Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Sağlık
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - KANSERİN DOSTU ŞEKER, DÜŞMANI LİMON
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuKANSERİN DOSTU ŞEKER, DÜŞMANI LİMON

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
*naz* Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye


Kayıt Tarihi: 04 Ağu 2008
Konum: fuzuli
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4677
Mesajın Direkt Linki Konu: KANSERİN DOSTU ŞEKER, DÜŞMANI LİMON
    Gönderim Zamanı: 21 Eki 2008 Saat 10:51
KANSERİN DOSTU ŞEKER, DÜŞMANI LİMON

Besinler doğru kullanıldığında meme kanserine karşı etkili silahlara dönüşüyor. Şeker ve şekerden yapılan tüm gıdalar kanseri tetikler ve kanserli hücreyi besler. 
 
Memede fibrokisti olan kişilerde kafein ve çikolata fibrokistlerin çoğalmasına neden olabiliyor. Yapılan çalışmalarda ise meme kanserinde yeşil çayın riski azalttığı, limon içeriğindeki ellagic asit nedeniyle koruyucu, hastalığın ilerlemesinde durdurucu etkiye sahip olduğu bazı deneylerde görülmüştür.

KANSERE KARŞI SAVAŞAN BESİNLER

Ailenizde meme kanseri varsa özellikle tüketmeniz gereken iki besin vardır ki, bu besinler meme kanserinden sizi koruyacaktır. Soya yağı ve keten tohumu meme kanserinden korunmada özellikle fibrokistik memelerde kullanımı şiddetle önerilen iki besindir. Önemli nokta; meme kanseri olmuş kişide keten tohumu ve soya yağı önerilmemektedir.

Limonu sadece salatalarınıza katmayıp, kabuğuyla yemeye çalışın. Bahsettiğimiz bu etken madde sadece limonda değil, özellikle yüksek oranda böğürtlen yapraklarında da bulunmaktadır. Limon kabukları ve böğürtlen yapraklarından yapacağınız bir bitki çayı hem keyifle içmenize hem de sizi meme kanserinden korumaya yardımcı olacaktır.

Yeşil çay günümüzde yaygın olarak tüketilen mucize bir bitkidir. Etkisi polifenollerinden kaynaklanmaktadır. Yapılan çalışmalarda meme kanserinde yeşil çayın riski azalttığı görülmüştür. Güçlü antioksidan etkiye de sahip olan yeşil çayı günde en az dört fincan tüketmeye özen gösterin.

Soğan ve sarımsak, yemeklerimizden eksik olmayan mucizevi iki besindir. Yüksek oranda selenyum ihtiva ederler.

Her gün mutlaka 2 adet portakal tüketin, semizotu, brokoli, marulu sofranızdan eksik etmeyin.

Balık ve tavuk tüketimi önerilmektedir. Bitkisel kaynaklı protein grubunda özellikle kuru baklagiller çok büyük önem taşır. Haftada 2-3 kez bezelye, kuru fasulye, nohut ve mercimek tüketilmelidir.

DOĞRU PİŞİRME TEKNİĞİ KANSERE KARŞI KORUYOR

Besinlerin tütsülenmesi, tuzlanması gibi işlemler ve nitrit-nitrat gibi maddelerin katılması ile besinlerde güçlü kanserojen etki göstermektedirler.

Besinlerin aşırı saflaştırılması, kanserden koruyan lifli kısmın yok olmasına neden olmaktadır. Örneğin; buğdayın rafine edilişi ve unun değersiz kısmının kalışı, yarardan çok zararlı bir etki göstermektedir.

Hatalı pişirme yöntemleri, özellikle kızartma, mangal, barbekü gibi yöntemler besinlerde kanserojen maddelerin oluşmasına neden olur. Sebzelerin aşırı sıcaklıkta uzun süre pişirilmesi yararlı mineral ve vitaminlerin kaybıyla sonuçlanmaktadır.

Sebzeleri ve meyveleri doğradıktan sonra uzun süre bekletmek çok yararlı olan C, A ve B vitaminlerinin kaybına neden olmaktadır.
kalbi acıtan her ne varsa;
sen hepsinden birazsın işte...
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eki 2008 Saat 12:07
saol fistik bu kanser lafida artik selam der gibi olduk cok yayildi cokkk
Yukarı Dön
belma Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye


Kayıt Tarihi: 06 Kas 2007
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4544
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eki 2008 Saat 21:14
Teşekkürler paylaşımın içinClapClap
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.