Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Uyku
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - uykuyla barısamadık..
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumuykuyla barısamadık..

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
asiyegundogdu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 92
Mesajın Direkt Linki Konu: uykuyla barısamadık..
    Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2009 Saat 17:42

merhaba özlem hanım

cocuklarımızla ılgılı problemlerde bıze yardım ettıgınız ıcın tesekkur ederım zahmet edıp cevap yazdıgınız ıcın...

şimdiki problemımız ise ukuyla ılgılı. 17.01.2006 dogumlu oğlum var. asağı yukarı 1 sene oncesıne kadar duzenlı olarak ogle uykularını uyuyorduk... hemen hemen 1 sene yakın zamandır oğlum ögle uykularını redettıgı gıbı aynı zamanda da aksamları da uyku problemı yasıyoruz. bız otururken o yatmak ıstemıyor.

aslında ögle uykusuna ıhtıyacı oldugunu dusunuyorum cunku sabahları 8-8:30 gibi uyanıyor. öglenlerı de uyumadıgında aksam saatıne yakın bazen kendı kendıne tv seyrederken fılan uyuyakalıyor. ya da arabayla o saatlerde bı yere gıttıgımızde ya da gelırken uyuyakalıyor.  bızım yatacagımız saatte de o uykusunu coktan almıs oluyor ve uyanıyor. yeınden uykuya dalması ıkımız ıcınde ezıyete donusuyor. nıtekım ben öğle uykusunu uyuması taraftarıyım ama bunu zorla yaptırıyorum. önce uykuyla ılgılı binbir turlu acıklama, ıkna calısmaları ve ısrarcı sekılde rededılıyorsam bıraz bagrıs cagrıs seklınde uyuyoruz. ben onun ıcın faydalı bır ıs yapmaya calısırken zorla uyutarak zararlı mı oluyorum onu merak edıyorum.

aslında uykuyla baslı basına sorunumuz var. ögle uykusunu uyusun ya da uyumasın ben hadı yatmaya gıdıyoruz demedıkce uyuma taraftarı degıl. biz sabaha kadar oturalım, o da sabaha kadar oturabılır. uykusuzluga o kadar dayanıklı bır cocuk. öglen uykularında oldugu gıbı aksam yatması ıcınde oldukca zorlu bır surecten gecıyorum. herzaman sabırlı davranamıyorum sesler yukselebılıyor ve tabii devamında oğlumda aglama sendromu... uyudugunda guzel uyuyor aslında. sabaha kadar hıc uyanmadan 8.5 a kadar rahat uyur. tüm derdımız uyuyana kadar...

edındıgım bılgıye göre onun yaslarındakı cocukların gunde ortalama oğle uykusu dahıl 12ile 14 saat uyuması lazım. yanı uyumaları ıyı olur. ben buna ıstınaden uyku ıcın ısrarcı davranıyorum. ısrarcı olmakla hata mı yapıyorum sızce?

bir de oğlum uyurken ılla yanında bırını ıstıyor. ben ya da babasıyla bırlıkte uykuya dalmak ıstıyor. yatagına yatırıp ıyıgeceler oğlum dıyıp opup koklayıp gece lambasını yakıp odadan cıkmak bızım ıcın sadece hayalden ıbaret... ne yapdıysam da bu hayalı bır turlu gerceklestıremedık. yanında yattıgımda uyuması bazen 1 saatten fazla suruyor. öyle ki kendındne önce benı uyuttugu zaman bile oluyor :) bu konuda da yol gösterırmısınız acaba?

şimdiden teşekkur ederim...

Yukarı Dön
asiyegundogdu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 92
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eyl 2009 Saat 01:01
özlem hanım merakla cevabınızı beklıyorum...
konuyu cok detaylı anlatınca asıl konudan bıraz uzaklasmıs oldugunu dusundum. oğlum uyku saatleri düzenli aslında. ama nasıl düzenli? ben uyarırsam söylersem hadi dersem ve baskı uygularsam düzenli. hal ve hareketlerınden bakıslarındaki degısıklıkten bıle ögle uykusuna ıhtıyacı oldugu anlasılıyor aslında. ögle saatınde uyumazsa aksam uzerı mızmız huzursuz ve mutsuz bır cocuk olarka dolasıyor ortalıkta. canı sıkılıyor ve olur olmaz herseyı kendıne problem edınıyor... benım derdım aman 12-14 saat uyusun degıl aslında. ona yardımcı olmak ıstıyorum. bızım butun derdımız uyuyana kadar. öyle ki hadi ögle uykusu uyumadı dıyelım. ıstemıyor uyutmayalım tamam ama sabah 8.30 da kalkan bır cocuk (3yaş7ay olan oğlumu kastedıyorum) aksam 10-11- hadi fazla fazla musamma gosterelım 12 de uyuması gerekmez mı. ama bizimki öyle degıl işte. bız 2de 3 de yatıyorsak hatta abartayım sabahlarsak o da bızımle beraber sabahlayabılır. benımde uykum geldı hadı yatayım demez. ben yatalım oğlum teklıfınde bulundugumda itirazlar, aglamalar hatta bagrıs cagrıslar gerceklesıyor. ben baskın cıkıyorum tabii bu durumda. öglen olsun aksam olsun ilk 15 dakıkada uyuyakalıyor aslında. dedıgım gıbı uykusu var ama onu huy edınmıs galba. illa bi şansını denıcek ıtıraz edıcek ortalıgı bırbırıne katıcak... şimdi benım asıl sormak ıstedıgım benim uyku konusunda baskıcı tavrım onu olumsuz etkıler mı? uyku duzenını saglamaya calısırken ogluma gore zorla uyutuyor olmam ona yarardan cok zarar mı verır? benım sorum uyku konusunda baskıcı olmam kötü bişey mi?.. verecegınız cevap için tesekkur ederım..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.