|
Siyah benek |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
kaytug ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 15 Eki 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 110 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Mar 2025 Saat 11:27 |
Merhaba hocam 4 yaş oğlumun alt dudağında siyah benek gibi birşey var.Ben gibi duruyor. Bı zarari olur mu. Benim de sol üst dudağımin içe bakan tarafında var benim ki biraz daha büyük.nedir hocam bu sizce önemli birşey mi
Düzenleyen kaytug - 01 Mar 2025 Saat 12:49 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119443 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Tek olan benin hicbir anlami yoktur.
EGER, dudaklarda yaygin olarak, cok sayida olsa idi; Peutz-Jegherz Sendromu olurdu!
|
|
![]() |
|
kaytug ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 15 Eki 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 110 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yok hocam bir tane var. Peutz-Jegherz Sendromu olsaydı birden bire çok sayıda mi çıkardı. Yoksa tek tek mi çıkıyor. Oğlumun küçüklüğünden beri var
|
|
![]() |
|
Yeltun ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 Oca 2024 Durum: Aktif Değil Puanlar: 151 |
Merhabalar sayın hocam soru sahibinden de özür dileyerek benim de oğlumun ust dudağında kalem ucuyla dokunmuscasina çok kucuk ben var 1 tane.Hocam bu bahsettiğiniz sendrom önce tek bir ben ile başlayıp artıyor mu yoksa direk kısa zaman içinde çokça mi ortaya çıkıyor. Biraz araştırınca çok kötü bir hastalık olduğunu gördüm endiselendim :( yaşamın ilk 3 10 yılında belirti veriyor vs yazıyordu.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119443 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
cok sayida olsa idi; Peutz-Jegherz Sendromu olurdu!
BU NE DEMEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Turkcede mi bilmiyorsunuz????
|
|
![]() |
|
Yok estafurullah istediğinizi sorabilirsiniz özür dilemenize gerek yok. :) Ben de sizin gibi düşündüm önce tek çıkıp sonra çoğalıyor mu diye ama öyle değilmiş.Araştırdım Hocam sendrom ismi söyleyince. Bı anda çokça onlarca olması gerekiyormuş.Dudak içi mukozada parmak ucu yanlarında, burun cevresinde çokça olması gerek. Bizimkiler normal ben. Ben, vücudun heryerinde çıkabilir.Anne baba çok benli olunca çocukta da oluyor. Mesela Benim üst dudagimda da var ben. Oğlumun alt dudağında çıkmış.
Ayrıca bu sendrom belirtileri şiddetli karın ağrısı ile başlıyormuş. Sindirim sistemi hastalığı olduğu için. 41 yaşında tanı alan bı hasta bile var..Abd de görülme oranı 20.000/1 - 300.000/1 imiş. Türkiye de görülme oranını bilmiyorum. " Yani kısaca korkmayın, bı anda bir tane değil onlarca olması lazim.ben de çok korkmuştum kadir hocam bu sendromu söyleyince! Araştırdım.İlk defa duymuştum .korkunç bı hastalık Allah kimseye vermesin ' hiç iç açıcı şeyler yazmıyor makalelerde.
Düzenleyen kaytug - 6 Saat 47 Dakika önce Saat 20:58 |
|
![]() |
|
Yeltun ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 Oca 2024 Durum: Aktif Değil Puanlar: 151 |
Çok detaylı bir yazı olmuş teşekkürler.. Aslında kadir hocam yanlış anladı sanırım yada biz yanlış yonelttik soruyu.evet ben de okudum bütün bunları ama onceden tek tek mi yoksa bir anda çoğul olarak mı ortaya çıkıyor onu merak etmiştim.benimde yüzüm de ben sayısı cok muhtemelen soya çekim gibi.Bazen de çok fazla makale okuyup kurcalamak da kafa karıştırıyor ben böyle bir hastalığı ilk defa duydum.Herkese sağlık sıhhat diliyorum
|
|
![]() |
|
Rica ederim .
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|