Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gaz & Karın Ağrısı
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - karın gurultusu
  SSS SSS  Forumu Ara Arama  Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkarın gurultusu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
beyazcam Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 35
Mesajın Direkt Linki Konu: karın gurultusu
    Gönderim Zamanı: 26 Ağu 2008 Saat 18:31
merhabalar kadir bey,
bebeğim geceleri hep aynı saaatte emmeye kalkıyor.2 de kalkıyor emiyor,gazını çıkarayım diyorum tık hemen uyanıyor yada dakikalarca kucağımda gezdirsemde gazını çıkarmıyor sonra yatırıyorum 4:30 da kalkıyor emiyor sonra bunun karın ağrıları gurultular başlıyor.ıkılaya ıkılaya saat sabah 6 yı ediyoruz.yaklaşık 2 aydır böyle.bebeğim 4 aylık.gaz sancıları 2.ayın sonunda bitmişti.bu karın gurultuları olmasa 8 e kadar uyuyor.rahat etsin diye yüzüstü yatırıyorum sııcak su torbası koyuyorum nafile.nerde yanlış..bulamadım bir türlü..bizamanın böyle mi geçmesi gerekiyor tıpkı gaz sancıları gibi..yoksa benden kaynaklanan bir hata mı var,öyleyse çok üzülürüm..biemedim.birde bebeğim 20 günlükken çocuk doktoru kalbini bir dinletin kardiyolojiye demişti.dinlettik.tüm yeni doğanlarda olabilecek toplu iğne başı kadar bir delik var dedi doktor 2 ay içinde kapanır.biz tekrardan kontrole gitmedik,gidelim dedik başka bir çocuk doktoru herhangi bir şikayeti yoksa kendiniz hastalık mı arıyorsunuz dedi vazgeçtik.bir şikayetimizyok.ama akılımızın bir köşesindede kaldı açıkcası.siz ne önerirsiniz.biraz uzun oldu kusura bakmayın.teşekürler
Yukarı Dön
beyazcam Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 35
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ağu 2008 Saat 18:47

bu karın gurultuları dediğim gibi sadece sabahları oluyor.gündüz uykusuda şöyle;

8:00 yarım saat,10:00 yarım saat ,12:00 3 saat(bu 3 saatte toplam 4 kere ık deyip uyanıyor deliksiz değil yani kucağıma alıyorum sonra tekrar tekrar bu şekil ne zaman düzelecek deliksiz olacak bilmiyorum..annem ne zaman demeyi bırak artık dedi..)5:00 yarım saat .

3 saatin ardından hep yarım saat yani..gündüz uykusu 5 saat oluyor gecede 8 saat işte..sizce normal mi..dediğim gibi bebeğim 4 aylık..düzen aramayayım mı.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119168
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ağu 2008 Saat 22:13
Son gittiğiniz doktor çok doğru söylemiş.
Karın gurultuları gaz nedeni ile olur.Kucağınıza alın ve belinin boşluk kısmına, akciğerler hizasına değil , avuç içi ile alkış yaptığınız şiddette vurun. Güzel vurduğunuzda anında susacaktır.4. aydan sonra dönmeye başlayınca gaz gecer.
Kucağa da alışmaz, kocakarı uydurmasıdır. Benim yazılarımı okursanız, hertürlü bilgiyi bulabilirsiniz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.