|
Zona |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
MevaAnnesi ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Tem 2020 Konum: İstanbul Durum: Aktif Puanlar: 170 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MevaAnnesi
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Şub 2025 Saat 22:52 |
Hocam mesaj yazdım size ama foruma giriyorum göremiyorum.
Daha önce kı sorduğum soruyu tekrar yazmak zorunda kaldım kusura bakmayın. Eşim zona oldu daha önce yazdıklarınızı okuyarak hıc bırsey kullanmadık. Ama doktor eşime çocuklara yaklaşma bu su çiçeği virüsü cocuklara gecer demiş. Çok endişe ettik kucuk bebegım var yaraya temas eden yok ama kucağına almıstı çocukları. Bu olabilir mi? Yani su çiçeği olarak geçer mi.
Düzenleyen MevaAnnesi - 11 Şub 2025 Saat 23:05 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 119406 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Zona: Daha evvelce Sucicegi gecirmis olan kimselerde, virus senelerce hic hastalik yapmadan sessizce
kalabilir ve bir sekilde (stres gibi) bagisiklikligin dusmesi ile ciltte Zona denilen dokuntulere sebep olabilir. 2- Sucicegi; solunum ile bulasan bir hastaliktir. Dokuntulerde virus YOKTUR!! 3- Cicek hastaligi ile Sucicegi farkli hastaliklardir!!! Cicek hastaliginda, dokuntulerde virus vardir!! 4- Bu sebeplerle; Zona bulasici degildir. 5- Zona yapan virusler; omurilikteki sinir koklerinde bulunurlar! Viruslerin; Litik, Persistant ve Latent hastalik yapan tipleri vardir. Bu konu, Viruslarin "hucre ici yasamlari" ile ilgili makalemde anlatildi. Sucicegi; Latent enfeksiyon yapar.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 12 Şub 2025 Saat 19:59 |
|
![]() |
|
MevaAnnesi ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Tem 2020 Konum: İstanbul Durum: Aktif Puanlar: 170 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MevaAnnesi
Çok teşekkür ediyorum hocam ilgilendiğiniz için.
Hala canı yanıyor. Ağrısı oluyor hiç bırsey kullandırmadım eşime. 2 gun sonra 1 hafta olucak. Rahatlatacak bir uygulama önerir mısınız. Belirtileri hafifletmek için.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 119406 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Anestol pomat denenebilir.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MevaAnnesi
Sevgili hocam size eşim zona yazmıştım.
Bugun de 7 yaşındaki kızım su çiçeği oldu doktor gecmış olabılır dedı. Ateşi hıc olmadı direk döküntyle basladı. Genel durumu iyi hali yerınde döküntü leri var kaşınıyor sadece. 1-)Doktor alerjı ilacı agrı kesici ates düşürücü yazmıs bırde stikol tarzı bırsey ama sıze sormadan hıc bırsey almadım. Vitamınde kullanabilirsin dedı ne yapmalıyım. 2-) hocam sizin bi yazınızda 2.cocuk daha ağır geçirir demiştiniz onu hatırlıyorum oğlum 2 yasında ufak ablası kadar rahat gecıremez diye endişe duyuyorum ne yapabılrıım :(
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- SAKIN; Allerji ilaci veya diger zirva ilaclari kullanmayin. Kasintinin en iyi ilaci; ilik dus almaktir.
Asiviral (Zovirax) surup, tablet ne bulursaniz onu baslayin, ilacin icini mutlaka okuyun ona gore baslayin. 2- Iki yasindakinin asisi varsa merak etmeyin, bulassa bile hafif gecirir. Asisi yoksa, ilk firsatta yaptirin. Bulasirsa, ona da ayni ilaci kullanin.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MevaAnnesi
Hocam elimde asiviral krem var krem kullanayım mı.
Neden hemen yaptırın dedınız hocam korkuttunuz beni.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|