|
LDL yüksekliği ve sınır dışı değerler |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
envberna ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23 Kas 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 185 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Şub 2025 Saat 03:13 |
Merhabalar hocam, 46 yaşında, 160 cm ve 53 kilo iki çocuk annesiyim. 3 hafta önce influenza geçirdim ve geçen hafta iyileştim. Baya zor geçti. kendimi halsiz hissettiğim için detaylı bir tahlil yaptırmak istedim. Ayrıca safra kesemdede polip var, çamurda oluyor galiba arada. Son zamanlarda ağrı yapıyordu Aşağıdaki Tahlil sonuçlarımda bazı değerler sınır dışı ( sodyum, potasyum, MPV, DHEAS, LDL, idrarda iyot) değerler var. Sodyum 132mmol/L Potasyum 5.34 mmol/L LDL direkt. 167,81 mg/dL Apo b 1.15 g/dL MPV. 12.6 mikrom3 Dheaso4 234,4 mikrogram/L İyot spot idrar 8,51 mikrogram/dL Şimdi araştırınca Özellikle LDL yüksekliği biraz canımı sıktı hocam. Apolipoprotein b sonucumu da araştırdım. Sınır içinde görünüyor ama bazı kaynaklara göre yüksek. Kardiyoloğa gidip gitmeme konusunda kararsız kaldım. Gereksiz yere başıma iş almak istemiyorum ama bir yandan da tedirgin oldum. Yorumlarınızı rica ederim. Buarada normalde vegan beslenen biriyim günde bir yumurta yerim arada balık tavuk ama yaş itibariyle kas kütlesi kazanmanın önemini anlamaya başladığım için Son 3-4 aydır evde egzersiz yapıyordum. Kas oluşumu için günlük protein miktarı çok önemliymiş onun için spor yaptığım günler 2-3 yumurta ve akşamına ya kırmızı et ya da hindi veya balık yedim düzenli. Ayrıca 10-15 günde ilikli kemik suyu içtim. Acaba bunlar mı LDL yi bukadar yükseltti. Buarada geçmiş yıllarda LDL değerim 110 civarıymış. Test sonuçlarını görünce tüm hayvansal gıdaları kestim. Sadece sebze yiyorum. Ayrıca son 1 aydır yapamadığım sporu yürüyüş olarak yapmaya başladım. Hala regl oluyorum sanırım perimenapoz dönemindeyim. Testten bir gün önce 8bin ünite d vitamini almıştım. Grip geçirirken göğsümde bir ağrı hissetmiştim ve balık yağı kullandım birkaç gün. Bunların dışında hiçbir ilaç almadım
https://hizliresim.com/jxxvqhn https://hizliresim.com/biziz8a https://hizliresim.com/p52gps6 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119185 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kadinlarda, hele sizin yaslarda onemli degildir. Ilac almaniz gerekmez.
Ilerisi icin, proteinli gidalari arttirin ve her gun en az 1 saat yuruyus yapin. D vitamin seviyeniz dusuk. Her sene en az 1 defa 1 ampul Dvit3 icin.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 12 Şub 2025 Saat 20:24 |
|
![]() |
|
envberna ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23 Kas 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 185 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tamam hocam çok sağolun
Saygı ve sevgiler
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhabalar hocam, Geçen hafta bana yukarıdaki konu için önerizi vermiştiniz tekrar çok teşekkür ediyorum hocam İzninizle bir konu hakkında daha yardımınızı rica edeceğim. İki gündür aniden başlayan tansiyon sorunum var. Normalde düşük tansiyonlu olduğum ve ilk kez böyle birşey başıma geldiği için haliyle çok tedirgin oldum. Bugün dra gittim bir hafta vasoxen tablet verdi. Günde yarım bir hafta kullanıp tansiyon değerlerimi not et görüşelim dedi. Ben yine de sizin de fikirlerinizi almak istedim. Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi normal tansiyonum 106/65 civarıymış. İki gün önce kendimi kötü hissetmeye başlayınca tekrar ölçmeye başladım ve giderek arttığını gördüm. Dün gece ani uykudan uyamdım kalbim çok hızlı atıyordu ve damarlarım çok şişmişti. Max 142/74 ölçtüm gece korkudan hemen bir siyah sarımsak yedim düşmeye başladı. Bugün en son 118/68 aslında normal ama bana göre hala yüksek iyi hissetmiyorum. Özellikle başımın sağ tarafında bıçak sağlanır gibi bir ağrı var ve huzursuzum iştahım hiç yok sadece su içiyorum. Bir ay önce inf olduğumda zor geçirmiştim ve sonuna doğru sinuslerim acaip dolmuştu. Kulaklarımın üst-yan-arka kısmı şakaklar çok ağırıyordu bıçak saplanır gibi. Bende illiadin kullanarak dra gitmeden zorda olsa iyileştim. Şimdi aradan bir aydan fazla süre geçti. Tansiyonum çıktığında yine aynı yerler aynı şekilde ağırıyor.
https://hizliresim.com/bn0u0fp Çok çok sağolun hocam Saygılarımla |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119185 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sizde "Hipertansiyon" YOK!! Bu sikayetlerin tansiyon ile de baglantisi YOK!
5 gun Iliadin damla (anlattigim sekilde) kullanin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|