Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak > Mönüler ve Çocuklara Özel Tarifler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bebeklerimiz ve çocuklarımız için  çorbalar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konubebeklerimiz ve çocuklarımız için çorbalar

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 789
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör


Kayıt Tarihi: 16 Oca 2007
Konum: zehraninvillasi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 107177
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Eki 2008 Saat 10:48
Balık Köftesi 12 ay   400 gr lüfer ya da mezgit 1 fincan ince doğranmış maydanoz 1 fincan ince doğranmış dereotu 1 adet taze soğan 2 dilim ekmek içi 1 yumurta Galeta unu 2 çorba kaşığı sıvı yağ çok az tuz Balıkları temizleyip yıkadıktan sonra kılçıklarını iyice ayıklayın. Bütün yeşillikleri de yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. Ekmek içlerini ıslatın ve fazla suyunu sıkın. Balıkları ve yumurtayı robottan geçirin. Bu karışıma yeşillikleri ve ekmekleri ekleyin. Bütün malzemeyi karıştırarak yoğurun ve minik minik köfteler yapın. Kızartmadan önce galeta ununa batırın ve pembeleşinceye kadar kızartın.
burcu arkadasimizin topiginden

Yukarı Dön
miss hugolina Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye


Kayıt Tarihi: 20 Eki 2007
Konum: kendi halinde:)
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9455
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Eki 2008 Saat 11:59
Bende balığı bol limonlayıp düdüklüye koyup az su ilave edip pişiriyorum...Piştikten sonra tüm kılçıkları ayıklayıp eziyorum yada tel süzgeçten geçiriyorum...1.5 kaşık unu yağla kavurup balığı ilave ediyorum...Balıklı un çorbası gibi oluyorLOLLOL
Yukarı Dön
ilal Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 13 Haz 2008
Konum: antalya
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3128
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kas 2008 Saat 17:18
benim annemden kalma büyük bir yemek ansiklopedim var...bak orda ne yazıyor...

-balıkları temizle yıka
- az derin kaba iri parçalara doğranmış soğan,kereviz,havuç,defne yaprağı,tuz,karabiber,biraz limon suyu veya sirke balığa yetecek kadar su koyunuz
-hepsini bir taşım kaynatıp balıkları koyunuz
-orata hararetli ateşte kaynamaya koyunuz ve sık sık köpüğünü alınız
-kaynadıktan sonra balığın cinsine göre ksık ateşte 10-40 dak. kaynatınız.
-kendi suyunda soğuttuktan sonra balıklarını çıkarınız
-istediğiniz yerde kullanınız....


tavuk sulu çorba gibi bir çorba yapabilirsin mesela
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
Yukarı Dön
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör


Kayıt Tarihi: 16 Oca 2007
Konum: zehraninvillasi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 107177
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kas 2008 Saat 18:03
malzemeler:
1 poşet ton balığı
2 küçük havuç
2 küçük patates
4-5 sap maydanoz
1 kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
5 su bardağı su
terbiye malzemeleri:
2 diş sarımsak
1 yumurta
yarım limonun suyu
1,5 yemek kaşığı un

hazırlanışı:
kuru soğanı küp küp doğrayıp sıvı yağla beraber kavurun..daha sonra patatesleri ve havucu ilave edip biraz daha kavurun..suyu ekleyip bunlara pişene kadar kısık ateşte kaynatın..içerisine balıkları ilave edin..ayrı bir yerde terbiye malzemelerini çırpıp çorbaya ekleyin..fazla karıştırmadan 6-7 dak. daha pişirin..(çünkü balıkların dağılmaması gerek)maydonozları ekleyip sıcak servis yapın...

Yukarı Dön
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör


Kayıt Tarihi: 16 Oca 2007
Konum: zehraninvillasi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 107177
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kas 2008 Saat 18:03
Öncelikle arzu ettiğiniz balığı aldıktan sonra, pullarını temizleyin, içlerini çıkarın ve parçalara kesip yıkayın. Ayrı bir yerde sebzeleri temizleyip yıkayın ve küçük parçalar halinde doğrayın. Soğanı zeytinyağı ile kavrun. Parça balıklar ile pırasa ve kerevizi ilave edin. Üç dakika daha kavurduktan sonra salça ve domatesi katın. 2.5 litre (12 su bardağı) soğuk su ilave edin. Patatesler, tuz, biber, safran ve sarmısak ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlarken üzerinde oluşan köpüğü alın ve 30 dakika yavaş yavaş kaynatarak pişirin. Ateşten aldığınız çorbayı mikser veya başka bir ezme aleti ile ezin. İnce delikli bir süzgeçten geçirin ve bir taşım kaynatın. Çorbanın yanında servis etmek için ekmeği madalyon şeklinde kesin. Ekmeklerin üzerine biraz zeytinyağı gezdirerek fırında kızartın. Kaşarı rendeleyin ve servis için bir kaba koyun. Çorbanın kıvamını, rengini ve çeşnisini gözden geçirin ve hazırladığınız garnitürlerle birlikte servis edin.
2 kg balık 1 pırasa 3 soğan 4 patates 3 domates 1 ekmek 1 fincan zeytinyağı 2 diş sarmısak 1 çorba kaşığı salça 1 tutam safran 2 limon 1 tutam pulbiber 80 gr kereviz dalı 160 gr kaşarpeyniri Biber Tuz

Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 03 Eki 2007
Konum: Antalya
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7483
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Kas 2008 Saat 22:37
Benim de bir tarifim var artık sana güvenle verebilirim. Umarım bebeğin afiyetle yer. Bebek yemekleri kitabında da yayınlandı.WinkWink
Balık Çorbası

9. aydan itibaren

Duygu Sözeri – Nil bebeğin annesi

Malzemeler:

  • 1 adet mezgit fileto 100 gr
  • 2 adet arpacık soğan
  • ½ havuç
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • Milu... Bebek Yemekleri Sütlü Karışık Sebzeli Çorba

Hazırlanışı:

Temizlenip tıkanan mezgit, soğan ve havuç birlikte haşlanır. Haşlandıktan sonra haşlama suyu ile 100 ml suya 3 çorba kaşığı katılarak Milu.... Sütlü Karışık Sebzeli Çorba hazırlanır. Çorbanın içine haşlanmış mezgit, soğan,havuç ve zeytinyağı eklendikten sonra karıştırılarak hazır hale gelir. (Arzu edilirse tüm karışım blendırdan da geçirilebilir)

Bu tarif 2 öğünlüktür.

  • Enerji: 256,2 kcal
  • Protein:15,34 g
  • Demir. 3,03 mg
  • C vit: 11,1 mg
  • Kalsiyum: 149,1 mg

Biliyor musunuz:

Omega 3 ve 6 nın dengeli alınması bağışıklık sistemini güçlendirir., bu nedenle omega 3 kaynağı olan balık bebek beslenmesinde önemlidir.

 
Yukarı Dön
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Kayıt Tarihi: 28 Eki 2007
Konum: Diyarbakır
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 24972
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Şub 2009 Saat 01:18
hepinizin emeklerine sağlıkClap
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 789
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.