Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Kardeş İlişkileri & İkiz çocuklar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ikiz annesiyim nasıl davranmalıyım
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumikiz annesiyim nasıl davranmalıyım

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ikizlerim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 79
Mesajın Direkt Linki Konu: ikiz annesiyim nasıl davranmalıyım
    Gönderim Zamanı: 11 Eki 2007 Saat 21:10
merhabalar Özlem Hanım,

aramıza katıldığınız için kendi adıma teşekkür ederim,hoşgeldiniz.sizi, yanlış yapmamak adına sürekli soru sorarak bıktırırsam da şimdiden özür dilerim Smile

Benim  3 aylık ikiz kız bebeklerim var.bebeklerimin sağlıklı bir şekilde yetişebilmesi için genel olarak nasıl davranmalıyım onlara?onları iki ayrı birey olarak kabul ediyor ve onlardan bahsederken ikizler diye hitap etmiyorun.kıyafetleri kep aynı giydirmiyorum...bunlar yaptığım bazı davranışlar.ama onları hiçbir şekilde birbirlerinden farklı görmelerini,yani bebeklerimin ileride "annem,babam beni daha çok seviyor" şeklinde düşünmemelerini sağlamak için neler yapablirim?

şu an bebekler tabi.ayrı yatakları var ama ilk dönemlerde beraber yatmak isteyebileceklerini okumuştum internetten.o nedenle gece uykularında beraber yatıyorlar.birkaç gün sonra ayrı yataklarında yatırmaya başlayacağım.bilemiyorum ne derece doğru tabi?

bana yardımcı olur,yönlendirirseniz çok sevinirim...

tek istediğim onları gerçekten de doğru yetiştirmek...

teşekkür ederim.

iyi bayramlar...
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eki 2007 Saat 21:42
Orjinalini yazan: ikizlerim ikizlerim Yazdı:

merhabalar Özlem Hanım,

aramıza katıldığınız için kendi adıma teşekkür ederim,hoşgeldiniz.sizi, yanlış yapmamak adına sürekli soru sorarak bıktırırsam da şimdiden özür dilerim Smile

Benim  3 aylık ikiz kız bebeklerim var.bebeklerimin sağlıklı bir şekilde yetişebilmesi için genel olarak nasıl davranmalıyım onlara?onları iki ayrı birey olarak kabul ediyor ve onlardan bahsederken ikizler diye hitap etmiyorun.kıyafetleri kep aynı giydirmiyorum...bunlar yaptığım bazı davranışlar.ama onları hiçbir şekilde birbirlerinden farklı görmelerini,yani bebeklerimin ileride "annem,babam beni daha çok seviyor" şeklinde düşünmemelerini sağlamak için neler yapablirim?

şu an bebekler tabi.ayrı yatakları var ama ilk dönemlerde beraber yatmak isteyebileceklerini okumuştum internetten.o nedenle gece uykularında beraber yatıyorlar.birkaç gün sonra ayrı yataklarında yatırmaya başlayacağım.bilemiyorum ne derece doğru tabi?

bana yardımcı olur,yönlendirirseniz çok sevinirim...

tek istediğim onları gerçekten de doğru yetiştirmek...

teşekkür ederim.

iyi bayramlar..

merhaba,

Öncelikle size rahat ve daha az endişeli olmamanızı öneririm. mükemmel olmak zorunda değilsiniz, yanlışlar yapabilirsiniz bu da sizin insan olduğunuzu gösterir. .ocuklarınıza her zamn örnek olacaksınız mükemmel olmaktansa hatalar yapan ve hatalarından öğrenen ve her koşulda kendini sevmeyi bilebilen biri olmak en güzeli sorularınız oldukçsa yanıtlayacağım.
özlem
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eki 2007 Saat 23:38
merhaba Özlem Hanım,

mükemmel olmak gibi bir hırsım yok ve tabiki hata yapacağımı biliyorum.ayrıca kendimi de seviyorum.
sizden sadece genel olarak bir yönlendirme istemiştim.yaptığım bazı davranışları belirttim...ki zamanla herşey yerine daha çok oturacak.hatalarımdan da ders alacağımı biliyorum.bir uzman olarak benim bu davranışlarımın doğruluğu veya yanlışlığını değerlendirebileceğinizi umut ediyorum.
teşekkür ederim...
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eki 2007 Saat 21:54

Merhaba,
 Anne olma duygusuyla çocuklarınız için en doğrusunu yapacağınıza eminim, şu ana kadar yaptıklarınız da da herhangi bir yanlış olduğunu sanmıyorum.sadece biraz endişelisiniz gibi geldi ve  kendinizi rahat hissettiğiniz zaman ikizlerinizin de bundan olumlu anlamda etkileneceğini hatırlatmak istedim. ayrıca yatakları ayırmak içinde çok acele etmeniz gerekmediğini düşünüyorum.
Orjinalini yazan: ikizlerim ikizlerim Yazdı:

merhaba Özlem Hanım,

mükemmel olmak gibi bir hırsım yok ve tabiki hata yapacağımı biliyorum.ayrıca kendimi de seviyorum.
sizden sadece genel olarak bir yönlendirme istemiştim.yaptığım bazı davranışları belirttim...ki zamanla herşey yerine daha çok oturacak.hatalarımdan da ders alacağımı biliyorum.bir uzman olarak benim bu davranışlarımın doğruluğu veya yanlışlığını değerlendirebileceğinizi umut ediyorum.
teşekkür ederim...
özlem
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eki 2007 Saat 23:43
teşekkür ederim Smile
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.