hepatit |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
dyg
Üye Kayıt Tarihi: 21 Şub 2024 Konum: balıkesir Durum: Aktif Değil Puanlar: 66 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Gönderim Zamanı: 3 Saat 36 Dakika önce Saat 19:08 |
Saygıdeğer hocam merhaba. İzninizle size bir konuda danışmak istiyorum zira aklımı çok kurcalıyor. Hocam, hepatit virüsünün internette yazdığı gibi bulaşıcılığıı çok mu yüksek? Yani açık yaraya hepatitli birinin bir damla tükürüğü gelse bile bulaşır mı? Eşimiz, çocuklarımız berbere gidiyor bazen tıraş makinası kulaklarına değip çok az çiziyor, bunlar falan hep risk faktörü mü sizce? (Berberin her traştan sonra makinayı dezenfekte ettiğini hiç sanmıyorum.)Açık ortamda 1 hafta yaşayabilir diyor hepatit b virüsü bu doğru mesela? Sizin görüşlerinize çok güveniyorum hocam, kıymetli fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.🌸
|
|
Dr.KadirTugcu
Uzman Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118813 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Hepatit-A : Bir RNA virusu olup, sadece sindirim yolu ile bulasir.
Hepatit-B: Bir DNA virusu olup, sadece kan yolu ile bulasir. Tras de risk var mi?? Olmaz olurmu!! Hepatit-B hastasi tras olacak da, tras esnasinda bir yeri kanayacak da, o kan tras bicagina bulasacak da, o kanli tiras bicagi ile saglam bir sahis tras olacak da, ne tesaduf o sahista da kanama olacak ve o tras bicagindaki kan kalintisi o yaradan girecek de, sahisda Hepatit-B olusacak.. Olur tabii, niye olmasin?? |
|
dyg
Üye Kayıt Tarihi: 21 Şub 2024 Konum: balıkesir Durum: Aktif Değil Puanlar: 66 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Anladım hocam, bana kısaca saçma konulara takılma demişsiniz. 🙂
|
|
Yanıt Yaz | |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|