Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Yenidoğan
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - YENİDOĞAN BURUN TIKANIKLIĞI
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumYENİDOĞAN BURUN TIKANIKLIĞI

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ZGA Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 41
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ZGA Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: YENİDOĞAN BURUN TIKANIKLIĞI
    Gönderim Zamanı: 19 Kas 2017 Saat 19:25
Hocam 50 günlük bebeğim var.20 günlükten beri burun tıkanıklığı var.Burnunun tıkanmasından önce ben soğuk algınlığı oldum.1 aydır burnunun tıkanıklığı geçmiyor.Özellikle sabaha karşı çok tıkanıyor.Burnu tısır tısır .Günde bir kaç kez serum fizyolojik kullanıyorum.Enjektöre 2 cc çekip boşaltıyorum burun deliklerine ters çeviriyorum.Sonra otribebe ile çekiyorum.Ancak emmesi, kilo alımı ve uyumasında sıkıntı yok.Çok huzursuz bir bebek değil .Yine serum fizyolojik ile nebulizatör kullandım.Doktor da çocuklar için olan xcleari günde 3 kez kullanmamızı tavsiye etti .Ancak ben xcleara güvenip çok fazla kullanamadım.Bunun dışında Bella B little Bee Rub diye okaliptus içeren bir kremi de 1 kere sürüyorum .Bütün bunlara rağmen tamamen geçmiyor.Hersabah tıkalı uyanıyor.Bu aydaki bir bebek için ne yapılabilir?Neden geçmiyor olabilir? Gittiğimiz doktorlardan bir tanesi alerji dedi diğeri değil dedi.Neden tıkanıyor olabilir? Xcleari kullanmalı mıyım ? Ayrıca soğuk buhar makinesi de var onu da kullanmalı mıyım ? 2700 gr doğdu normal doğum ile şu an 4500 gr .Teşekkürler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118541
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2017 Saat 19:55
Gecmez tabii!!!!  Grip ne zamandan beri "tedavi edilebilen" bir hastalik oldu??? 
Grip virusu vucuttan atilana kadar arazlari devam eder. 
Serum fiz sadece bu devrenin rahat gecirilmesini saglar.. Hicbir seyi tedavi etmez.. 
Cok okumaniz lazim. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.