Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Kardeş İlişkileri & İkiz çocuklar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İKİZ OĞLUM DENİLENİ YAPMIYOR
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumİKİZ OĞLUM DENİLENİ YAPMIYOR

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yeşim Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Süper Anne

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4345
Mesajın Direkt Linki Konu: İKİZ OĞLUM DENİLENİ YAPMIYOR
    Gönderim Zamanı: 13 Eki 2008 Saat 16:07

Özlem Hanım merhaba;

13 Temmuz 2007 (35 hafta) – 2kg doğumlu Azra ve Arda isminde ikizlerim var.  Oğlum denileni yapmıyor.Çok meraklı ve her deliğe girerek herşeyi keşfedip,kırıp döküyor.

*Ortalıkta yoksa ya çöp kutusundadır yada mutfak dolaplarındaki tencereleri vs ne var ne yok alıp yere deviriyordur.Sonrada sevimlice yaptığını anlayıp "e....ee!" diyor.Bende çöp kutusunu kaldırdım şimdi tencereleride mi kaldıracağım…

*Kumanda eline geçince vuruyor pillerini çıkarıyor.Kumandayıda yukarı bi yere koyuyorum.koltuğa çıkmayıda öğrendi. çaresizim...hayırdan anlamıyor ve denilenide yapmıyor.

*Kızıma "hadi kızım ayakkabını getir " diyorum getiriyor.Oğlumada diyorum ama getirmiyor.İlk koltuktan inmeyi başardığı dönemler,kendi kendine çatal kaşık tutmayı öğrendiğinde hep alkışlarla,aferimlerle karşılık verdim ama neden tersi bi durum sözkonusu?Biliyorum her çocuk farklıdır ama nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum.Neler yapmalıyım ne önerirsiniz?

Oğlum 7 aylıkken koltuğa tutunurken kızım ayağını basamıyordu bile.Oğlum 11 buçuk aylık kızımsa yaşında ilk dişini çıkardı.

Ben çalışan bir anneyim.İkizlerime annem bakıyor.İşten dönünce beni öyle çok özlemiş oluyorlarki inanın bana onlar uyuyana dek hep onlarla oyun oynuyorum beraber zaman geçiriyoruz.Tüm işlerimi onlar yattıktan sonra yapıyorum.Gün oluyor akşam yemeği yiyemediğim zamanlar oluyor.Ama bundan şikayet etmiyorum...Kesinlikle çalışıyorum diye onları ihmal etmiiyorum.Sinirli ve agrasif bir annede değilim.Bu kadar sabırlı olduğumu inanın bende bilmiyordum.Ben evi süpürken defalarca süpürgeyi açık kapatıyorlar ama ben “açar mısınız annecim “diyorum.Viladayı görünce silmeye çalışıyorlar etrafı,süpürgeyle evi süpürüyorlar

Düzenleyen yeşim - 13 Eki 2008 Saat 16:10
İkizlerim Azra ve Arda
Yukarı Dön
yeşim Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Süper Anne

Puanlar: 4345
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eki 2008 Saat 09:09

Yeniden merhaba Özlem hanım;

Size soru sorduğum günden bu yana oğlumda gözle görülür değişiklik var.Artık beni anladığını düşünüyorum.Ama bir konuda tereddütteyim.Yere bi örtü serip ikizlere  kendi kendine yiyebileceği bişeyler koyuyorum örneğin patates kızartması...Bir iki tane yedikten sonra çatalının yardımıyla tabağındakileri etrafa saçıyor.Çatalı çok güzel kullanıyor yiyemediğinden değil ama neden tabağınındakileri etrafa saçmaya çalıştığına anlam veremiyorum.Yemek istemese ben ağzına götürdüğümdede yemez ki...ConfusedMasadada aynı şeyi yapıyor eline ne geçerse atıyor....Ama kızım tam tersi tabağındakileri bitiriyor ve masayı yerle bir etmiyorda.Nasıl bi yol çizeceğimi,neler yapabileceğim konusunda bana yardımcı olur musunuz?
Teşekkürederim...
İkizlerim Azra ve Arda
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eki 2008 Saat 00:58
ikiz bile olsalar sizin de gözlediğiniz gibi onlar oldukça farklı. oğlunuz daha hareketli, daha hızlı gelişiyor, daha meraklı. kızınız dah sakin,uysal. her aşamada oğlunuz daha çok oynayacak. kurallara daha az uyacak, ama daha raştırmacı, atılgan ve keşfedici olacak. çatalıyla yemek güzel ama bir çocuk için eğlenceli değil, bırakın oğlunuz daha farklı, daha canlı olsun. siz bu duruma alışmaya çalşın
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.