İnfluenza A |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
dyg
Üye Kayıt Tarihi: 21 Şub 2024 Konum: balıkesir Durum: Aktif Puanlar: 61 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Gönderim Zamanı: 11 Saat 34 Dakika önce Saat 11:22 |
Doktor Bey merhaba. İnfluenza A geçirdikten sonra zatürre ve orta kulak enf. riski artar mı, yoksa her viral enfeksiyon kadar mıdır risk? İnfluenzadan 2-3 hafta sonra olabilir, gibi yazılar okuyorum hep. Sizin görüşleriniz bizim için kıymetli olduğu için bu konudaki fikrinizi merak ediyorum hocam. 🌸
|
|
Dr.KadirTugcu
Uzman Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118466 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
BUTUN viral enfeksiyonlarda;
"Orta kulak iltihabi" (Seroz otit=Otitis media= Efuzyonlu otit gibi isimleri vardir) olusabilir. Bu durum ASLA mikrobik degildir. Olus sebebi; Viral enfeksiyon sonucu, olusan ODEM ile Oztaki borusunun kapanmasi ile Orta Kulak boslugu icinde salgilanan "goz yasi" vasfindaki sivinin akamayip, kulak zarina baski yapmasidir. O yuzden; Iliadin damla ile Oztaki borusu cevresindeki odem giderilince, basinc yapan sivi Oztakiden bosalir ve agri aninda gecer. 1971 yilinda, Mikrobiyoloji ihtisasimda, KBB ile mustereken yapilan bir calismada, aspire edilen 'Orta Kulak sivilarinin' hicbirinde ureme olmadigini tesbit ettim. Bazi ureyen "Mima polimorfa" bakterileri ise disardan bulasma idi. " Kucuk Cocuklarda Akut Otitis Media. Turk Otolarengeoloji Arsivi. 9:73-80, 1971"
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 2 Saat 49 Dakika önce Saat 20:07 |
|
Yanıt Yaz | |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|