Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Derem
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 46
|
Konu: iştah sorunu... Gönderim Zamanı: 12 Şub 2009 Saat 14:23 |
merhaba arkadaşlar, 7 aylık bir kızım var. emziriyorum fakat 2 haftadır pek öyle iştahla emmiyor. biraz üzücü bir olay yaşadık onun etkisiyle de sütüm azaldı galiba. mama takviyesi doğumdan itibaren ihtiyaç hissettiğim zamanlarda verdim, sütüm zaman geçtikçe artmıştı ama zaten ek gıdaya da geçince mama ihtiyacımız kalmamıştı. iştahı da pek iyi değil, ilk bir kaç kaşığı istekle alıyor sonra püskürtmeye başlıyor. ek gıdaya geçişte bir zorluk yaşamamıştık aslında. emerken de öyle biraz tutup ağzında bırakıyor hemen. mama vermek istedim, biberon kesinlikle almıyor, halbuki önceleri alırdı. alıştırma bardaklarında ancak 50-60 ml içebiliyor. üzülüyorum çünkü kilo alımı da durdu.kutu sütlerini soğuk verirsem onu biraz daha istekli içiyor gibi ama 60 ml yi geçmiyor. bisküvi ile vermek istemiyordum ama onu denedim. onu da pek sevmedi. normal biberon ucunu tıkıyor. farklı bir biberon emziği mi kullanmam gerekiyor acaba? av...ntin ve diğer klasik biberonlardan var elimde.
önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar .
|
Meleklerimin bir gülüşü herşeye değer...
|
|
ÜLKÜ
Katılımcı Üye
Puanlar: 293
|
Gönderim Zamanı: 13 Şub 2009 Saat 14:52 |
Merhaba, Belki anne sütü doyuruyordur.Emzirdikten ne zaman sonra beslemeyi deniyorsun ? Arası 3 saat olacak şekilde dene istersen.Biberonun ucunu makasla genisletebilirsin,böylece kıvamlı şeyleri rahat içer.Küçük bir fincanla da deneyebilirsin.Sütü soğuk vermenin hiç sakıncası yok bence.Biz dolaptan çıkarıp içiriyoruz Bi de bazen hep aynı şeyleri yemekten sıkılıyorlar.Melesa bisküiyi eline ver , onu kemirirken sütü biberonla dene.Bi de istemiyorsa kesinlikle zorlama.Bunlar benim denemelerim , işe yaradı. Kolay gelsin
|
|
Derem
Üye
|
Gönderim Zamanı: 13 Şub 2009 Saat 16:10 |
sevgili Ülkü teşekkür ederim görüşlerin için. ben öncelikle anne sütü alsın istiyorum. emmeyince birşey vermiyorum baktım inat ediyor mecburen mama ya da süt veriyorum. fakat onları da içmiyor. normal yemekleri sütlü şeylere göre daha güzel yiyor.
gece çok uyanır oldu. geceleri emiyor Allahtan ama azıcık çekip hemen bırakıyor. gece mama vermek istiyorum bazan, biberon almıyor bardakta da en fazla 50 ml alıyor. ben yeterli kalsiyum alamadığını düşünüyorum üzülüyorum.
|
|
|
duygu07
Elmas Üye
Puanlar: 7483
|
Gönderim Zamanı: 13 Şub 2009 Saat 16:33 |
Canım bence geceleri yatmadan daha doyurucu olabilecek gıdalarla ve ılık banyolarla rahatlamasını sağlayabilirsin. Muz ve gece tahılları sana yardımcı olabilir. Gece uyanmasının sebebi doymamasından diye düşünüyorum. Püskürtse de vermeyi sabırla denemen gerekecek canım. Sevgiler.
|
|
ÜLKÜ
Katılımcı Üye
Puanlar: 293
|
Gönderim Zamanı: 13 Şub 2009 Saat 17:30 |
Kızım şimdi 1 yaşında. 6 aylık olana kadar akşam saat 21.00 den sabah 04.00 kadar kesintisiz uyuyordu.Sonra çok sık uyanmaya başladı.3 saatte bir nerdeyse.Sütüm yetmiyor mu acaba dedim Kadir Bey'e danıştım(Sağolsun).Memeden sonra süt teklif et açsa içer dedi.İçmedi.Demekki yetiyordu emdiği.Alışkanlık oldu sanırım,hala aynı şekilde "Uykusuz her gece"şarkısını söylüyorum Herşeyi denedim aralıksız ya da daha uzun aralıklı uyku için ama Deniz kazandı:)Yani her istedikçe emzirdim ve emziriyorum .Doktorumuz bu dönemde rüyalar görebileceklerini,korkabileceklerini, bu uyanmaların normal olduğunu söyledi her ay kontrolünde.Bazen gerçekten de korkmuş uyandığını görebiliyorum.O yüzden her defasında sadece açlıktan uyanmadığını biliyorum , emmek onu rahatlatıyor.Daha çok küçükler onların istediği olsun Naçizane fikrim Sevgiler
|
|
nurten...
Altın Üye
bilalim + eşim + erenim
Puanlar: 4509
|
Gönderim Zamanı: 14 Şub 2009 Saat 01:13 |
bende sütümü birden kaybedenlerdenim ne olduysa çok azaldı ve sonra ek gıdaya başladık şuan yatmadan önce muhallebisini veriyorum gece istediği zaman emziriyorum sabah sütüm kalmadığı içinde 60 cl süt veriyorum ve şuan uykusu düzene girmeye başladı dene istersen
|
KOLLARIMDA İKİ MELEK:)
|
|
Derem
Üye
|
Gönderim Zamanı: 14 Şub 2009 Saat 16:20 |
akşam 7-8 gibi muhallebi yediriyorum ama çok az yiyor. sonra uyuyor ve defalarca kalkıyor.
muhallebi yese hem kalsiyum almış olur, hem de tok tutar. oğlumun hiç yeme sorunu yoktu. yemeğini de yerdii güzel de emerdi. memeden kestikten sonra da çok güzel sütünü içerdi.bu kızlar nazlı oluyor galiba. ama işin ilginci oğlumun gece uykusu kızımdan da kötüydü.
|
|
|