Merhaba Özlem Hanım
1...... 17 buçuk aylık oğlum kendi yatağında, ama bizimle aynı odada uyuyor. gece sık uyandığı için, biraz kendi rahatımı düşündüğümden birazda odasını ayırmaya korktuğumdan bu zamana kadar ayıramadım odasını. aynı odada uyumak oğlumun psikolojisini olumsuz etkiler mi?
2...... oğlum hala daha pusetinde ileri geri sallayarak uyuyor. kendi kendine uyuması için yatağına yatırdığımda ne kadar uykusu olursa olsun ayağa kalkıp oyun oynuyor. yatağına yatırıp ninni söylemeyi masal okumayı denedim olmadı, yatağında kendi kendine uyumaya nasıl alıştırabilirim?
3...... oğlum bu aralar istediği birşeye hayır denilince ağlıyor. katılıp kalıyor. rol falan değil gerçekten gözlerinden yaşlar akıyor. ben kararlı davranayım diyorum sonra vicdan azabı çekiyorum. ne yapmalıyım, ağlatmamak lazım diyorlar ne yapacağımı şaşırdım.
4...... banyo yapacağım zaman oğlumu yanıma almamın bir sakıncası olurmu? beni çıplak görmesi onu olumsuz etkiler mi acaba? bazen beni giyinirken gördüğünde kendinde olmayan yerlerimi gösterip gülüyor, bazı farklılıkların farkında gibi
5...... oğlum vaktinin çoğunu benimle geçiriyor ve geçenlerde sutyenimi giymeye çalıştı, bazen bileziklerimi takmaya çalışıyor, bugünde rujumu dudağına sürmeye çalıştı. ama genel olarak kesinlikle kız gibi davranan bir bebek değil. bu durum normalmi? ve nasıl davranmalıyım?
Uzun olduğu için özür diler, cevabınız için şimdiden teşekkür ederim...
Düzenleyen bartus-n - 25 Şub 2010 Saat 22:43