Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ates ve ishal sonrasi kabizlik
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAtes ve ishal sonrasi kabizlik

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
_mina_ Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı _mina_ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ates ve ishal sonrasi kabizlik
    Gönderim Zamanı: 31 Oca 2015 Saat 05:15
Hocam merhaba kizim 20 aylik ve 11.750 kg
15 gun once 3 gun suren 38.5 38.7 civarinda  ates ve ishal gecirdik.Ben ishali cabuk atlatmasi icin nisastali gidalar verdim.
Ancak sonrasinda kabiz oldu ve 10 gundur kabızlıgimiz devam ediyor.Aciyor diyerek agliyor arada ikinmalarla yapmaya calisiyor
 Ve cok zorlaniyor.Aglayarak yaptiginda diskisi kalin ve sert tas gibi oluyor ve yariya kadar yapiyor yardimim olmadan devamini cikartamiyor.
Eski maillerinizi okudum duphalac tavsiye ediyorsunuz.Su an sadece nbl probiyotik kullaniyoruz ve kuru incir, kayisi, hurma, armut, portakal veriyorum.makarna ve bulgur pilavi yiyor ve sut iciyor baska birsey yediremiyorum.Bol sivi almasini sagliyorum ama 3.gun halen kakasi yapmadi.
Aciyor diyerek kac sefer bezini actirdi ama ikindigi halde yapamiyor. Bize ne tavsiye edersiniz.

Anlayisiniz ve ilginiz icin cok tesekkur ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118491
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Oca 2015 Saat 07:01
Ishal sonucu, barsaklar bosalinca, arkadan boyle kabizlik sureci gelebiliyor.

"Gliserin Kansuk" fitil kullanin.. Pirinc, Patates, muz ve Elma vermeyin.
Yukarı Dön
_mina_ Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı _mina_ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Oca 2015 Saat 09:40
Hocam gliserin  fitili 2 kere denedik ama butun olarak cikardi.Simdi elimde krem bile gorse poposunu ve bacaklarini kasip bas bas bagiriyor :(
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118491
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Oca 2015 Saat 17:43
Barsaklari bos iken kullanmayin. En iyisi kendi haline birakin. Nasil olsa bir sekilde yapacak.
Yukarı Dön
_mina_ Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı _mina_ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Oca 2015 Saat 23:16
Hocam ilginiz ve anlayisiniz icin cok tesekkur ederim. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.