Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Uyku
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - birkaç soru uyku
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbirkaç soru uyku

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bartus-n Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 79
Mesajın Direkt Linki Konu: birkaç soru uyku
    Gönderim Zamanı: 25 Şub 2010 Saat 22:35
Merhaba Özlem Hanım
1...... 17 buçuk aylık oğlum kendi yatağında, ama bizimle aynı odada uyuyor. gece sık uyandığı için, biraz kendi rahatımı düşündüğümden birazda odasını ayırmaya korktuğumdan bu zamana kadar ayıramadım odasını. aynı odada uyumak oğlumun psikolojisini olumsuz etkiler mi? 

2...... oğlum hala daha pusetinde ileri geri sallayarak uyuyor. kendi kendine uyuması için yatağına yatırdığımda ne kadar uykusu olursa olsun ayağa kalkıp oyun oynuyor. yatağına yatırıp ninni söylemeyi masal okumayı denedim olmadı, yatağında kendi kendine uyumaya nasıl alıştırabilirim?

3...... oğlum bu aralar istediği birşeye hayır denilince ağlıyor. katılıp kalıyor. rol falan değil gerçekten gözlerinden yaşlar akıyor. ben kararlı davranayım diyorum sonra vicdan azabı çekiyorum. ne yapmalıyım, ağlatmamak lazım diyorlar ne yapacağımı şaşırdım.     

4...... banyo yapacağım zaman oğlumu yanıma almamın bir sakıncası olurmu? beni çıplak görmesi onu olumsuz etkiler mi acaba? bazen beni giyinirken gördüğünde kendinde olmayan yerlerimi gösterip gülüyor, bazı farklılıkların farkında gibiEmbarrassed    

5...... oğlum vaktinin çoğunu benimle geçiriyor ve geçenlerde sutyenimi giymeye çalıştı, bazen bileziklerimi takmaya çalışıyor, bugünde rujumu dudağına sürmeye çalıştı. ama genel olarak kesinlikle kız gibi davranan bir bebek değil. bu durum normalmi? ve nasıl davranmalıyım?

Uzun olduğu için özür diler, cevabınız için şimdiden teşekkür ederim...

Düzenleyen bartus-n - 25 Şub 2010 Saat 22:43
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şub 2010 Saat 10:57
1. oğlunuzun kendi yatağında yatma vakti gelmiş. yatağında hemen uyumasa bile orada kalmalı, her yataktan inişinde sabırla tekrar yatağına koyun, masala , sohbet bittiyse tekrar başlmaayın, sadece yatağına koyun, ışığı kapatın ve kısın, başlangıçta bir süre yanında kalabilirsiniz. oyuncaklarından bazılarını yanına arkadaş olarak verebilirsiniz.
2. şimdilik sizi çıplak görmesi sakınca oluşturmaz ancak 2-2.5 yaşından sonra sizi çıplak görmesin, 4-5 yaşından sonra da sizi onu iç çamamşırsız görmemeye dikkat edin. yıkarken de yaşına göre ya sadce siz ya da her ikiniz iç çamaşırlarınızı üzerinizde bulundurun. 3. şu anda sizi taklit ediyor olması anlamlı değil, ama büyüdükça babayı örnek alabilmesi için onunla daha çok vakit geçirmesi gerekecek
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.