Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Eğitim / Öğretim / Gelişim > Diğer
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Zorunlu eğitim 13 yıla çıkıyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuZorunlu eğitim 13 yıla çıkıyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 107177
Mesajın Direkt Linki Konu: Zorunlu eğitim 13 yıla çıkıyor
    Gönderim Zamanı: 03 Kas 2010 Saat 19:52
Zorunlu eğitim 13 yıla çıkıyor

Milli Eğitim Şurası’nın üçüncü gününde zorunlu eğitim süresinin lise dahil 13 yıla çıkarılması komisyon kararı olarak benimsendi.

ANKARA (ANKA) – Kızılcahamam’da devam eden 18'nci Milli Eğitim Şurası'nda, zorunlu eğitim süresinin lise dahil 13 yıla çıkarılması, ortaöğretimde sınıf geçme yerine ders geçme sistemi getirilerek okulu erken bitirme olanağı verilmesi, haftalık ders saatlerinin azaltılarak teneffüslerin süresinin uzatılması konuları komisyon kararı olarak benimsendi.

Zorunlu eğitimin süresinin tartışıldığı komisyonda 8 yıllık zorunlu eğitim ile ilgili olarak, “Gelişim özellikleri bakımından farklı düzeylerdeki öğrencilerin bir arada bulunmasının ortaya çıkardığı pedagojik sorunların ortadan kaldırılması için ilköğretim okullarında 8 yıllık zorunlu eğitim, öğrencilerin yaş ve gelişim özellikleri dikkate alınarak kademelendirilmeli. Fiziksel mekanlar bu kademelere göre öğrencilerin ayrı alanlarda eğitim görmelerini sağlayacak biçimde bölümlendirilmeli” önerisi kabul edildi. Komisyon ayrıca, zorunlu eğitimin süresinin lise dahil 13 yıla çıkarılması kararı da aldı.

-DERS SAATLERİ AZALACAK TENEFÜS SÜRESİ ARTACAK-

Ortaöğretimde haftalık ders saatlerinin azaltılması, tenefüslerin uzatılması, ortaöğretimde sınıf geçme yerine ders sistemi getirilerek okulu daha erken bitirmeye imkan sağlanması gibi konularda komisyonca görüş birliğine varıldı.

-KIZLAR İÇİN POZİTİF AYRIMCILIK BENİMSENDİ-

Kız öğrencilerin okullaşma oranlarının arttırılamsı için de komisyonda kararlar alındı. Kız öğrenciler için “Ortaöğretime devamlarına ilişkin teşviklerin artırılması, yeni yatılı liseler açılması ve kız çocuklarının okula erişimi için pozitif ayrımcılık yapılması” benimsendi.

-SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK-

Komisyonda sözleşmeli öğretmenlik uygulaması yönünde yapılan çalışma gerginliğe yol açtı. Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın da gündeme geldiği komisyonda sınav ile ilgili olarak, "Öğretmenlik mesleğiyle ilgili genel kültür sorularının yanında mezun oldukları özel alanlarla ilgili sorular da yöneltilmesi” kararı benimsendi.

Komisyonda öğretmenlerin istihdamında kullanılan kadrolu, sözleşmeli ve ücretli gibi farklı uygulamaların kaldırılarak tek bir istihdam modeline geçilmesi ve personelin kademeli olarak sözleşmeli hale getirilmesi de kabul edildi. Bu kararın verilmesinin ardından Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ile Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Küçük arasında tartışma yaşandı. Koncuk, “Tüm öğretmenlerin sözleşmeli hale getirilmesi uygulamasını kabul etmeyeceklarini” belirtti. Komisyonda dün tartışılan “Milli Güvenlik dersi müfredatı yenilenmeli, derse branş öğretmenleri girmeli” önerisi, “Milli Güvenlik dersi müfredatı yenilenmesi ve derse öğretmenlerin girmesi için yasal düzenleme yapılması” şeklinde değiştirildi.(ANKA)

Yukarı Dön
KUZEY&MİRA Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Melek Anne :)

Puanlar: 2589
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2010 Saat 23:22
Hayata geçerse çok iyi olur..Tabi bunun için devletin sırf maddi imkansızlık yüzünden okutulamayan yavrularımıza destek çıkması lazım..Yoksa sen 13 değil 23 yılda yapsan o yavrular okuyamaz...
DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA &TUNA DENİZ
Yukarı Dön
peperutka Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 6954
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2010 Saat 23:50
bencede süper olur

Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :))
<
Yukarı Dön
nurdan Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 1897
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2010 Saat 08:45
bence iyi olmaz aslında uzaktan hoş gibi duruyor ama ben karşıyım...
nedenine gelince, belki şehirlerde az karşılaşıyor olabilirsiniz aslında şehirlerde de değil her yerde, bütün çocuklar okumak mecburiyetinde değil, okullara gidin bakın daha 7-8. sınıflarda bile maganda derslerle alakası olmayan o kadar çocuk varki, adam okumak istemiyor zorla değilya..kafa basmıyor..okulla yakında uzaktan ilgisi yok...belki sanayide çalışacak...ustasından birşeyler öğrenecek kendine bir iş tutacak...liseden sonra da hangi çocuğu çırak yapabilirsin onu yetiştirebilersinki....
böylesi ancak lise mezunu ipsiz sapsız gençler yetiştirirsin...
Yukarı Dön
yunahu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 575
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2010 Saat 10:04
nurdacım;
yazdıklarına kısmen katılıyorum, evet bu okumak istemeyen çocuklar lisede düz liseye gidip çıktıklarında hiçbir şey olmuyorlar ortalıkta sonra serseri apaçi emo gibi tiplere bürünüyorlar çok haklısın,
asıl olan  çocukların isteğine bırakmak değil, ama eksik olan bu çocuklar nasıl kazanılır nasıl eğitilir devletin bunu düşünmesi gerek bu çocuklar okusada okumasada dediğim gibi olacaklar şimdi al usta eti senin kemiği benim zamanları geçti malesef. bikaç bildiğim var ordan diyorum yani bilmişlik taslamayayım.
genelde böyle çocuklar ilgisiz ve problemli ailelerin çocukları oluyor yada çocuğun bir sorunu oluyor kimse iş işten geçene kadar farketmiyor, farkında hocalar dahada ilgili devlet lazım öyle bi 8-13 çıkarmakla olmuyor yanlız
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.