Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ek gıda meselesi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ek gıda meselesi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
alaaddin Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı alaaddin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ek gıda meselesi
    Gönderim Zamanı: Dün Saat 08:08
Kadir hocam merhabalar, size sormak istediğim konu ek gıda. 6,5 aylık bir oğlum var yaklaşık 8,5 kilo. Bu ay işe başladım ve evde bakıcısı ek gıdasını biz böyle büyüdük diyerek kafasına göre vermek istiyor. Bende açıkçası doktora gitmiyorum sizin yazdıklarınızı baz alıyorum genelde ek gıda önerilerinize bakıyorum ona göre söylüyorum şunu yapmayalım falan diye. Yaptıklarını sayayım hocam neyi yanlış neyi doğru yapıyor, her sabah yumurta yediriyor iki dakika kadar haşlıyor sarısı ve çevresi hala sulu durumda oluyor ve sarısıyla birlikte biraz da beyazını ekliyor. Haşlama miktarı az dedim biraz daha haşlayalım mırın kırın tamam dedi ama hem bu kadar çiğ hem de beyazının eklendiği durumun çocuğa zararı olur mu, peynir olarak labne istedi ama ben diğer oğlumda da sütü kestirmiştim bun da da sütü kestirip sirkeyle bir kaba koyuyorum ordan az az alıyor ya biraz arttır diyorum bir zararı olmasın diyor hçdaha önce hiç vermemiş, olmaz dimi hocam.
Pekmez koyuyor herşeyine nerdeyse, kan yapar diye önüne geçemiyorum bir daha almamak çözüm galiba, ayrıca cici bebe manyağı, günde en fazla 5 demişsiniz ve onun yerine başka bir şey verilir mi ben evde yapsam
Bir de hocam su, sanki çok su şçiriyor gibi, o da istiyor aslında ama yedikleri içini mi yakıyor, yine eski mesajlarınızda istediği kadar içsin demişsiniz o yüzden sesimi çıkarmıyorum, ml hesabı var mı hocam max min kaç ml
Ona bir liste vermek istesem sizi de yoruyorum ksıura bakmayın ama hastalarınıza verdiğiniz bir ek gıda listeniz var mı. Kahvaltı ara öğün gibi. Her sabah kahvaltıda yumurta bana fazla geldi ve benim de üst üste yediğimde vücudumda kabarcıklar çıkar çocukta da olacak diye korkuyrıum. Bu ilk haftasıydı hocam bakıcısının haftaya düzene koymak istiyorum neyi nasıl söylemem lazım. 
Ayrıca hocam ben kendi hazırladıklarımı da koyuyorum onları ayrıca yediriyor, bal kabağı patates havuç püresi yapıyorum hafif çorbamsı, çeşitlendirmek istiyorum tarifleri ve önerilerinizi bekliyorum hocam. bana yazdıklarınızın benim gibi bir çok annenin soru işaretini gidereceğini düşünüyorum, teşekkür ediyorum hocam. Saygılarımla

Yukarı Dön
alaaddin Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı alaaddin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Saat 26 Dakika önce Saat 12:27
Kadir hocam şimdi süt verirken aklıma geldi, süt içmeyi sevmeyen bir bebek zorla süt içiriyorun çok açsa yada gece içiriyorum. Ama şöyle de bir durum var 150 ml süte yaklaşık 1 çay kaşığı pitinç unu koyup pişirince onu içirirsem güzelce içiyor. Her sütüne genelde 120 ml kasar içiyor, 1 çay kaşıpı koymam da sakınca var mı hocam bilemedim yeter ki içsşn diyorum ama size de danışayım dedim, inek sütü içiriyorum hocam bu arasa size danışarak öyle yaptım, sağolun 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119280
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Saat 10 Dakika önce Saat 19:43
Bakicinin uygulamasi, tamamen sarlatan Turk doktorlarinin tavsiyeleri!
1- SAKIN pekmez vermeyin!! 
- Pekmez, kan filan yapmaz.Yalandir. Eskiden seker ve recel kiymetli oldugundan, cocuklara (aldatmak icin)
  pekmez kakalanirdi ve yemeleri icin bu yalan soylenmistir.
  Ne kadar APTAL varsa bu yalana kanmislardir!
- Pekmez; SAF Glijozdur ve insulin'i en fazla azdiran seker seklidir. Seker hastaligina zemin hazirlar.
- Asiri su icmesi; icinin yandigini ve asiri Glikoz'un zararli olmaya basladiginin isaretidir.
(Laf dinletemezeniz, hemen KOVUN!)
2- Sutu SOGUK verin. Icine ceviz kadar vanilyali dondurma eritin. Her gun azaltin ve saf sute alissin.
3- Yumurta, "aki" yok olana kadar pisirilmesi yeterlidir. 
4- Gunde 1 defa, pirinc unu kullanailabilir.
5- Her turlu (diyetler haric) yogurt verilebilir. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 Saat 8 Dakika önce Saat 19:45
Yukarı Dön
alaaddin Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı alaaddin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Saat 53 Dakika önce Saat 20:00
Teşekkür ederim hocam, her gün yumurta yemesinde sakınca varmı acaba, ve sadece sarısı olarak mı vermek lazım, bakıcı beyazını da biraz ekliyor ama dediklerinizi yapmazsa artık dediğiniz gibi yol vermek lazım. 13 çocuk büyütmüş müş de böyle yemezse ilerde hiçbirşey yediremesmişim beni kotkutarak kabullendirmeye çalışıyor. Bir de cici bebe var hocam onun yerine başka bir şey kullanabilir miyim cici ekmek varmış yada benim yapacağım bir şey
Ayağınıza taş değmesin, saygılarımla iyi akşamlar dilerim 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119280
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Saat 21 Dakika önce Saat 22:32
6 aydan sonra, tam yumurta yer. Her gun 1 veya hatta 2 yumurta bile yer. 
Cicibebe; sutu cazip hale getirmek icin kullaniliyor. Sart gida degil.
Cani isterse, normal ekmek de yer, makarna da yer, sutlu tatlilardan da yer.
Gunumuz modasi; sacma-sapan; "Glutensiz, sekersiz" beslenmeler gibi zirvaliklarla da ugrasmayin. 
Yazilarimi okuyun, sonra gerekirse soru sorun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.