|
Kronik Sinüzit |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ibrahimny ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 Şub 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 85 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibrahimny
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Nis 2023 Saat 05:23 |
Hocam ablam 36 yaşında rica etsem cevaplar misiniz?
Hocam merhaba. Ben kronik sinüzit hastasıyım.3, 4 aya bir sinüzit oluyorum neredeyse. Bir boğaz ağrısıyla başlıyor, ertesi gün hafif bi burun akıntısı oluyor, 2 gün kadar burnum aktıktan sonra sinüslerim doluyor; şiddetli bi basınç kafamın içinde yere eğilemiyorum sürekli bi baş ağrısıyla devam ediyor.. Genzim bu hastalık sürecinde hep dolu zaten normal zamanlardada geniz akıntım çok sık oluyor. Hastalık sürecinde 3 gün boyunca günde 3 defa iliadin yapıyorum, 4. gün serum fizyolojikle devam edip 5. gün tekrar iliadine dönüyorum hocam. Bu en sonki hastalığımda da eczanedekiler sinüsbox diye bişey tavsiye etti, onu burnumdan verip sinüslerimi yıkadım ama bence pek bişey farketmedi. Antibiyotik de geçirmiyor sinüzitimi, artık ne yapacağımı şaşırdım. Bazen de devamında öksürük nöbetleri geçiriyorum ciğerlerime mi indi diye tedirgin oluyorum . Benimki alerjik bi sinüzit mi alerjik olsa öyle boğaz ağrısıyla mı başlar Hocam ? Bağışıklığım düşük olduğu için mi sürekli 3,4 aya bir böyle hasta oluyorum yoksa alerjik olduğum için mi ? Alerjikse nasıl ayırt ederim? Şimdiden teşekkür ederim. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119512 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sinuzitlerde, Iliadin damla sekli kullanilir. Eriskin damla sekli YOK! Bu yuzden, spreyi baska bir damlalikli
siseye bosaltin. 5 gun, gunde:2x2'ser damla burun deliklerinize, sirt ustu yatar durumda ve basiniz asagi sarkar durumda damlatin. Damlattiktan sonra o posizyonda 1-2 dakika bekleyin.
|
|
![]() |
|
Mamocka ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Nis 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 73 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam yeni konu acmamak icin buraya yazdim. Bu iliadini 5 gun kullanip birakiyoruz tamam fakat arada 1 er gun bosluklarla 4. Tura donmenin bir zarari var mi? Yani 15 gundur arada 1 gun verip kullanmaya devam ediyorum cunku gecmedi. Bu ileride burun ici mukozada sorun yaratir mi?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119512 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ara vererek kullandiginiz sure zararli olmaz. Bu arada, sicak buhar uygulamasi ve ColdMix'de deneyin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|