Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı Dr. Özkan Devran
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - derin ve tam nefes alamama
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumderin ve tam nefes alamama

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
BÜYÜKHAN Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 190
Mesajın Direkt Linki Konu: derin ve tam nefes alamama
    Gönderim Zamanı: 15 Şub 2010 Saat 17:58
İyi akşamlar, hoşgeldiniz ve hayırlı olsun öncelikle..... bende bazen tam olarak nefes alamama durumu alıyor, tam ve derinden nefsalma ihtiyacı duyuyorum , bunun içinde çaba harcıyorum derin ve kocaman bi nefesalmak için neden olabilir acaba? 30 yaşındayım, bir yıl önce doğum yaptım ,doğum sonrası kilolarımı pek veremedim,ondan olabilir mi? yoksa ciddi bi hastalığın habercisi mi? , ne yapmalıyım, hangi tahlil yada testler gerekir? Teşekkürler
Yukarı Dön
Dr.Özkan Devran Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 42
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şub 2010 Saat 00:33
  Şikayetleriniz  3  şey  ile  ilgili  olabilir.  Gerçekten   doğum  sonrası  kilolar  bu  gibi  şikayetlere  sıkça  neden  olur.  Solunum  sıkıntınızın  nedeni  muhtemelen  budur.  Veya  bu  solunujm  sıkıntısı,  yani  hava  açlığı  hissi  olarak  tarif  ettiğiniz  şey  eğer  uzun  yıllardır  varsa   astımınız  olabilir.  Eğer  mevsimlere  göre  değişkenlik  gösteriyor  ,  kokularla   ani  solunumn  sıkıntınız  gelişiyor  ,  bu  şikaytleriniz  çocukluğunuzdan  buyana  oluyorsa  bu  bizi  daha  çok  astıma  yönlendirir.  3.  seçenek  pek  hoş  bir  seçenek  değil.  Bütün  bunlar  sizin  kendi  posikolojinizin  ürünü  olabilir,  panik  atak  veya  anksiyete  bozukluğu  olabilir  ama  bunu  ancak  diğer  iki  şeyi  dışladıktan  sonra  söyleyebiliriz.  Sonuçta  panik  yapacak  bir durum  yok.  Acil  bir  durum  da  yok.  Siz  ilk  önce  bir  göğüs  hastalıkları  hekimine  gidin  ve  şikayetlerinizi  anlatın.  SDolunum  fonksiyon  t5esti  yeterli  olacaktır.  Bu  dönemde  diyet  yapmaya  veya  spor yapmaya  gayret  edin.  Ama  bu  konuda  kendinizi  yalnız  hissetmeyin  çünkü  çoğu  bayan  doğum  öncesi  ve  sonrasında  kilo  nedeniyle  benzer  şikayetler  yaşamakta. Malesef  bu  da  meleklerimizi  dünyaya  getirmenin  kötü  bir  diyeti. 
Yukarı Dön
BÜYÜKHAN Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 190
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Şub 2010 Saat 15:24
Doktor bey, dediğiniz gibi hemen yürüyüş falan başladım, hafta sonu yoğun stresli geçmişti , pazartesiden beride bu kocaman nefes alma gereksinimi başladı, sanki ööleden sonraları artıyo gibi , sabah iyi uyanıyorum, gecede azalıyo, ama gün boyu aklım hep nefesimde, çok moralim bozuk, küçük bi ilçedeyiz burda uzman yok, anca ile gitmem gerekicek, bu durumun ne kadar sürmesi anormal olur, internetten baktım biraz kalpten , kansere kadar biçok şeyle alakalı şeyler okudum, iicene moralim bozuldu, başka bi rahatsızlığım yok, yürüyüş, ev işeri ve diğer herşeyi rahatlıkla yapabiliyorum, enerjim yerinde, ama moral ve nefes kötü, lütfen yardımcı olabilirmisiniz, çok teşekkür ederim, kolay gelsin
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.