Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Uzman Pedagog Nilçin Doyran Bengisu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ikizlerim
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumikizlerim

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ezob Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 32
Mesajın Direkt Linki Konu: ikizlerim
    Gönderim Zamanı: 16 Şub 2011 Saat 14:40

Nilçin Hanım öncelikle hoşgeldiniz

Benim 17 aylık ikizlerim var, biri kız biri erkek. Doğduklarından beri uykuları çok düzensizdi 1 yaşından sonra biraz düzene girdi. Daha önce anakucağında sallayarak uyutup yataklarına alıyorduk gece gündüz. Yaklaşık 3 aydır gündüz tek uykuya düşürdüler ve sallanmadan yataklarında uyuyorlar. Ben ücretsiz izin almıştım 2 ay önce işe döndüm, yani çocuklar 15 aylıkken. Kızım ve oğlumla ilgili ayrı sorunlarım var tek tek yazayım.

Oğlum daha önce gündüz oyuncakları ile oynarken ayıcık tarzı yumuşak oyuncaklarla mastürbasyon yapmayı keşfetti. Hiç tepki vermedik, bir süre sonra unuttu ama yataklarında tek başına uyumaya başladıklarından beri eline oyuncak verirsem yine bu hareketi yaparak uyuyor, vermezsem de yine yüzüstü yatarak ellerini bacaklarının arasına alarak aynı hareketleri yaparak uyuyor. Gece de sütünü içtikten sonra saçını filan okşamamı bekliyor, bir süre sonra odadan çıkıyorum bazen sorunsuz uyuyor bazen mutlaka yanına uzanmam veya kucakta uyutmam gerekiyor. Uyuduktan yaklaşık 1 saat sonra çılgın gibi ağlayarak uyanıyor babası bile sakinleştiremiyor, ben yanına uzanıyorum ağlaya ağlaya tekrar dalıyor. Gündüz haftaiçi babaanne ve bakıcı birlikte bakıyorlar. Bu gündüz uykusu sırasında yaptığı hareketlerde bir sorun var mı? Bıraktırmam gerekir mi? Gerekirse ne yapabiliriz?

İkisine de elimden geldiği kadar eşit davranmaya çalışıyorum. Kızım da babasına aşırı düşkün. Ben eve geldikten sonra babaanne ve bakıcı gidiyor, 1 saat kadar yalnız çok güzel oynuyoruz. Baba geldikten sonra gözü asla beni görmüyor. Düşse bir yeri acısa hemen babasına koşuyor. Bir de 1 yaşından sonra gece en fazla 1 kere uyanırlardı su filan verirdim hemen dalarlardı tekrar. Bu aralar özellikle kızım çok uyanıyor. Aynı odada yatıyorlar, odalarını ayırma şansım yok şu an. Diğerini uyandırmasın diye uyananı yanımıza alıyoruz. Gece uyanmaları konusunda ne yapabiliriz? Çok yoruluyorum, çok gergin olup çocuklara bağırmaya başlıyorum, buna da çok üzülüyorum.

Yukarı Dön
Nilçin DoyranBengisu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 193
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Şub 2011 Saat 22:48
Merhabalar,

İlk sorunuzu yani oğlunuzla ilgili kısımda mastürbasyon konusu benim uzmanlık alanımın dışında. Fakat gece yattıktan 1 saat sonra uykudan çıldırmış gibi uyanmasında eğer sakinleştirememe, tam uyanık olmadan gözleri açık fakat ne yaptığını bilmeden bağırarak ya da ağlayarak uyanması varsa bu gece terörü dediğimiz bir durum olabilir. Bu durum varsa bir çocuk nöroloğundan yardım almak ardından psikolojik kökenli ise bir psikolog ya da pedagogdan yardım almanızı öneririm

Diğer sorununuz kızınızla ilgili ise kız çocuklarının babaya düşkün olması ya da erkek çocuklarının anneye düşkün olması normal. Sık sık uyanıp ikizini uyandırmaması için yatağa almanız sadece durumu kurtarmak için yapılan bir tutum. Daha sonra alışınca yataktan uzaklaştıranız sorun olabilir, onun için uyandığında yanına gidip uyuyana kadar yanında durmanız, gece lambası yakmanız daha iyi olacaktır. Sevgiler...
Yukarı Dön
ezob Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 32
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şub 2011 Saat 11:26

Nilçin hanım cevabınız için çok teşekkürler. Oğlumun durumu gece terörü diye bahsettiğiniz duruma çok benziyor ama her akşam değil ara sıra oluyor? Gece terörü de böyle ara sıra olur mu, devamlılık mı arzetmesi lazım bu teşhisin konabilmesi için? İlk mesajımda yazmayı unutmuşum yatmadan önce 500ml'ye yakın süt içiyor, bu miktardan az verirsem kesinlikle uyumuyor? Acaba bu miktar fazla geliyor da sıkıntı verip uyanmasına neden oluyor olabilir mi? Çünkü bazen bu kadar ağladıktan sonra gaz çıkartıp rahatlarsa uykuya devam edebiliyor. Bazen de çıkartmasa dahi yanına uzanırsam tekrar dalıyor. Bu ayrımı nasıl anlayabilirim?

Kızım için de, uyanınca yanımıza almamakla ilgili tavsiyelerinize babasını da ikna edip uymaya çalışacağım. Teşekkürler.
Yukarı Dön
Nilçin DoyranBengisu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 193
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şub 2011 Saat 21:31
Merhabalar,

Gece terörünün her gece olması gerekmiyor ara sırada olabiliyor. Özellikle 3-3,5 yaşlarından sonra da artabiliyor. Unutmayın bundan şüpheleriniz varsa bir çocuk nöroloğunun takip etmesinde fayda var. Süt konusunu bilmiyorum onu belki bir beslenme uzmanı konuşmanız daha doğru olacaktır.
Sevgiler...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.