Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Eğitim / Öğretim / Gelişim > Diğer
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - YÖK, KPSS için Kopya olabilir  dedi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuYÖK, KPSS için Kopya olabilir dedi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 107177
Mesajın Direkt Linki Konu: YÖK, KPSS için Kopya olabilir dedi
    Gönderim Zamanı: 26 Ağu 2010 Saat 15:04

YÖK Denetleme Kurumu, devlette işe girmek isteyen yüz binlerce kişinin kaderini yakından ilgilendiren sınavla ilgili ilk denetlemesinde, “Sorular sızdırılmış olabilir” kanaatine vardı.

Ancak bu sonuç kesin değil ve incelemenin derinleştirilmesi gerekiyor. YÖK Denetleme Kurulu şimdi illerdeki ÖSYM yetkilileriyle görüşmeler yapacak.

Denetleme Kurulu, kanaatini bugün yapılacak YÖK Genel Kurulu’na da sunacak. Ankara Cumhuriyet Savcılığı da konuyu derinlemesine inceliyor. Araştırma için sınavda yüksek puan alanların da YÖK’e davet edilmesi bekleniyor.

Radikal gazetesinin haberine göre Memur Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Şadan Sakınan, savcılığa iletilen suç duyurularına ilişkin dilekçeler üzerinden çalışmaya başladı.

YÖK Denetleme Kurulu Başkanı Mustafa Solak başkanlığında soru kitapçıklarını ve cevap anahtarlarını inceleyen kurul üyelerinin ilk kanaati, ‘Sorular sızdırılmış olabilir’ yönünde. ‘Soruların sızdırıldığı’ görüşünün ağır basması nedeniyle, araştırmanın derinleştirilmesine karar verilirken, bu kapsamda illerdeki ÖSYM yetkilileriyle de görüşmeler yapılması planlanıyor.

YÖK Denetleme Kurulu Başkanı Mustafa Solak’ın Genel Kurul toplantısına çağrılacağı ve görüşlerine başvurulacağı aktarılıyor. İddialarda adı geçen yüksek puanlı adayların da YÖK’e davet edileceği öğrenildi.

GELMEZLERSE YAPACAK BİR ŞEY YOK’

YÖK’ün KPSS adaylarını yasal olarak çağırma yetkisi bulunmadığını belirten yetkililer, “Biz davet edeceğiz, gelirlerse iddiaları kendilerine iletip görüşlerini alacağız. Gelmeme hakları da var. O zaman elimizden bir şey gelmez” açıklamasında bulundu.

ÖSYM kaynakları da “Konuyu araştıranlar, ‘Sınav öncesinde hiçbir sızdırma yapılmamıştır’ diyemiyor” görüşünü paylaştı. YÖK Denetleme Kurulu ÖSYM personelinin ifadesini alacak. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan’ın ise görüşüne başvurulacağı öğrenildi.

YÖK yetkilileri, “Sorular sızdırıldıysa, sızdıranlar hakkında her türlü yasal işlem yapılacak. Ancak biriki kişi yüzünden kurumun güvenilirliliğinin zedelenmesi çok üzücü. Çünkü ÖSYM çok önemli, güvenilir olması gereken bir kurum. ÖSYM, tüm devlet kurumlarına, üniversitelere girişlerde önemli bir role sahip. Bu kuruma ‘güvensizlik’ tüm toplumda bir kaos yaratır” görüşünü dile getirdi.

BİR YILDA İNANILMAZ İLERLEME

KPSS’de soruların sızdırıldığı iddia edilirken dikkat çekilen noktalardan biri de bu yıl Eğitim Bilimleri Testi’nde tüm soruları doğru yanıtlayan bazı adayların önceki yıllarda düşük puan almalarıydı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan’ın, geçen yıllarda 5.5 net yapan bir adayın bu yıl 100’ün üzerinde net çıkardığını söylemesi, tartışma yarattı. “Bu kadar başarısız bir adayın, bir yılda nasıl parladığı araştırılmalı” görüşleri gündemde. Bazı adayların ise evlendikten sonra nasıl eğitim bilimlerinde tüm soruları cevapladıkları merak konusu.

