Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Avukat Begüm Tekin
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - merhaba
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forummerhaba

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
m-s Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 10
Mesajın Direkt Linki Konu: merhaba
    Gönderim Zamanı: 12 Mar 2010 Saat 17:40
benim sorunum biraz karmaşık sanırım.yeni bir ev aldık ama eşimin ailesinde alınan herşey eşimin babası üzerine yapıldığı için bu yeni evde onun üzerine yapıldı.ödemeyi eşim karşılasada tapu babasının üzerine.daha önce aldığımız yazlıkta da aynı şey sözkonusu.eşimin vefatı yada herhangi bir boşanma durumunda 2 çocuğum ve ben nasıl hak iddaa edebiliriz?yada çocuklarım resmi miraşçı oluyor diye biliyorum ama benim ne gibi bir hakkım olabilir?
 şimdiden teşekkürler. 
Yukarı Dön
begümtekin Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 156
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mar 2010 Saat 13:54
Orjinalini yazan: m-s m-s Yazdı:

benim sorunum biraz karmaşık sanırım.yeni bir ev aldık ama eşimin ailesinde alınan herşey eşimin babası üzerine yapıldığı için bu yeni evde onun üzerine yapıldı.ödemeyi eşim karşılasada tapu babasının üzerine.daha önce aldığımız yazlıkta da aynı şey sözkonusu.eşimin vefatı yada herhangi bir boşanma durumunda 2 çocuğum ve ben nasıl hak iddaa edebiliriz?yada çocuklarım resmi miraşçı oluyor diye biliyorum ama benim ne gibi bir hakkım olabilir?
 şimdiden teşekkürler. 
Merhabalar
Öncelikle durumunuz gerçekten karışık ve zor. Eşinizle ayrılma durumunda herhangi bir hak talep edemezsiniz malesef. İradesiyle yapılmış bir işlem söz konusu herhangi bir irade fesadı yok. Eşinizin ölümü durumunda da pek farklı değil aslında sonuç. Ancak kayınpederinizin vefatı söz konusu olursa bu durumda eşiniz ve çocuklarınız eşiniz yaşıyor olsa da olmasa da mirascı olur. Ancak evin tamamı eşinize ve çocuklara kalmaz malesef. Kayınvalidenizin yaşıyor olması durumunda 1/4 ü kayınvalidenize geriye kalan kısım 3/4 eşiniz ve diğer kardeşleri (varsa) arasında paylaştırılır.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.