Merhaba Doktor bey,
Benim oğlum 2 yaşında ve 7 aylık olduğundan beri koruyucu tedavi görüyor. Flixotide ve gerektiğinde Ventolin. Çünkü sık üst solunum yolu enfeksiyonu sonrasında hırıltılı solunum, krup ve bronşiolit geçirmişti. Allerji doktoru kontrolü altında.
Geçen hafta sonu tıkanan küvete lavabo açıcı bir madde döktüm ve bir süre sonra bol su akıttım küvete. Bu sırada oğlum banyoya geldi ve maalesef az da olsa buharı solumuş oldu sanırım. Bu olaydan 1 saat kadar sonra uykuya daldı ve uykusundan nefes alamaz şekilde ve öksürerek uyandı. Tıpkı krup gibi idi durumu: ses kalınlaşmış, havlar tarzda öksürük ve nefes alamama. Bu arada öksürürken bol miktarda balgam tarzı bir sıvı geldi ağzından. Gözleri de kızarmıştı. Hemen Ventolin ve Flixotide inhaler yaptım, rahatladı. Bir kaç gündür de azalsa da hafif bir öksürük var.
Bu bir astım atağı mıydı acaba ? Ben evde çok nadir bu tür asidik maddeler kullanıyorum ve diğer yer silme deterjanlarını da doğada büyük oranda çözünen, sabun bazlı maddelerden seçmeye çalışıyorum. Acaba oğlumun bu tür şikayeleri yaşamaması için evde ne tür temizlik maddeleri kullanmalıyım. Sadece arap sabunu ve normal sabun diyenler de var. Kafam karışmış durumda.
Şimdiden çok teşekkür ederim, İyi çalışmalar
ilkay