ŞU AN TEK KAYBEDEN YARIMAĞAN

KPSS’de şaibe iddialarına ilişkin ilk somut gelişme de güvenilirliliğin sembolü olan ÖSYM’nin 37 yıllık çalışanı, ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan ile ilgili oldu. ‘Kendi ellerindeki verilere, soruşturma imkânlarına göre kopya iddiasını doğrulayacak bir sonuca ulaşamadıklarını’ söyleyen ancak kopya yoktur da demeyen Yarımağan, önceki gün “Bundan sonrası savcılara kalmış” demiş ve soruşturmada hesap verdikten sonra ayrılacağı sinyalini verdi. Görev süresi YÖK tarafından altı ayda bir uzatılan Yarımağan’ın süresi aralıkta doluyor. Yeni dönemde işlemin yenilenmeyeceği de gelen bilgiler arasında. Ancak Yarımağan’ın açıklamaları, görev değişiminin daha erken bir tarihe de alınabileceğini gösteriyor.

Düzenleyen yasemin - 26 Ağu 2010 Saat 15:05

Yukarı Dön
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2010 Saat 21:24

KPSS'de şok iddia!

KPSS'de suçlanan genç yaylada koyun otlatıyormuş

Türk Eğitim-Sen'in, KPSS'nin sorularını soru kitapçıkları basılmadan 5 gün önce internet üzerinden ele geçirdiğini ileri sürdüğü Baki Saçı'nın, Isparta'nın Yalvaç ilçesine bağlı Sücüllü kasabasında ailesiyle birlikte yaşadığı ortaya çıktı.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Ajans Habertürk'ün telefonla ulaştığı Baki Saçı'nın amcası Mevlüt Saçı, "Yeğenim şu anda yaylada koyun otlatıyor. İddiaları duyunca hepimiz çok üzüldük. Kesinlikle bu iddialar yeğenime atılan iftiradır. Zaten yeğenim iki gün sonra yayladan gelecek ve savcılığa bu iddiaları ortaya atanlarla ilgili suç duyurusunda bulunacak" dedi.

YALVAÇ (AHT)

Yukarı Dön
Gülsen Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Yazıldığı gibi okunur:)

Puanlar: 13231
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eyl 2010 Saat 12:35

KPSS'de 10 bin dolara soru satılmış

KPSS'deki rezalet çözüldü, soruların sızdığı anlaşıldı. Sorular ise adaylara 10 bin dolara satılmış.

YÖK, Devlet Denetleme Kurulu ve AnkaraCumhuriyet Savcılığı, KPSS sorularını ÖSYM’nin içinden sızdıran bir şebekenin adaylara 10 bin dolara sattığını belirledi.

KPSS’de kopya çekildiği iddialarının ardından gerçek gün yüzüne çıktı. YÖK Denetleme Kurulu, Devlet Denetleme Kurulu ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın üç koldan yürüttüğü soruşturmada KPSS sorularının ÖSYM içinden sızdırıldığı bilgisine ulaşıldı. 10-11 Temmuz’da yapılan sınav sorularının tamamı veya tamamına yakınını doğru yanıtlayan adayların teknik takibi sonrası bazı adayların sınavdan günler öncesinde sorulara para karşılığı ulaştığı belirlendi.

BİR SAAT KALA BİN 500 DOLAR

Kopya skandalına karışan adaylar KPSS sorularını 10 bin dolar karşılığı günler öncesinden edinirken, bu miktarın sınava az bir süre kala düşürüldüğü tespit edildi. Sınava bir saat kala soruları alan bir adayın şebeke üyelerine bin500 dolar ödeme yaptığı öğrenildi. Kopya şebekesinin çok farklı illerde adaylara soruları ulaştırdığı tespit edilirken, kaç adayın şebeke ile yasadışı alışverişe girdiği halen araştırılıyor. Savcı, soru bankasını oluşturan üyelerin bilgisayarlarını ve telefonlarını hâlâ inceliyor.

