
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mar 2008 Saat 15:09
Merhaba,

Öncelikle hayırlı olsun işe başlaman.
Sadece anne sütü veriyorsan şimdiden emzirme sonrası sütlerini sağıp depolamaya başla bence. Çünkü işe başladıktan sonra sütün biraz azalabilir. Günlük beslenme programını bebeğinin gelişimine göre doktoruna sorarak yapman daha doğru olur. Benim önerileri:

Sabah işe gitmeden önce iyice emzir.
Sütü 3 saatte bir sağabiliyorsan sağ.
Evin işyerine yakınsa süt iznini yarımşar saatten 3 kere emzirmek için kullanabilirsin. Öğle tatili imkanın varsa ikisini birleştirip kullanabilirsin veya akşam 1,5 saat erken çıkabilirsin. Eğer işyerin evine uzaksa amirinle konuşup, süt izinlerinin hepsini haftada 1 günlük izin olarak kullanabilirsin (ben öyle yaptım)

Kolaylıklar dilerim...
Yukarı Dön
ALPELLA Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 12040
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mar 2008 Saat 11:43
Sevgili Hülya,

Şanslısın yine büyümüş seninki maşallah ben 3 aylıktı başladım çalışmaya

arkadaşların dediği gibi beslenme çizelgesi hazırlamak doğru deil bebek acıktıkça vereceksiniz Wink

nisanda işe başlayacağına göre şimdiden sütünü sağıp buzlukta eczaneden aldığın süt poşetlerinde biriktirmeye başlamalısın ben 1 ay öndeden başlamıştım üzerlerine tarih yaz işe başladıktan sonra bebek emmediği için ister istemez sütün yertmeyecek o zaman tarihi eski olandan başlayarak oğluna verdireceksin

aslında 3 saatte sütünü sağman lazım ama iş yoğunluğunu bilemiyorum ben o kadar sık izin alamıyordum onun yerine sabaha kadaar ve evden çıkmadan emziriyordum. işe 9 da gelip 11,30 gibi sağıyordum bir de 16:30 gibi sağıyordum. eve gidene kaadar da göğsüm doluyor gider gitmez emziriyordum.

süt iznine gelince günde 1,5 saat yasal hakkımız. ben sabah geç gelmeyi uygun görmedim zaten sabaha kadaar emiyor çocuk Wink 
evle işyeri arası 1,5 saat gidip gelmeye deymezdi .
bende akşam 6 yerine 4,30 da çıkmanın doğru olduğunu düşündüm. müdürlerimle ona göre konuştum ama kabul etmediler çünkü iş o saatlerde çok yoğun. muhasebeci ile konuştular toplam ne kadar ediyor süt izni diye 1 aymış. 2 ay bitince işe başlayacaktım 1 ay süt iznini kullandım 3. ay bittikten sonra işe başladım

nolduuuu????? dünyaya gelen büyüyor güzelim sıkıntılar yanımıza kalıyor  sen daha şanslısın büyütmüşsün bile Wink

Umarım yardımcı olabilmişimdir Clown
Yukarı Dön
hülya Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Puanlar: 7478
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mar 2008 Saat 14:33
CANLARIM HEPİNİZE TEK TEK TEŞEKKÜR EDERİM. İÇİME SU SERPTİNİZ. SORULARIMI ÇOK İÇTENLİKLE CEVAPLAMIŞSINIZ.

UMARIM BEN VE OĞLUM BU DÖNEMİ ÇABUCAK ATLATIRIZ. TEKRAR TEKRAR TEŞEKKÜR EDERİMMM İYİKİ VARSINIZZClown
Yukarı Dön
ALPELLA Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 12040
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mar 2008 Saat 14:50
ne demek hayatım her zaman yardımcı oluruz sen yaz yeter Wink
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.