Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Göz kuruluğu? Egzama?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Göz kuruluğu? Egzama?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
BeyzaL Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 78
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı BeyzaL Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şub 2025 Saat 22:01
[QUOTE=BeyzaL]Peki hocam.

Bir de oğlum (9.5 yaş, 30 kg) son günlerde özellikle aciktigi zamanlarda midesinin bulandığını söylüyordu. Dünden beri de poposunun kaşındığını söyleyince iki ölçek andazol içirdim. İçtikten 2 3 saat sonra, yemek esnasında midesi daha çok bulandı. Andazolla bir ilgisi var mıdır? Üç hafta sonra tekrarlamamı önerir misiniz?

Küçük oğlumun da (4.5 yaşında, 110 cm, 20 kg) bir süredir ara ara popo kaşıntısı oluyor. Bal yediği zaman makat çevresi tahriş olduğundan diye yorumluyordum, lazımlığında herhangi birşeye denk gelmedim ancak ona da andazol kullanmalı mıyım? Fikrinizi almak isterim.

1.
Mesajınıza istinaden ikisine de Andazol kullandık. Abisinin tuvaletinde bir tane bağırsak solucanı gördüğümü sanıyorum. Ancak ikisinin de poposu hala kaşınıyor hocam. Abisinin pipi ucu da arada kızarıp nadiren de olsa kaşınıyornuş. Andazolu ne zaman tekrarlayalım hocam? Üç haftayı bekleyeyim mi?

2.
Küçük oğlumun bacağında mantar olduğunu belirtmiştiniz. Nibulen krem uyguluyoruz günde iki kere. Vücudunun farklı yerlerinde de döküntüler var. 
Kalçasında:
Bacağında ve karnında küçük küçük bu tarz:
Ağzının kenarı kuruluk şeklindeydi:
Vücudundakilere Nibulen uyguluyorum hocam doğru mudur?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119406
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2025 Saat 07:43
3 hafta sonra tekrar Andazol verin.
Nibulen kullanin. 
Yukarı Dön
BeyzaL Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 78
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı BeyzaL Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Saat 19 Dakika önce Saat 10:59
Orjinalini yazan: Dr.KadirTugcu Dr.KadirTugcu Yazdı:

" Sırtına yapılan testte domatese (hiç yemez) ve toza alerjisi çıktı. Locoderm merhem, Zyrtec ve 
Singulair reçete etti. Odasını boşalttırdı, aşı tedavisi başlatabilirim dedi."

Tamami ZIRVA! Goruyorsunuz, yapilan; mumbo-jumbo dalaveralari! 
Babasini o testlere soksaniz, onda da cikar!
Sakin o ilaclari kullanmayin. 
SADECE; kuru deriye, gunde iki defa; Elidel krem surun. Cok az miktarda ve sadece kizariklik ustune surun. 

Hocam merhabalar
Üç dört gün Elidel uyguladık. Toparladı o süreçte. Bir de göz doktoru görsün diyerek muayene gittik. Bir bulguya rastlamadı. Arnistil damla ve göz çevresi için Cortimycine verdi. Belirtiler tekrar başladığı için ilaçları kullanmaya başladık. Üç dört günün ardından şu an belirtiler aynı devam ediyor. Deri kalinlastigi için bir an önce toparlasın diye Locoderm sürüp gönderdim oğlumu okula.

Hocam kortizon iyi değil, inceltir vs birçok olumsuz yorum var. Göz çevresi olunca ister istemez huzursuz oluyoruz. Kullanmadan kalınlaşıp koyulaşıyor, pul pul oluyor, kaşınıyor. Bir tek kortizon toparlıyor. Oğluma dokunan yiyeceği, temas ettiği şeyi bulana kadar yada yapısalsa geçene kadar bu kortizon döngüsünü devam mı ettireceğiz?

Alerji testini ciddiye almıyorsunuz biliyorum. Zaten kan tahlilinde alerjik bir bulgu çıkmadı. Yaş 9.5. Hgb 14.5 g/Dl, çinko 119 7 ug/Dl, demir 118 ug/Dl. Bu değerleri yüzyüze konuşmak için muayeneye bekliyor. Size  sormak isterim. Bu değerler gerçekten yüksek mi? Geçen muayenede aşı başlatabilirim demişti. Bu tedavinin faydası olur mu?

Yazdan beri benim de burnumun içi genelde yara. Afedersiniz her sabah kurumuş, sarı ifrazatla uyanıyorum. Hatta yaz tatiline gittiğimiz, denize girdiğim dönemde başlamıştı. Eşim de farklı değil. Evde çok tüy döken bir kedimiz var. Kediyi iki üç aydır izole ettik. Odalarımıza almıyoruz. Kediyi evden uzaklaştırmamızı önerir misiniz? Oğlumu rahatsız eden şey evdeki genel bir durum olabilir mi?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119406
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 7 Saat 27 Dakika önce Saat 19:51
Sizi gozune kestirmis ve sizi "ensesi kalin" olarak goruyor! 
"omer" diyecegi, agzini buzmesinden belli idi! 
O doktordan KACIN ve sakin semtine bile ugramayin. 
Kedi ile ilgili bir "allerjik durum" tesbit etti iseniz; uzaklastirin. Sonra da evinizi 2-3 defa siki bir sekilde 
elektrikli supurge ile temizlemeniz sart. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.