Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı Dr. Özkan Devran
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - lavabo aç
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumlavabo aç

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ilkay Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 29
Mesajın Direkt Linki Konu: lavabo aç
    Gönderim Zamanı: 30 Mar 2010 Saat 11:07
Merhaba Doktor bey,

Benim oğlum 2 yaşında ve 7 aylık olduğundan beri koruyucu tedavi görüyor. Flixotide ve gerektiğinde Ventolin. Çünkü sık üst solunum yolu enfeksiyonu sonrasında hırıltılı solunum, krup ve bronşiolit geçirmişti. Allerji doktoru kontrolü altında.

Geçen hafta sonu tıkanan küvete lavabo açıcı bir madde döktüm ve bir süre sonra bol su akıttım küvete. Bu sırada oğlum banyoya geldi ve maalesef az da olsa buharı solumuş oldu sanırım. Bu olaydan 1 saat kadar sonra uykuya daldı ve uykusundan  nefes alamaz şekilde ve öksürerek uyandı. Tıpkı krup gibi idi durumu: ses kalınlaşmış, havlar tarzda öksürük ve nefes alamama. Bu arada öksürürken bol miktarda balgam tarzı bir sıvı geldi ağzından. Gözleri de kızarmıştı. Hemen Ventolin ve Flixotide inhaler yaptım, rahatladı. Bir kaç gündür de azalsa da hafif bir öksürük var.

Bu bir astım atağı mıydı acaba ? Ben evde çok nadir bu tür asidik maddeler kullanıyorum ve diğer yer silme deterjanlarını da doğada büyük oranda çözünen, sabun bazlı maddelerden seçmeye çalışıyorum. Acaba oğlumun bu tür şikayeleri yaşamaması için evde ne tür temizlik maddeleri kullanmalıyım. Sadece arap sabunu ve normal sabun diyenler de var. Kafam karışmış durumda.

Şimdiden çok teşekkür ederim, İyi çalışmalar
ilkay
Yukarı Dön
Dr.Özkan Devran Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 42
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Nis 2010 Saat 01:09
geçmiş olsun.  Çocuğunuz bir  astım  hastası  olabilir.  Aslında  çocuklarda  astım  tanısını  koymak  çok  zor. Sizin  de  söylediğiniz  gibi  sıkı  sık  viral  üst  solunum  yolları  enfeksiyonları  geçirme   aynı  astım  gibi  solunum  seslerine  yol  açar  ve  bu  yüzden  buı  çocuklar  hep astım  diye  takip  edilirler. Açıkçası  çamaşır  suyu,  tuz ruhu,  alkol  bazlı  temizleyici  ürünler,  ev  kokuları,  tütsüler,  kokulu mumlar ,çamaşırda  yumuşatıcılar , kokulu  deterjanlar,  parfüm,  deodorant  kullanmamanızı  öneririm.  yaşadığınız  durum  astım  atağı gibi.  zaten  uygun  tedavi  de  almaktasınız.  evde çiçekler,  canlı  hayvan ,  peluş  oyuncaklar  varsa  da  onlara  da veda etmenizi  öneririm.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.