Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak > Tatlılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Fruktozlu (meyve şekeri) tarifler
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuFruktozlu (meyve şekeri) tarifler

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Çınar'ın annesi, Forumun neşesi

Kayıt Tarihi: 23 Eki 2007
Konum: Tekirdağ
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8349
Mesajın Direkt Linki Konu: Fruktozlu (meyve şekeri) tarifler
    Gönderim Zamanı: 09 Nis 2009 Saat 14:29
Orjinalini yazan: Gamze Gamze Yazdı:

çene çene hep çene konuşcağınıza araştırın bak buldum benhadi gidin mutfağa yapın

http://www.afiyetle.com/277-Cilekli_Puding_tarifi.html link yassaksa siliveririz bir zahmet
 
 


Düzenleyen burcu - 09 Nis 2009 Saat 14:31
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Çınar'ın annesi, Forumun neşesi

Kayıt Tarihi: 23 Eki 2007
Konum: Tekirdağ
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8349
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2009 Saat 14:31
Orjinalini yazan: Gamze Gamze Yazdı:

 
Malzemeler

250 GR LABNE PEYNİRİ (TUZSUZ)
3 YUMURTA BEYAZI
3 ÇORBA KAŞIĞI FRUKTOZ
100GRFRAMBUAZ
100 GR KÜÇÜK ÇİLEK

YAPILIŞI

Yumurta aklarına bir çorba kaşığı fruktoz katıp kar köpüğü olana dek çırpın.Labne peynirine 2 çorba kaşığı fruktoz katın, karıştırın ve peynirlere azar azar köpüklerinizi katıp yedirin. Böylece da­ha tok bir köpük karışımı elde edeceksiniz. Meyveleri yıkayın, kurutun ve küçük küçük kestikten sonra harcınıza katın.Bunları büyük bir kâseye koyun ve birkaç saat buzdolabında bekletip soğuk servis yapın.

netten alıntıdır
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Çınar'ın annesi, Forumun neşesi

Kayıt Tarihi: 23 Eki 2007
Konum: Tekirdağ
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8349
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2009 Saat 14:32
[QUOTE=ALPELLA]

Malzemeler

8 YUMURTA SARISI
2 ÇORBA KAŞIĞI FRUKTOZ
500 GR SÜT (LIGHT)
4 JELATİN YAPRAĞI
200 GR ÇEKİRDEKSİZ VİŞNE
(DONDURULMUŞ VE ÇÖZÜLMÜŞ

YAPILIŞI

Yumurta sanlarını çırpın ve süte katın. İçine fruktozu da ko­yup, Ben-Maride (yani sıcak su dolu büyük bir kabın içine daha küçük kabı yerleştirerek) sürekli çırparak pişirin. Karı­şım koyulanmaya başlayınca ateşten alın. Vişneleri mikserden geçirin. Sonra süzgeçten geçirin, Vişlerin içine soğuk suda bekletilmiş ve iyice sıkılmış jelatin yap­raklarını katın.Vişneli karışımı yumurtalı karışıma dikkatlice ekleyin.Vişneli yumurtalı karışımı küçük (karamel) kâselere paylaştırın ve bunları 3 saat buzdolabında bekletin. Servisten önce kapları küçük tabaklara tersyüz edin.

ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Çınar'ın annesi, Forumun neşesi

Kayıt Tarihi: 23 Eki 2007
Konum: Tekirdağ
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8349
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2009 Saat 14:33
Orjinalini yazan: Gamze Gamze Yazdı:

VANİLYALI VE ÇİKOLATALI BAVARUA
 

Malzemeler

4 SU BARDAĞI SÜT
10 YUMURTA SARISI
5 ÇORBA KAŞIĞI FRUKTOZ
1 ÇUBUK VANİLYA
5 JELATİN YAPRAĞI
2 ÇORBA KAŞIĞI NESKAFE
1 ÇORBA KAŞIĞI ROM
150 GR BİTTER ÇİKOLATA (VEYA %70 KAKAO MONTIGNAC ÇİKOLATASI)

YAPILIŞI

Uzunlamasına ikiye böldüğünüz vanilya çubuğu ile birlikte sütü 10 dakika kaynatın.
Birkaç damla sıcak süt ile neskafenizi eritin ve bunu rom ile birlikte kaynamamış süte katın.
Yumurta sarılarını fruktozla birlikte çırpın ve bir taraftan ka­rıştırmakta olduğunuz süte ilave edin. Karışımı hafif ateşe ko­yun ve koyulaşana dek pişirin.Karışımınıza daha önce soğuk suda ıslatıp sıkmış olduğunuz jelatinleri de katın ve bu harcı yuvarlak bir kek kalıbına dö­küp 12 saat buzdolabında bekletin.Servisten önce, çikolatanıza biraz su katıp Ben-Maride (yani ateşin üzerinde) eritin. Bavaruanızı ters yüz edin, üzerine ılık çikolata sosunu gezdirin, servis yapın.

netten alıntıdır
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
belma Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye


Kayıt Tarihi: 06 Kas 2007
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4544
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2009 Saat 14:41
Burcuuu şimdi bunlar rejim yapanlar için mi?Big smile
Kamil insan toprak tutsa altın olur,eksik insan altın tutsa toprak olur.
Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Çınar'ın annesi, Forumun neşesi

Kayıt Tarihi: 23 Eki 2007
Konum: Tekirdağ
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8349
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2009 Saat 14:51
evet canım.. fruktozu abartmadan kullanırsak şekerden kısıp sağlıklı bir şekilde tatlı yiyebilirmişiz.. tekrar söyliyim ben şeker yerine fruktozla yapılmış bir kek yedim arkadaşımda.. gayet de güzeldi.. kendisi doktor ve şuan yurt dışında.. dönünce soracağım tarifini.. şimdi maille falan rahatsız etmiyim diye sormuyorum bişeyWink
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
belma Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye


Kayıt Tarihi: 06 Kas 2007
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4544
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2009 Saat 14:56
Benimde tek vazgeçemeyeceğim şey tatlıdır yiyeceklerden.O yüzden aklımda bulunsunWinkTarifi alınca bizede yaz .

Düzenleyen senacım - 09 Nis 2009 Saat 14:57
Kamil insan toprak tutsa altın olur,eksik insan altın tutsa toprak olur.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.