DİZ AĞRISI |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Ayışığı81
Üye Kayıt Tarihi: 29 Kas 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Ayışığı81
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 12 Oca 2015 Saat 17:07 |
İyi günler Hocam… Bu sefer size kendi rahatsızlığım ile ilgili bir şey
danışmak istiyorum. 1)Benim iki dizimde de medial menisküs posterior
hornda grade 2 dejenerasyon mevcut. Epey ağrı yapıyor.38 yaşında ve 56
kiloyum. PRP(Platelet Rich Plasma) enjeksiyonu ile menisküs zedelenmelerinin
onarılabileceğini söylüyor bazı uzmanlar. Bu ne kadar doğru? Tamamen yırtıldıktan sonra bu enjeksiyon işe
yaramıyormuş. PRP işe yarıyorsa fazla ilerlemeden yaptırmak istiyorum. Şimdiden
bu kadar ağrı yapıyorsa, ömrüm yeterde yaşım ilerlerse vay halimeJ Bu konuda bir bilginiz, görüşünüz varsa çok
sevinirim. Sizin görüşünüz benim için önemli hocam. 2) PRP işe yarıyorsa bu işlemi yapan önerebileceğiniz bir
doktor var mı? 3) Glukozamin Sulfat ve Kondroitin sülfat menisküs dejenerasyonlarında ne kadar işe
yarar? Bu konuda da çok farklı görüşler var. Şimdiden çok
teşekkürler…Kendinize çok ama çok iyi bakın!!! Dualarımız sizinle… |
|
Ayışığı81
Üye Kayıt Tarihi: 29 Kas 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Ayışığı81
|
Hocam size prp ile ilgili birsey danismistim.Cevabiniz fikriniz benim icin cok onemli? Cevap verebilirseniz sevinirim. Tesekkurler.
|
|
Dr.KadirTugcu
Uzman Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118422 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
PRP; pihtilasmayi saglar.. Meniskus durumlarinda ne kadar etkilidir, kimlere yapilir? Bilmiyorum.
2- Glokozamin ve Kondroitin; HICBIR ISE YARAMAZ... Sadece; son hayvan deneylerinde, eklemlerle ilgili denemeler yapilirken, eklemlerde hicbir olumlu etkileri gozlenmezken, Glukozamin verilen deney hayvanlarinin daha uzun sure yasadiklari gorulmustur.. Bu konu arastirilmaktadir.. Ayni etki insanlar icinde gecerlimidir? Simdilik, bilinmiyor. |
|
Yanıt Yaz | |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|