Merhaba,
Oğlunuz yaşına göre gayet doğal tepkiler veriyor, yani kardeşini sizden kıskanıyor. babamı seviyorumu üzerine basark söylemesi size bir parça kırgın olduğun, sizin onu eskisi kadar sevmediğinizi hissediyor olmasından kaynaklanıyor. ona daha fazla tahammül etmeye çalışıp kendinizi germek ve onun ileride bunu size karşı kullanmasına olanak vermek yerine kurallar konusunda net ancak gerektiğinde esnek olun. Onu çok sevdiğinizi ve kardeşinden ayırmadığınızı tabii ki biliyorum. oğlunuzunda bunu anlayabilmesi için babayla biraz rol değişimine gidin. sadece büyük oğlunuza özel olan ve ikinizin birlikte planladığı şeyleri yapın küçük kardeşi o zamanlarda aranıza almayın.
sevgi bu yaşlarda sözlerle değil dah çok davranışlarla anlaşışılr. Onunla geçirdiğiniz zamanı arttırdıkça oğlunuzun onu sevdiğinize emşin olup rahatlayacaktır.
Kolay gelsin.UOTE=MySons]
Merhaba Özlem hanim,
öncelikle bizlere yardimci oldugunuz icin, size simdiden tesekkürlerimi sunuyorum.
Ben 2 erkek cocuk annesiyim (3yas. ve 22aylik).
Büyük oglumun bebekligi gayet güzel ve uyumlu gecti, herkezin diledigi gibi bir ideal bebek modeliydi.
Kardesi ise onun tam zitti, hep aglayan,yarim saaten fazla uyumayan ve uyuyana kadar 1saatten fazla ugrastiran, dogru dürüst emmeyen ve karnini doyurmadigi icin sürekli aglayan bir bebekdi. Abisi neye ugradigini sasirmisti, ama yinede pek kiskanclik yapmadi.
Büyük oglumun bakimini isten cikinca esim üstleniyordu, besleme,giydirme,gezdirme ve yatirma gibi. Ben tabii ki mümkün oldugu kadar onada ilgi gösteriyordum, kardesinden firsat kaldikca.Kardesinin bu derece huysuzlugu hemen hemen yarim sene sürdü, ondan sonra yavas yavas rahatlamaya basladi ve basladik.Büyük oglumun cogu bakimini ama hep esim üstleniyordu evde oldugu zaman.
Tabii ki artik rahatladik ve ben büyük oglumla daha fazla ilgilenebiliyorum ve ikisine ayni yogunlukda ilgi gösterebiliyorum. Fakat hala büyük oglumuzun beslenmesini esim kücügünün beslenmesinide ben üstleniyorum (esim evde oldukca).
Bu böyle alisilageldi, böyle gidiyor. Büyük oglum sanirim bütün bu durumlardan sonra ister istemez babasina daha düskün oldu, bunun ben farkindayim. Ayni derecedede kücük oglumda bana cok düskün.
Büyük oglum yaklasik 1aydir anaokuluna gidiyor, oraya alismasida hic zor olmadi, ben 1bucuk hafta kadar yaninda durdum sonra yavas yavas yanindan ayrildim, hic aglama durumu olmadi. Tabii ki onu oraya birakirken, kücük oglumda yanimda oluyor ve eve dönerken oda benimle geliyor. Evde oldugu zamanda kardesinle oyuncaklarini kesinlikle paylasmiyor ve onun oyuncaklarinlada o oynamiyor,bu konuda epey bi kavgalari oluyor.
Buraya kadar size oldugunca kisa bir öngecmis sunmaya calistim, asil beni cok sasirtan ve düsündüren ve ayni zamandada üzen olaya geliyorum.
Gectigimiz hafta büyük oglumun ceketini giydirirken „Ben seni cok seviyorum oglum“ dedim, oda bana hemen“Ben babacigimi seviyorum“ dedi… bunu biliyorum zaten ama benim ona söyledigim söze karsilik bana bunu söylemesi benim bi yutkunmama sebep oldu. Ben tekrar „ tabii babacigini seviyorsun ama bende seni cok seviyorum“ dedim ve o sözünü yine tekrarladi, bende daha fazla birsey söylemedim.Aksam oldugunda pijamasini giydirirken yine „ Ben seni cok seviyorum oglum“ dedim, ve o yine“ ben babacigimi seviyorum“ dedi, bu sefer „ beni sevmiyormusun“ diye sordum, oda „ seni Arda seviyor“ dedi… o an beynimden vurulmusa döndüm.
Oglumun kafasindan acabag neler geciyor?Beni en cok ugrastiran soru bu, kafasindan nele geciyor acabag? Kardesinin bana olan yogun ilgisini demek ki oda fark etmis, ben ise onu daha böyle gözlemler yapmaya kücük görüyordum...Albüki ben onada kardesinin benden aldigi ilgiyi vermeye ugrasiyorum. Ama o bana karsi gayet normal, uzak falan degil ama pek öyle gelip sarilip öpmez, ama belkide yapi geregidir bu.
Benimde kardesini daha cok sevdigimi düsünmesin? Bana anne olarak pek bi bagliligi yokmu acabag? Icindeki bu babaya yogunluk böyle ömür boyu gidermi acabag?
Acabag onu anaokuluna birakiyorum ama kardesini birakmiyorum diye, benimde kardesini daha cok sevdigimimi saniyor. O günlerde babasini 2 gün görmemisti, is seyahatinde oldugundan dolayi,acabag bu yüzdenmi biraz duygu yogunlugu yasadi?
O günden sonra yaramazlik yaptiklarinda, onlara ve bilhassa ona daha az kizmaya ve tepki göstermeye basladim. Itirafda etmeliyim bir cok zaman sabrim cabukda tükeniyor ve cocuklara cabucakta bagirdigim oluyor, esim pek benim gibi bagirmiyor. Acabag ondanmi bana karsi bu tepki diye düsünüyorum??? BILEMIYORUM???
Size epey bi soru sormus oldum, aslinda TR´de olsam bu konuyu sizinle yüzyüze görüsmek isterdim, cünkü bu beni cok etkiledi ve bundan sonra nasil davranacagima ve ne yapmam gerektigine dair sizle görüsmek isterdim. Sizi telefonla aramam mümkünse bunuda yapabilirim.
Size simdiden cok tesekkür ediyor, bana yardimci olacaginizi umuyorum.
Saygilarimla
Nurgül Acar
[/QUOTE]