|
Süt ve kuruyemiş alerjisi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Döndü ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şub 2025 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Şub 2025 Saat 10:16 |
Merhaba hocam, benim bebeğime 2 aylıkken süt alerjisi teshisi konuldu. Sebebi akciğerlerden gelen hırıltı emerken oluyor, kanlı ishal mukuslu kaka vücudunda egzama yüzünde yoğun döküntü, huzursuzluk. Süt ürünlerini kestikten sonra şikayetleri oldukça azaldı ama döküntü devam edince katı diyete girdim. Açmaya çalıştığımda şikayetler tekrarladı. Yumurtayı kendimde açtım kuruyemişi de kestim ve herşey yoluna girdi. Çocuğum yoğun gaz sancısı çekiyordu. Şuan bir yaşında geçenlerde pasta yedim ve tekrar hırıltısı başladı.doğduğundan beri Anne sütü alıyor meme redleri yaşamama rağmen asla alerjik mamaya geçmedim. Emzirmek için çok çabaladım çok yoruldum. Ben artık napıcağımı şaşırdım alerji kesin ama nasıl kurtulucaz bilmiyorum. Hindistan cevizi yağını zeytinyağını bağırsak duvarını onarsın diye eksik etmiyorum. Kuzu kıyma ve kuzu iliği kaynatıp yemeklerine ekliyorum. Nolur bu alerjiyi nasıl tedavi edicez söyleyin. İki kere antibiyotik kullandım şimdiye kadar ve sonrasında probiyotik takviyesi bigaia. Antibiyotik kullanma sebeplerimde crp çok yüksekti geri dönüp baktığımda wbc si de 7 üstüymüş sizin bi cevabınızda görmüştüm 7 üstü ise antibiyotik şart diye. Kızımın kilosu 9,400 boyu 72 cm
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119168 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
YALAN! Sakin Turk Cocuk doktorlarina inanmayin. Onlar bilmedikleri her seye 'allerji" derler!
Siz onlarin hic Grip teshis ettiklerini gordunuz mu?? O sikayetlerin tamami asiri yedirilince olur. Yenidoganlarda HICBIR SEYE karsi allerji yoktur! Allerji olusabilmesi icin; uzun sureler ayni madde ile karsilasmasi gerekir. Inek sutu proteinini hazmedememe durumu olabilir! Bu bir allerji degildir. "Hindistan cevizi yağını zeytinyağını bağırsak duvarını onarsın diye eksik etmiyorum" Hayatimda bunun kadar sacma ve bebeklere zararli olabilecek bir sey duymadim! " sizin bi cevabınızda görmüştüm 7 üstü ise antibiyotik şart diye." 7 DEGIL!!!!!! 17 ustu!!!!! " Kızımın kilosu 9,400 boyu 72 cm " Iyi de!! YASI KAC?????????????????????? Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 Şub 2025 Saat 19:42 |
|
![]() |
|
Döndü ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şub 2025 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam kızım 1 yaşında tam. 1.5 ay öncesine kadar 8.600 dü ve bi kaç ay kilo almadı yemek yemediği için. 1,5 ayda 800 gr aldı oda yemek yemeğe başladı artık o yüzden. Çünkü ben diyet yapıyorum sütümün kalitesi ona yeterli olmuyor sanırım. Birde hocam neden saçma dediniz hindistan cevizi yağı zeytin yağı sağlıklı değilmi?
Hocam size video atabilsem keşke. Kızımın uykularından ağlayarak uyanıyordu sürekli bağırsaklarında bi hareketlilik ve aşırı gaz çıkarmaları vardı. Hele ek gıdaya başladığımızdan beri makatında sürekli çatlak oluyor zorlansın zorlanmasın ne sürdüysem geçmiyor. Ne yapabilirim alerji için yani sindirim sorunu için şuan öneriniz nedir. Bana istanbul avrupa yakasında doktor önerin gideyim vallahi de billahide kendim yemek bile yemesem sorun yok çocuğum için sadece yoğurt peynir yesin istiyorum çok şey istemiyorum
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119168 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Sizin hicbir zaman diyet yapmaniza gerek yoktur.
2- Anne sutunun kalitesi ASLA hicbir durumda degismez. Fakir anne ile milyoner anne sutu arasinda en ufak bir fark yoktur! Fakir annede anneden kayip olur! Bebek anneden herseyi soker alir! 3- Hindistan cevizi ve Zeytin yagi; BEBEK GIDASI DEGILDIR. Sindirim sistemi bu gidalara hazir degildir. 4- Butun sikayetleriniz o "ek gida" dediginiz gidalar yuzunden. Bebek beslenmesi ile yazilarimi okuyun. 5- Doktorlara asi icin ve bir de dili pasli oldugunda (antibiyotik yazdirmak icin) gidin, diger hastaliklarini benim anlattigim sekilde halledin. 35 sene ozel hekimlik yaptim, hicbir hastami (ameliyatlar haric) hastanelere sevk etmedim. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 17 Şub 2025 Saat 01:54 |
|
![]() |
|
Hocam çok teşekkür ederim değerli vaktinizi ayırıp beni cevapladığınız için. 6. Aydan bu yana bebeğimi inanın zorlamadım yemesi için hep anne sütüne öncelik verdim ve nerdeyse 11. Ayına kadar zorlamadan ek gıda belki günde bi kaç tatlı kaşığı yedi bazen hiç yemedi ve hiç kilo alamadık çok yavaş ilerledi hep o yüzden 1,5 aydır ek gıdaya ağırlık verdim ve kilo almaya başladı. Boyu 68 den 72 ye çıktı sizin tablonuza göre kilosu boyu evet iyi ama eğer yedirmeseydim belki 8.5 kilolarda kalıcaktık diye düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum. Sezeryan doğum yaptım 2700 doğdu kızım ve ben çikolata kisti yüzünden tüp bebek ile hamile kalıp 3 cm açılma ile sezeryana gönüllü girdim bağırsaklarımda yapışıklık vardı onlar ve çikolata kistim temizlendi sezeryande. Kendimi hep suçluyorum kendi bağırsaklarım için çocuğumun bağırsaklarına zarar verdim belden spinal anestezi alarak. Vaktim oldukça soru cevaplarınızı ve yazdıklarınızı okuyorum hepsini okumaya henüz fırsatım olmadı ama en kısa zamanda okuyacağım. Çok çok teşekkür ediyorum size Allah sizin gibi doktorlar çıkarsın karşımıza 🙏🏼
|
|
![]() |
|
Birde hocam sormayı unuttum zaditen damla kullanıyorum aylardır tam bırakıcam hırıltısı hıçkırığı başlıyor. Gözlerinin altı kızarıyor çapaklanıyor gaz sancıları karın ağrısı huzursuxluk bırakamıyorum. Ozaman şimdi ben bu ilacıda bırakayım diyette yapmayayım. Şikayetler devam edicek napacağım
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
" Kendimi hep suçluyorum kendi bağırsaklarım için çocuğumun bağırsaklarına zarar verdim belden
spinal anestezi alarak. " NE alakasi var!!!!! Anestezik madde kan dolasimina gecse, once sizi etkilerdi ve uyurdunuz!!! Kana gecmeyen bir anestezik madde rahim icindeki bebege, NASIL ETKI ETSIN??? Butun ilaclari ve diyeti kesin ve takip edin. 2-3 gunde belli olur. Sonucu konusuruz,
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|