Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - aniden kusma (ne vermeli, ne yedirmemeli)
  SSS SSS  Forumu Ara Arama  Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumaniden kusma (ne vermeli, ne yedirmemeli)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
waterlily Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 44
Mesajın Direkt Linki Konu: aniden kusma (ne vermeli, ne yedirmemeli)
    Gönderim Zamanı: 25 Ağu 2008 Saat 18:26
doktor bey aniden kusma durumu açıklamışsınız fazla yeme veya mikroplu gıda yeme diye.

benim yeğenim dün gündüz hiç birşeyi yoken akşamüzeri aniden bir büyük insanın bile kusamayacağı kadar yoğun kustu.gece de ara ara devam etmiş kusmaları sabahta ishal başlamış ve iştahsızlık (oldukça iştahlı bir bebek)

9.5 aylık kız bebek kilosunu bilmiyorum ama ayına göre normal gibi..

şimdi dünün özetinde evet bebeğe çok ıvır zıvır şeyler verildi. ben sizin söylediklerinize bağlıyorum bu şikayetleri. peki bu durumda ne yapmalı,ne yedirmeli,
 ne vermemeli,ayına uygun olan mamalardan verilebilinirmi?

ECRİNİM
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119300
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ağu 2008 Saat 20:59
Kusma, vücudumuzun önemli bir savunma mekanizmasıdır. Kusma ne kadar iddetli olursa arkadan gelen ishal o derecede hafif olur.Eğer ishal kusma olmadan başlarsa , ishal ağır seyreder. Ateş olmazsa sadece sıvı takviyesi yapın, ateş olursa Bac..im suspansiyon yaklaşık10kg. olduğunu faraz edersek 2x1 ölçek verebiliriz.
Muhtemel sebep yedikleri ile mikrop aldı.Yaz aylarında gıdalar çok çabuk bozulabiliyor.Arkadan ateş gelebilir, parasetamol şuruplardan biri verilebilir.Artık ishallerde diyet uygulamıyoruz, zira bir işe yaramadığı anlaşıldı, hangi gıdalara alışıksa onlar verilebilir.

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 26 Ağu 2008 Saat 10:53
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.