Pfapa ve Devit |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
ebelener
Üye Kayıt Tarihi: 11 Kas 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 23 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Gönderim Zamanı: 03 Nis 2015 Saat 11:37 |
Merhaba Kadir
Bey, 25,5 aylik oğluma pfapa teşhisi kondu. İnternette yaptigim bazi arastirmalar ve ebeveyn tecrübelerinden D vitamininin atak sıklığını azalttigini ve atak arasini uzattigini okudum. Siz de zaten her sene 1 ampul Devit içirmeyi öneriyorsunuz. Belki 1 tasla 2 kus vururum diye umit ediyorum ve sansimi denemek istiyorum. Sormak istediğim: 1. Bu hastalikta gunluk doz olarak değil de ampul olarak vererek cok yüklenmiş olur muyuz? 2. Sali gunu kortizon yapildi. Kortizondan hemen sonra bu miktarda Devit vermek sakincali olur mu? Beklemek gerekir mi? Gerekirse ne kadar bekleyelim? Yapilan calismanin linki http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24746456 Tesekkurler Ebru |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118427 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
1- 1 yasindan sonra, zaten; "gunluk" Dvitamini vermem.
2- Kortizonla ayni anda dahi icirilebilir. Dvitaminini igne olarak yaptirmayin, cok agrilidir. Agizdan da ayni etkiyi gosterir. Kutuyu OKUYUN... 3- Bu yasta; PFAPA olma ihtimali son derecede dusuktur. Pfapa ile ilgili yazdiklarimi okuyun. |
|
Yanıt Yaz | |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|