Nilçin Hanım öncelikle hoşgeldiniz
Benim 17 aylık ikizlerim var, biri kız biri erkek. Doğduklarından beri uykuları çok düzensizdi 1 yaşından sonra biraz düzene girdi. Daha önce anakucağında sallayarak uyutup yataklarına alıyorduk gece gündüz. Yaklaşık 3 aydır gündüz tek uykuya düşürdüler ve sallanmadan yataklarında uyuyorlar. Ben ücretsiz izin almıştım 2 ay önce işe döndüm, yani çocuklar 15 aylıkken. Kızım ve oğlumla ilgili ayrı sorunlarım var tek tek yazayım.
Oğlum daha önce gündüz oyuncakları ile oynarken ayıcık tarzı yumuşak oyuncaklarla mastürbasyon yapmayı keşfetti. Hiç tepki vermedik, bir süre sonra unuttu ama yataklarında tek başına uyumaya başladıklarından beri eline oyuncak verirsem yine bu hareketi yaparak uyuyor, vermezsem de yine yüzüstü yatarak ellerini bacaklarının arasına alarak aynı hareketleri yaparak uyuyor. Gece de sütünü içtikten sonra saçını filan okşamamı bekliyor, bir süre sonra odadan çıkıyorum bazen sorunsuz uyuyor bazen mutlaka yanına uzanmam veya kucakta uyutmam gerekiyor. Uyuduktan yaklaşık 1 saat sonra çılgın gibi ağlayarak uyanıyor babası bile sakinleştiremiyor, ben yanına uzanıyorum ağlaya ağlaya tekrar dalıyor. Gündüz haftaiçi babaanne ve bakıcı birlikte bakıyorlar. Bu gündüz uykusu sırasında yaptığı hareketlerde bir sorun var mı? Bıraktırmam gerekir mi? Gerekirse ne yapabiliriz?
İkisine de elimden geldiği kadar eşit davranmaya çalışıyorum. Kızım da babasına aşırı düşkün. Ben eve geldikten sonra babaanne ve bakıcı gidiyor, 1 saat kadar yalnız çok güzel oynuyoruz. Baba geldikten sonra gözü asla beni görmüyor. Düşse bir yeri acısa hemen babasına koşuyor. Bir de 1 yaşından sonra gece en fazla 1 kere uyanırlardı su filan verirdim hemen dalarlardı tekrar. Bu aralar özellikle kızım çok uyanıyor. Aynı odada yatıyorlar, odalarını ayırma şansım yok şu an. Diğerini uyandırmasın diye uyananı yanımıza alıyoruz. Gece uyanmaları konusunda ne yapabiliriz? Çok yoruluyorum, çok gergin olup çocuklara bağırmaya başlıyorum, buna da çok üzülüyorum.