ATAMALAR GECİKMEYECEK

Milli Eğitim Bakanlığı, KPSS’deki kopya skandalı nedeniyle ertelenen öğretmen atamalarını sınavın kısmen iptali durumunda bir ay içinde yapmayı planlıyor. Ancak kopya skandalına karışan aday sayısının binlere ulaşması ve sınavın tamamen iptali durumunda ise kısa bir süre içinde sınavın yapılması için harekete geçilecek. Bu durumda da atamaların kasım ayına sarkabileceği ifade edildi.

ÖSYM'DE BİRDEN FAZLA GÜVENLİK AÇIĞI

2010 KPSS’de kopya skandalı ile çalkalanan ÖSYM’de çok sayıda güvenlik açığı tespit edildi. KPSS ile ilgili YÖK Denetleme Kurulu’nun hazırladığı raporda, sınav sorularının güvenliğinin yeterli derecede olmadığı tespiti yapıldı. Özellikle ‘kurum çalışanlarının dışarı ile bağlantılarının sınavlar açısından güvenlik açığı oluşturduğu’ tespiti YÖK Denetleme Kurulu raporunda yer aldı. Raporda güvenlik zafiyetinin tek tek görevli isimler üzerinden, somut örneklerle tespitlerinin yapılması ve birden fazla noktada güvenlik zaafiyeti olduğunun belirlenmesi sonrasında, Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmen atamalarını erteleme kararı aldığı öğrenildi.

TÜM BÖLÜMLERİN SORULARI SIZDIRILDI

Sınavda şebeke tarafından dışarı çıkartılan soruların sadece Eğitim Bilimleri’ni kapsamadığı, Genel Yetenek ve Genel Kültür Olmak üzere sınavın başka bölümlerinde de soruların sızdırıldığı belirlendi.

BAŞKANIN BİLGİSAYARI İNCELEMEDE

ÖSYM’deki inceleme dün de devam etti. İlk belirlemelere göre bir kurum çalışanının soruları para karşılığı şebekeye sızdırdığı tespit edildi. Soruların e- posta ile gönderildiği öne sürülen Isparta’daki Öğretmen BS’ nin de bilgisayarına el konmuştu. ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan da dahil olmak üzere, yönetici ve çalışanların bilgisayarları incelemeye alındı. Tespitler sonrası YÖK, KPSS’de kısmi iptal seçeneği üzerinde duruyor. Kopya skandalına karıştığı belirlenenlerin sınavının iptali, diğerlerinin yeniden sıralamasının yapılması planlanıyor.

Yukarı Dön
fatoş Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 16849
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eyl 2010 Saat 13:41
Orjinalini yazan: yasemin yasemin Yazdı:

KPSS'de şok iddia!

KPSS'de suçlanan genç yaylada koyun otlatıyormuş

Türk Eğitim-Sen'in, KPSS'nin sorularını soru kitapçıkları basılmadan 5 gün önce internet üzerinden ele geçirdiğini ileri sürdüğü Baki Saçı'nın, Isparta'nın Yalvaç ilçesine bağlı Sücüllü kasabasında ailesiyle birlikte yaşadığı ortaya çıktı.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Ajans Habertürk'ün telefonla ulaştığı Baki Saçı'nın amcası Mevlüt Saçı, "Yeğenim şu anda yaylada koyun otlatıyor. İddiaları duyunca hepimiz çok üzüldük. Kesinlikle bu iddialar yeğenime atılan iftiradır. Zaten yeğenim iki gün sonra yayladan gelecek ve savcılığa bu iddiaları ortaya atanlarla ilgili suç duyurusunda bulunacak" dedi.

YALVAÇ (AHT)

Ben de TV'de gördüm, adam kışın öğretmenlik, yazın da çobanlık yapıyordu, garibanın teki belli, ben soruları çalmış olsam, niye 81 puan aldım diyor, ee birilerinin aklanması için günah keçisi lazım ! 
Yukarı Dön
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2010 Saat 01:01

KPSS’deki rezalet çözüldü, soruların sızdığı anlaşıldı. Sorular ise adaylara 10 bin dolara satılmış.
Mynethaber sitesinin haberine göre,
YÖK, Devlet Denetleme Kurulu ve Ankara Cumhuriyet Savcılığı, KPSS sorularını ÖSYM’nin içinden sızdıran bir şebekenin adaylara 10 bin dolara sattığını belirledi.

