merhaba özlem hn.
benim sorum ilginç aslında.belki başka anneler şanslı olduğumu düşünebilirler.5 yaşında bir oğlum var,çalışıyorum.oğlumu çok sıkmıyorum ama ilgiliyimdir.Babamız yoğun çalıştığı için iş dışında nerdeyse hep benimledir.Oğlum hareketli ve pozitif bir çocuk.Biraz fazla paylaşımcı ve iyi niyetli maalesef.Başka çocuklara hep oyuncaklarını hediye ediyor yada biyerde bırakıyor pek umrunda olmuyor.Bunu başta uyardım sonra senin kararın oyuncaksız kalırsın dedim karışmadım.Hatta hediye edebilirmiyim diye soruyordu sen bilirsin diyordum.Karşılığında onlardanda sevdiği şeyleri aldığı oluyor ama yinede zararlı çıkan kendi oluyor genellikle.Artık son zamanlarda kendini kullandırdığını düşünerek kızmaya başladım.Ne yapacağımı bilemiyorum.İşine karışıp kızınca da herşeyi bana sorar hale geldi.Anne bunu verebilirmiyim vs vs.Kendine güvensiz onay isteyen bir çocuk olmasını istemiyorum.Örneğin yatarken süt içmek faydalı annecim cola yerine süt içelim demişimdir,colanın zararını anlatmışımdır bu sefer normalde cola içerken bile izin istiyor.Bu da beni üzüyor acaba çok mu karışıyorum diye düşünüyorum.Hatta anne boya yapabilirmiyim şunu yiyebilirmiyim diye sormaya başladı .Bunu belki de sadece benle diyaloga girmek onayımı almak için yapıyor bilmiyorum ama hiç hoşuma gitmiyor napmalıyım?