Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > İki Yaş Sendromu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 2 yas sendromu nasil anlasilir?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum2 yas sendromu nasil anlasilir?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Elif Hansa Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Hansa ve Tevhid'in Annesi

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8182
Mesajın Direkt Linki Konu: 2 yas sendromu nasil anlasilir?
    Gönderim Zamanı: 03 Ağu 2008 Saat 22:37

Merhaba Ozlem Hanim;

Benim sorun 2 yas sendromu ile ilgili. Nasil anlasilir neler yapilmali? Kizim 19 aylik ve 2 ay sonra kardesi dogacak ins. 2 yasina dogru oldugu icin bebek dogunca onu ihmal etmekte istemiyorum.  Cok sinirli, her istedigi olsun istiyor. Cogu uyarmalarima ragmen surekli kendi bildigini yapiyor. Uyari dinlemiyor. Bazen sinirleniyorum ellememesi gereken seyleri guzelc soyluyorum yapmayinca uyarmak maksatli eline vuruyorum. Babaannesi tarafindan her istedigi yapiliyor ben kizdigimda benim elimden alip susturuyor dedigini yapiyor. Onlari da uyarmama ragmen devam ediyorlar 'cocuk' diye. Onlari nasil uyarmaliyim? Yaslari bizden fazla oldugundan ve kendileri cocuklarini bizim gibi buyutmediklerinden dolayi onlara degisik geliyor herhalde cocuga davranisimiz vs.

Kafam bu konuda cok karisik. Yanlis bir seyde yapmak istemiyorum. Aydinlatirsaniz cok sevinirim

Tesekkurler
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağu 2008 Saat 19:06
çocuğunuzun yaşadıklarını kısaca 2 yaş sendromu olarak özetleyebiliriz. bu dönem çocukların inatlaştıkları bir dönem çok zor da olsa sakin olmaya çalışmak gerekli ve bu dönemin geçeceğini bilmek çünkü zaman zaman gerçekten zorlanabilirsiniz. büyükler çocuklaroına karşı disiplinli olurken konu torunları olduğunda onları şımartırlar ve söyledikleriniz çok analamlı olmayabilir. çocuğunuz sizden gelenle onlarınki arası farkı bir süre sonra anlayacaktır. sınır koymaya sabırla sürdürün ancak iş inatlaşm noktasına geldiğinde hayır demek ya da o davranışı yapmasında veya yapmamasında ısrar etmek yerine alternatif önerilerde bulunun konuyu değiştirmeye çalışın ki inat süreci başlamasın
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.