kulak ağrısı+bactrim |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
yasediz
Üye Kayıt Tarihi: 21 Haz 2024 Konum: istanbul Durum: Aktif Puanlar: 33 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Gönderim Zamanı: 21 Saat 43 Dakika önce Saat 00:30 |
Merhabaa Hocam,
+ 5 yaşında oğlum (17,5 kg - 110 cm) grip iken sf,bal-limon, coldmix ile devam ediyoruz...pazartesi akşamı akıntı bally kıvamında görünce uyumadan iliadin başladık tarif ettiğiniz gibi. bu sabah da saat 6 da kulak ağrısı ile gözünü açtı ateş yoktu, iliadin yaptık, 15dk geçmeden uyudu... gün içerisinde annesinin takibine göre ağrısı olmamış, kulaktan koyu sarı akıntı olmuş, temizlemiş mendille... akşam 8 gibi tekrar bi ağrısı ve ateşi 38,5-39 arası ateşi olunca iliadin yaptık ve dolven verdim ağrı kesici (ödemi rahatlatsın). yine 15 dk içinde uyudu. 1 saat sonra kulağım ağrıyo dedi. telefon flaşı ile ağrıyor dediği kulağına baktım, görebildiğim içeriye doğru parça parça beyazımsı, ıslak kirler vardı... + ateşli kulak ağrısı için bactrim veya muadilini yazdırabilmek için acile gittik.. kulak, boğaz kontrolü yaptı doktor... sol kulağı iltihaplı dedi. kan tahlili bakmadan augmentin es 600 (en az 7gün), aferin pediatri (5gün kullan),dolven verdi.. bactrimi söyledim, "BİZ" onu kullanmayız dedi, damla da veriyordu, iliadin kullandık dedim, baktı yazmıyım o zaman dedi, fazla uzatmadan tamam dedik, eve geldik. :) "biz" dediklerinde afalladım... augmentin es 600 ve aferini almadık dolven de vardı onu da almadık.. yolda uyudu, az önce yine ağrıyor diye uyandı, 5 dk ağlamaklı yatakta durdu, bir şey yokmuş gibi uyudu.. ağrıyor mu gerçekten anlayamadık.. akşam 8 gibi kullandığımız için 4 saat geçti iliadin kullanmadık..dolveni vermek doğru mu bilemedim 4 saat oldu en son verdiğimizden bu yana.. sabah ağrı devam ederse iliadini 2x2 değilde 2x4 kullansak olur mu ? ağızda az bi koku var.. çocuğumun dili hafif byazımsı tabaka orta kısımda pembe dil; paslı dilde tarif ettiğiniz gibi değil; akşam yemeğini yemişti ama açlık kokusuna benzer bi koku... durumumuz böyle hocam, yorumunuzu almak isterim... Sağlıklı günler dilerim. Saygılarımla Düzenleyen yasediz - 15 Saat 34 Dakika önce Saat 06:39 |
|
yasediz
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
hocam, gelişme ekleyeyim
sabah 9,5 gibi kalkmış az ağrısı varmış. yumurta ve bardak süt içmiş. iliadini kullanmış... şimdi de çok ağrıyor, uykum var diye söylediğinde eşim dolveni vermiş...iliadin 4.günündeyiz.. Ara ara kulağında akıntı oluyormuş... burnundaki bally kıvamı yok artık. rahat nefes alıp veriyor. ama kulak ağrısı yoruyor, uyku hali yapıyor..
|
|
Dr.KadirTugcu
Uzman Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118401 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Sakin Turk cocuk doktorlarinin hicbirine kanmayin.
Sadece Iliadin damla kullanin.
|
|
yasediz
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
evet hocam, dediğinizi uyguluyoruz...
# anlamadığım 5-6 saat ağrı yok, sonradan tekrar nüksediyor, vardiya değişikliği gibi...ağrı azalıyor, ağrıyor demiyor... # bu ağrı nöbetlerinde hemen dolven vermiyoruz, burnu rahatlasın diye sıcak buhar yapıyoruz... doğru yaptığımızı düşünüyorum. forumda böyle takip ettim... # duş aldırmak için ikilemde kaldım... kulak bu haldeyken duş ne kadar doğru karar olur onu da bilemedim... #bactrim gece acildeki doktor yazmadı.. asm'deki doktor evdeki hastalarınziyarete gitmiş, diğer ilgilenen de ben onun yerine yazamam demiş... bactrim ve muadillerini temin edemedik.. nasıl yapmaz bilemedim.
|
|
Yanıt Yaz | |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|