KPSS’de kopya çekildiği iddialarının ardından gerçek gün yüzüne çıktı. YÖK Denetleme Kurulu, Devlet Denetleme Kurulu ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın üç koldan yürüttüğü soruşturmada KPSS sorularının ÖSYM içinden sızdırıldığı bilgisine ulaşıldı. 10-11 Temmuz’da yapılan sınav sorularının tamamı veya tamamına yakınını doğru yanıtlayan adayların teknik takibi sonrası bazı adayların sınavdan günler öncesinde sorulara para karşılığı ulaştığı belirlendi.

BİR SAAT KALA BİN 500 DOLAR

Kopya skandalına karışan adaylar KPSS sorularını 10 bin dolar karşılığı günler öncesinden edinirken, bu miktarın sınava az bir süre kala düşürüldüğü tespit edildi. Sınava bir saat kala soruları alan bir adayın şebeke üyelerine bin 500 dolar ödeme yaptığı öğrenildi. Kopya şebekesinin çok farklı illerde adaylara soruları ulaştırdığı tespit edilirken, kaç adayın şebeke ile yasadışı alışverişe girdiği halen araştırılıyor. Savcı, soru bankasını oluşturan üyelerin bilgisayarlarını ve telefonlarını hâlâ inceliyor.

ATAMALAR GECİKMEYECEK

Milli Eğitim Bakanlığı, KPSS’deki kopya skandalı nedeniyle ertelenen öğretmen atamalarını sınavın kısmen iptali durumunda bir ay içinde yapmayı planlıyor. Ancak kopya skandalına karışan aday sayısının binlere ulaşması ve sınavın tamamen iptali durumunda ise kısa bir süre içinde sınavın yapılması için harekete geçilecek. Bu durumda da atamaların kasım ayına sarkabileceği ifade edildi.

ÖSYM’DE BİRDEN FAZLA GÜVENLİK AÇIĞI

2010 KPSS’de kopya skandalı ile çalkalanan ÖSYM’de çok sayıda güvenlik açığı tespit edildi. KPSS ile ilgili YÖK Denetleme Kurulu’nun hazırladığı raporda, sınav sorularının güvenliğinin yeterli derecede olmadığı tespiti yapıldı. Özellikle ‘kurum çalışanlarının dışarı ile bağlantılarının sınavlar açısından güvenlik açığı oluşturduğu’ tespiti YÖK Denetleme Kurulu raporunda yer aldı. Raporda güvenlik zafiyetinin tek tek görevli isimler üzerinden, somut örneklerle tespitlerinin yapılması ve birden fazla noktada güvenlik zaafiyeti olduğunun belirlenmesi sonrasında, Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmen atamalarını erteleme kararı aldığı öğrenildi.

TÜM BÖLÜMLERİN SORULARI SIZDIRILDI

Sınavda şebeke tarafından dışarı çıkartılan soruların sadece Eğitim Bilimleri’ni kapsamadığı, Genel Yetenek ve Genel Kültür Olmak üzere sınavın başka bölümlerinde de soruların sızdırıldığı belirlendi.

BAŞKANIN BİLGİSAYARI İNCELEMEDE

ÖSYM’deki inceleme dün de devam etti. İlk belirlemelere göre bir kurum çalışanının soruları para karşılığı şebekeye sızdırdığı tespit edildi. Soruların e- posta ile gönderildiği öne sürülen Isparta’daki Öğretmen BS’ nin de bilgisayarına el konmuştu. ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan da dahil olmak üzere, yönetici ve çalışanların bilgisayarları incelemeye alındı. Tespitler sonrası YÖK, KPSS’de kısmi iptal seçeneği üzerinde duruyor. Kopya skandalına karıştığı belirlenenlerin sınavının iptali, diğerlerinin yeniden sıralamasının yapılması planlanıyor

Düzenleyen yasemin - 03 Eyl 2010 Saat 01:02

Yukarı Dön
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2010 Saat 14:45
YÖK Denetleme Kurulu, önceki gün yazılı olarak ulaşan bir ihbar mektubunu işleme aldı. Araştırma sonucunda ÖSYM'de daire başkanı olan M.T.'nin, ÖSYM Soru Hazırlama Komisyonu Üyesi olan eşi G.T.'nin, KPSS eğitimi de veren bir dershanenin sahibi olduğu ortaya çıktı.

