Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Çocukluk Korkuları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - çocuklarda tırnak yeme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumçocuklarda tırnak yeme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
demirfiliz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 142
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mar 2009 Saat 14:48
anlıyorum inşallah sizinkide bırakır zamanla.....
ben kızmayı bırak uyarmıyorum bile...o kadar iştahla yaptığı zamanlar bile görmezden geliyorum yada başka ilgisini çekecek şeylere yönlendiriyorum....çok nadir yapıyor bu aralar ama yaptığı zamanda bilerek yapıyor ve tırnağı koparana kadar uğraşıyor ve ben başka bişeye yönlendirmeye çalışsamda o tırnağı koparmadan bırakmıyor...bende kendi haline bırakıyorum yapacak bişey yok.....benim anladığım kadarıyla kardeşimi tırnak yerken gördü ve kızımda denedi hoşuna gitti...çünkü kardeşim tırnak yiyor ve 2 hafta kadar bizde kalmıştı bi ara.. tam hatırlamıyorum ama o aralar başladı iremin tırnak olayıda...dediğim gibi çok yapmıyor kızım inşallah unutucak yazın bol bol gezdiricem enerjisini boşaltacak hatta şimdi bile hava güzel oldukça dışarı çıkarıyorum hava soğuk olsa bile yarım saat yetiyor ona yaz geldiğinde de her gün 2 saat çıkarız böyle böyle unutur sanrıım...
papatya
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mar 2009 Saat 17:27
trınak yeme birilerinden görerek yapılabilir ancak bir süre sonra geçer. devam etmesi daha çok sizin bu konuyla ilgili endişelerinizle ilgili. fark ettirmemeye çalışsanız da içinizde bu davranışla ilgili bir endişe varsa bu çocuğunuza sözsüz mesaj olarak iletiliir. çocuüunuz da kaygılı olur vre davranışı pekişir. gayet sağlıklı bir kızınız var ve siz gerçekten endişenizi geri plana atıp kızınızın keyfini çıkarırsanız bu sorunda kaybolacaktır
özlem
Yukarı Dön
gulucuk76 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 44
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Nis 2009 Saat 22:33
merhaba özlem hanım.benim bebeğim 5 aylık ve farklı olarak tırnak yiyen benim.:( eşim oğlumuzun da benden göre göre tırnak yiyeceğini söylüyor. haklı da sanırım.yerken farkında olmadığım için de bırakamaıyorum da maalesef.neler yapılabilir.oğlum hangi aylarda beni görüp buna alışmaya başlayabilir?tekrar deneyeceğim tırnak yemeyi bırakmayı belki bu kez oğlum söz konusu olduğu için başarabilirim.
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Nis 2009 Saat 00:02
oğlunuz davranışlarınızı kaydetmeye başladı bile ve tırnak yemek görerek taklit edilen bir davranış. o nedenle bu sefer hem kendiniz hem de oğlunuz için tekrar deneyin. gerçekten isterseniz başaramayacağınız bir şey değil.
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.