Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - çok mu kilolu?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumçok mu kilolu?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
eturk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1
Mesajın Direkt Linki Konu: çok mu kilolu?
    Gönderim Zamanı: 28 Ağu 2008 Saat 10:42
  İyi günler Kadir bey,

Benim oğlum 19 aylık, 18 ay kontrolunde boyu 85 cm, kilosu da 14 kg idi.. Çok iştahlı bir çocuktur, ancak kilosu konusunda endişeliyim ileride bi sorun olur mu diye? Sabahları kahvaltısını çok iyi yapar keza öğlen ve akşam yemeklerini de.. Etini de meyvesini de ihmal etmemeye çalışıyorum, soframız sebze ağırlıklıdır, ekmeği sadece kahvaltıda bir dilim yediyorum; ancak çok fazla süt içiyor, günde Bir litreyi aşkın süt bitiriyor, gece de uyanıp süt içmek istiyor, ben de veriyorum.. Arkadaşlarım gece sütüne su katıp öyle içir diyorlar. Sizce bu uygulama doğru mu?  Cevabınız için şimdiden teşekkürler..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118267
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ağu 2008 Saat 11:08
18 Aylıkta 80cm. boy ve11.2kg. alt sınırdır. Oğlunuzun 85cm. de 12.5 kilo olması idealdir.1.5 kg kadar bir fazlalık var. Fazla yağlı ve şekerli gıdalardan uzak tutun, süt içebilir, o sayede boyu uzun, anemi filan da olmaz. Siz sütü keserseniz, diğer gıdalardan daha fazla yiyecek, daha şişman olacaktır. Çocuğunuz şu anda 2 yaş elbiseleri giyer. Biraz da hareketini arttırın, aşırı tuz almasını önleyin. (Çubuk kraker gibi)..Soya çekim varsa işiniz zor.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.