Akşam gazetesinde yer alan habere göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve YÖK Denetleme Kurulu'nun incelemesi kapsamında gelen bir ihbar YÖK ve ÖSYM'yi harekete geçirdi.

Uzun yıllar
hizmet veren adı önce 'Rönesans' daha sonra 'Benim' olan bir dershanenin sahibi G.T., KPSS sorularını hazırlayan komisyonun üyesi çıktı. Dershanenin KPSS kursu da vermesi ÖSYM'de şok etkisi yarattı.

SORULAR 10 BİN DOLARA SATILMIŞ

YÖK Denetleme Kurulu'na gelen ihbarda, ÖSYM'de bir daire başkanlığı görevini yürüten M.T.'nin, Soru Hazırlama Komisyonu üyesi olan eşi G.T.,
özel bir dersanenin sahibi olduğu ileri sürülüyordu.

BİNA SAHİBİ: BORÇ TAKTILAR

İddiayı inceleyen Kurul, iddianın doğru olduğunu tespit etti. KPSS sorularını da hazırlayan komisyonda yer alan G.T.'nin, Ankara'da KPSS kursu da veren bir yıl öncesine kadar faaliyette olan bir dershanenin sahibi olduğu belgelendi.

G.T.'ye ait dershanenin önce 'Rönesans' adıyla faaliyet gösterdiği, daha sonra ise 'Benim Dersanem' adını aldığı belirlendi. Dershanenin yaklaşık bir yıl önce yüz yüze eğitim faaliyetini sonlandırıp binayı boşalttığı öğrenildi.

Bina sahibi ise 'Borç taktılar dava açacağım ama G.T.'yi bulamıyorum' dedi. Binanın kapanmasına karşın dershanenin Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel Dershaneler Birliği'ndeki kayıtları silinmedi.

Yukarı Dön
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2010 Saat 14:55
KPSS soruları hediye olarak gönderilmiş!

KPSS soruları hediye olarak gönderilmiş!

KPSS sorularını e-postayla alıp dağıttığı iddia edilen Baki S. ifadesinde, soruları kendisine ‘Sana hediye gönderiyorum’ diyen Berat adlı bir arkadaşının ilettiğini söyledi.

KPSS sorularını e-postayla alıp dağıttığı iddia edilen Baki S. ifadesinde, soruları kendisine ‘Sana hediye gönderiyorum’ diyen Berat adlı bir arkadaşının ilettiğini ancak sınavdan önce görmediğini belirtti. Gözaltına alınan ikinci kişi S.İ. ise Baki S.’yi suçladı.

3 SINAVDA DAHA SIZMA İHTİMALİ VAR

SKANDAL ÜSTÜNE SKANDAL

2010 KPSS sorularını e-posta yoluyla aldığı ve dağıttığı öne sürülen Baki S. sorgusunun ardından serbest bırakıldı. İfadesinde, e-posta adresine soruları Berat adlı bir arkadaşının “Hediyem var” diye gönderdiğini ancak mesaja sınavdan sonra bakabildiğini anlatan Baki S., bilgisayarını kullandığı S.İ. adlı arkadaşının e-postayı sildiğini gördüğünü ifade etti.

