İyi akşamlar, hoşgeldiniz ve hayırlı olsun öncelikle..... bende bazen tam olarak nefes alamama durumu alıyor, tam ve derinden nefsalma ihtiyacı duyuyorum , bunun içinde çaba harcıyorum derin ve kocaman bi nefesalmak için neden olabilir acaba? 30 yaşındayım, bir yıl önce doğum yaptım ,doğum sonrası kilolarımı pek veremedim,ondan olabilir mi? yoksa ciddi bi hastalığın habercisi mi? , ne yapmalıyım, hangi tahlil yada testler gerekir? Teşekkürler
|
Şikayetleriniz 3 şey ile ilgili olabilir. Gerçekten doğum sonrası kilolar bu gibi şikayetlere sıkça neden olur. Solunum sıkıntınızın nedeni muhtemelen budur. Veya bu solunujm sıkıntısı, yani hava açlığı hissi olarak tarif ettiğiniz şey eğer uzun yıllardır varsa astımınız olabilir. Eğer mevsimlere göre değişkenlik gösteriyor , kokularla ani solunumn sıkıntınız gelişiyor , bu şikaytleriniz çocukluğunuzdan buyana oluyorsa bu bizi daha çok astıma yönlendirir. 3. seçenek pek hoş bir seçenek değil. Bütün bunlar sizin kendi posikolojinizin ürünü olabilir, panik atak veya anksiyete bozukluğu olabilir ama bunu ancak diğer iki şeyi dışladıktan sonra söyleyebiliriz. Sonuçta panik yapacak bir durum yok. Acil bir durum da yok. Siz ilk önce bir göğüs hastalıkları hekimine gidin ve şikayetlerinizi anlatın. SDolunum fonksiyon t5esti yeterli olacaktır. Bu dönemde diyet yapmaya veya spor yapmaya gayret edin. Ama bu konuda kendinizi yalnız hissetmeyin çünkü çoğu bayan doğum öncesi ve sonrasında kilo nedeniyle benzer şikayetler yaşamakta. Malesef bu da meleklerimizi dünyaya getirmenin kötü bir diyeti.
|
Doktor bey, dediğiniz gibi hemen yürüyüş falan başladım, hafta sonu yoğun stresli geçmişti , pazartesiden beride bu kocaman nefes alma gereksinimi başladı, sanki ööleden sonraları artıyo gibi , sabah iyi uyanıyorum, gecede azalıyo, ama gün boyu aklım hep nefesimde, çok moralim bozuk, küçük bi ilçedeyiz burda uzman yok, anca ile gitmem gerekicek, bu durumun ne kadar sürmesi anormal olur, internetten baktım biraz kalpten , kansere kadar biçok şeyle alakalı şeyler okudum, iicene moralim bozuldu, başka bi rahatsızlığım yok, yürüyüş, ev işeri ve diğer herşeyi rahatlıkla yapabiliyorum, enerjim yerinde, ama moral ve nefes kötü, lütfen yardımcı olabilirmisiniz, çok teşekkür ederim, kolay gelsin
|