Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - TUVALETTEN KORKUYOR
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumTUVALETTEN KORKUYOR

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
apolat Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 960
Mesajın Direkt Linki Konu: TUVALETTEN KORKUYOR
    Gönderim Zamanı: 08 Şub 2008 Saat 13:37

Merhaba,

oğlum 3,5 yaşında..Ama maalesef hala altını bağlatıyor..Bağlamadığımız zaman altına yapmıyor.mesela yazın alıştırma kilotları denedik akşama kadar tutuyordu ..bezini bağlar bağlamaz yapıyordu hemen..kreşe başladık dikkat ediyorum ya sabah kreşe gitmeden önce ya da kreşten eve dönünce yapıyor kakasını..utanıyor okulda yapmaya sanırım ..Zaten evde de yapsa kakasını gizlenerek yapıyor..Bir çok şey denedim müzikli lazımlık aldım klozet kapağı aldım ona özel hatta bikeresinde kakasını bezinden lazımlığına koydum onu da yanıma alıp klozete attık sifonu beraber çektik merakla baktı işe yaradı sandım ama nafile..Bir çok yazı okudum kakasını ve idrarını bezi olmayınca tutuyor sanırım kas refleksleri gelişmiş yalnız gece hala yapıyor sabah bezini çıkarttığımda bayağı dolmuş oluyor..Bu konuda ne yapacağımı şaşırdım ..Sizce ne yapmalıyım ?? Şimdiden teşekkürler
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Şub 2008 Saat 15:55
çocukların çişini ve kakasını tutması kas reflkessi ile ilgili olduğu kadar duygusal gelişimleriyle de ilgili .duygusal analmada kendine ait hazinelerini bırakmaya razı olabildiklerinde kaklarını da tuvalete yaoarlar. bez bağlamadan ne kadar dayanabileceğine bir bakın ve geceleri de bağlamayın. bu bir tür çifte mesaj  olur. bir kaç geece altına yapsa bile sonra alışır. ek sorularınız olursa cevaplamay hazırım
özlem
Yukarı Dön
apolat Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 960
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şub 2008 Saat 15:58
çok teşekkür ederim özlem hanım Smile
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.