Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Yenidoğan
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 20 gunluk bebek hirilti
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum20 gunluk bebek hirilti

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
dilardem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 70
Mesajın Direkt Linki Konu: 20 gunluk bebek hirilti
    Gönderim Zamanı: 11 Oca 2013 Saat 17:57
Hocam merhabalar,
20 gunluk yegenim ile ilgili sorum olacak size . Dogum kilosu 4.200 boy 54 cm (normal dogum) anne sutu ek olarak geceleri 50 cc mama aliyor. Dun gogsunde hirilti ve oksuruk sikayetile doktora goturmusler . Verdigi ilaclari duyunca size yazmak istedim. Klaromin surup, bricanly ve prednol igneyi kirip 1 cc olarak icicirn demis. Bu ilaclari kullanmazsaniz cocugunuz tikanir demis. Bu igne kirip icmek de ne demek ??
Baska sehirlerde oldugumuz icin cocugu goremedim annesinin verdigi bilgilere gore , dogdugundan beri burun akintisi , geceleri oksurme son gunlerde, elini sirtina ve gogsune koydugunda hissedilen hirilti. Solunum sayisi genelde 60 dan az bazen artiyormus . Bu yenidogan ozelliklerinde olan bi sey mi bazen solunum hizlamip bazen yavaslamasi ?
Hocam bu kadarcik cocuga bu ilaclar cok agir degil mi ?
Bu tabloya gore ne yapalim . Su an ki kilosu 5.200 boy 56 cm olmus
Degerli bilgilerinize ihtiyacimiz var hocam
Saygilar
,
Yukarı Dön
dilardem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 70
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Oca 2013 Saat 18:39
Yazmayi atlamisim hocam , erkek bebek. Annesi sabah bir olcek antibiyotik vermis. Sizden cevap gelene kadar ilac vermemesini sadece serum fizyolojik ve coldmix yapmasini istedim. Simdiden tesekkurler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118324
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Oca 2013 Saat 22:25
Eh, olacagi bu... Imam yellenirse, Cemaat ne yapar bilirsiniz. Simdi Turkiye de yaygin olarak, oksuren her cocuga bu sacma sapan ilaclari yaziyorlar. Ondan sonra hepsi Astim teshisi aliyor, agir tedaviler baslaniyor ve 2-3 gun icinde hastanelik oluyorlar. Bebek hafif bir Grip geciriyor, hicbir ilac vermesinler, sadece Serum fiz. 10'ar damla burnuna damlatsinlar, hergun sicak-buharli banyo yaptirsinlar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.