S.İ. ise ifadesinde, “Baki yanıma geldi. Bilgisayarımdan flash diskine soruları kopyaladı. Ben yapmadım. Bilgisayarımı B.’ye verdim. Daha sonra geri getirmedi” dedi. S.İ.’nin bilgisayarının nerede olduğu bulunamadı. Baki S.’nin Berat adlı arkadaşının gözaltına alınabileceği öğrenildi. Eğitim Bilimleri testindeki 116 sorunun e-posta adresine gönderildiği ve soruları e-posta adresinin şifresini başkalarına vererek dağıttığı öne sürülen Baki S., 2009’daki KPSS’den 79.514 puan aldığını, 7 Ekim’de Yukarıkaşıkara kasabası İlköğretim Okulu’nda sınıf öğretmeni olarak ücret karşılığı çalışmaya başladığını söyledi. Okulların bitimine kadar ücretli öğretmen olarak çalıştığını, yüksek puan alıp kadrolu öğretmen olabilmek için de KPSS’ye yeniden başvurduğunu söyleyen Baki S. 9 Temmuz 2010’da sözleşmeli öğretmen olarak Bursa Mustafa Kemalpaşa ilçesi Yenice İlköğretim Okulu’na 2009’da aldığı puanla atamasının yapıldığını kaydetti. Baki S., 10 Temmuz 2010’daki KPSS’den 81.704 puan aldığını söyledi.

‘Sınavdan sonra baktım’

Baki S. şunları söyledi: “Köyde olduğum için internete girme şansım yoktu. Sınavlardan 3-4 gün önce Berat isimli arkadaşım telefonla arayarak, e-posta adresimi istedi ve ‘Sana hediye gönderiyorum’ dedi. Adresimi verdim. Yalvaç’ta kuyumculuk yapan S.İ.’yi arayarak şifremi verdim. Beni daha sonra aradı ve ‘Tamam, sana bir şey gelmiş’ dedi.  Sınava girdikten sonra e-mail’ime bakmak için Mustafa’nın kuyumculuk yaptığı yere gittim. Ancak arkadaşım mail’i silmiş. Ben soruları alıp sınavlara girmedim. Basında yer aldığı gibi sorular karşılığında 5-15 bin dolar verme gücüm de yok.” Soruların sızdırılmasından bazı cemaat ve siyasi partilerin sorumlu olabileceğini kaydeden Baki S.’nin bilgisayarı olmadığını ve arkadaşının bilgisayarını hiç almadığını söylediği bildirildi.

Gözaltındaki Baki S. serbest bırakıldı

Baki S. savcılık tarafından serbest bırakıldı. Baki S.’nin verdiği bilgiler doğrultusunda Yalvaç’ta dün gözaltına alınan S. İ.’nin ise ilk ifadesinde Baki S.’yi suçladığı öğrenildi. S.İ.’nin, ifadesinde, “Baki benim yanıma geldi. Bilgisayarımdan flash diskine soruları kopyaladı. Ben öğrenci değilim. Babamın kuyumcu dükkânında çalışıyorum. Ben kendi bilgisayarımı kullandım. Sınavdan 3-4 gün önce Casper marka laptop bilgisayarımı Baki S.’ye verdim.

O da bana geri vermedi. Laptop bilgisayarım kayıp. Baki bana geri teslim etmedi” dediği öğrenildi. Savcılığa gönderilen bir ihbarda, soruların ÖSYM’den 5-15 bin dolara sızdırıldığı, ancak savcılığın bu iddiayı doğrular bir tespitinin olmadığı öğrenildi.

Arkadaşı da serbest kaldı

Baki S., Ankara’da adliyeye götürülürken koluyla yüzünü kapattı. (üstte) Baki S.’nin liseden arkadaşı olduğu öğrenilen S.İ. de gözaltına alındı. Babasının kuyumcu dükkânında çalışan ve  iki yıllık bir meslek yüksekokulundan mezun olduğu belirtilen S.İ., Yalvaç Adliyesi’ne götürüldü. S.İ. savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. S.İ.’ye ait olduğu ve bazılarının arızalı olduğu kaydedilen birkaç bilgisayar kasasına da el konuldu. S.İ.’nin babası M.İ., “Oğlum bu yıl KPSS’ye de girmedi” dedi.

Düzenleyen yasemin - 03 Eyl 2010 Saat 14:55

Yukarı Dön
şefo Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1229
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eyl 2010 Saat 18:50
iptal kesinleşmedi ama neye güven kaldıki

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.