İKİZ OĞLUM DENİLENİ YAPMIYOR |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
yeşim
Altın Üye Süper Anne Kayıt Tarihi: 14 Nis 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 4345 |
Konu: İKİZ OĞLUM DENİLENİ YAPMIYOR Gönderim Zamanı: 13 Eki 2008 Saat 16:07 |
Özlem Hanım merhaba; 13 Temmuz 2007 (35 hafta) – 2kg doğumlu Azra ve Arda isminde ikizlerim var. Oğlum denileni yapmıyor.Çok meraklı ve her deliğe girerek herşeyi keşfedip,kırıp döküyor. *Kumanda eline geçince vuruyor pillerini çıkarıyor.Kumandayıda yukarı bi yere koyuyorum.koltuğa çıkmayıda öğrendi. çaresizim...hayırdan anlamıyor ve denilenide yapmıyor. Ben çalışan bir anneyim.İkizlerime annem bakıyor.İşten dönünce beni öyle çok özlemiş oluyorlarki inanın bana onlar uyuyana dek hep onlarla oyun oynuyorum beraber zaman geçiriyoruz.Tüm işlerimi onlar yattıktan sonra yapıyorum.Gün oluyor akşam yemeği yiyemediğim zamanlar oluyor.Ama bundan şikayet etmiyorum...Kesinlikle çalışıyorum diye onları ihmal etmiiyorum.Sinirli ve agrasif bir annede değilim.Bu kadar sabırlı olduğumu inanın bende bilmiyordum.Ben evi süpürken defalarca süpürgeyi açık kapatıyorlar ama ben “açar mısınız annecim “diyorum.Viladayı görünce silmeye çalışıyorlar etrafı,s
İşte böyle…Bizim maceralarımız anlat anlat bitmez ama elimden geldiğince kısa tutmaya çalıştım.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler…
Düzenleyen yeşim - 13 Eki 2008 Saat 16:10 |
|
İkizlerim Azra ve Arda
|
|
yeşim
Altın Üye Süper Anne Kayıt Tarihi: 14 Nis 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 4345 |
Gönderim Zamanı: 28 Eki 2008 Saat 09:09 |
Yeniden merhaba Özlem hanım; Size soru sorduğum günden bu yana oğlumda gözle görülür değişiklik var.Artık beni anladığını düşünüyorum.Ama bir konuda tereddütteyim.Yere bi örtü serip ikizlere kendi kendine yiyebileceği bişeyler koyuyorum örneğin patates kızartması...Bir iki tane yedikten sonra çatalının yardımıyla tabağındakileri etrafa saçıyor.Çatalı çok güzel kullanıyor yiyemediğinden değil ama neden tabağınındakileri etrafa saçmaya çalıştığına anlam veremiyorum.Yemek istemese ben ağzına götürdüğümdede yemez ki...Masadada aynı şeyi yapıyor eline ne geçerse atıyor....Ama kızım tam tersi tabağındakileri bitiriyor ve masayı yerle bir etmiyorda.Nasıl bi yol çizeceğimi,neler yapabileceğim konusunda bana yardımcı olur musunuz?
Teşekkürederim...
|
|
İkizlerim Azra ve Arda
|
|
özlemmestçioğlu
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 10 Eki 2007 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 1320 |
Gönderim Zamanı: 29 Eki 2008 Saat 00:58 |
ikiz bile olsalar sizin de gözlediğiniz gibi onlar oldukça farklı. oğlunuz daha hareketli, daha hızlı gelişiyor, daha meraklı. kızınız dah sakin,uysal. her aşamada oğlunuz daha çok oynayacak. kurallara daha az uyacak, ama daha raştırmacı, atılgan ve keşfedici olacak. çatalıyla yemek güzel ama bir çocuk için eğlenceli değil, bırakın oğlunuz daha farklı, daha canlı olsun. siz bu duruma alışmaya çalşın
|
|
özlem
|
|
Yanıt Yaz | |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|