Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Uyku
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 6 aylık bebeğimin uykudan sık sık uyanması
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum6 aylık bebeğimin uykudan sık sık uyanması

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
serap75 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 20
Mesajın Direkt Linki Konu: 6 aylık bebeğimin uykudan sık sık uyanması
    Gönderim Zamanı: 10 Oca 2008 Saat 13:54
Merhabalar doktor hanım;
Beni bebeğim 6 ay 3 haftalık.Ve neredeyse 4. ayından buyana geceleri sık sık uyanıyordu.Özellikle son bir haftadır giderek aralıklar kısalmaya başladı ve yarım saatte bir uyanıyor artık.Uyku günlüğü tuttum ve hesapladığımda günde toplam 9-10 saat ancak uyuyor o da bölünerek.Üstelik iyi uyumadığı zaman huysuz oluyor oyun oynamıyor bu onun gelişimini de etkiliyor.Bu sabah karar verdim.Daha önce de araştırmıştım ağlatarak uyutma yöntemini.Öğlen 12 gibi yatırdım tam 1 saat 15 dk ağladıktan sonra uykuya daldı.Arada yanına gittim.Konuştum ama kucağıma almadım.
Şimdi size sorum şu;Daha önce bu yöntemle ilgili soru soranlara tavsiye etmemişsiniz bu yöntemi 1.sebebi nedir?2.si sık sık uyanmanın ruhsal huzursuzluklardan olabileceğini yazmışsınız bunu biraz açıklarmısınız?Yanlış yaptığım kanısı uyandı ben de üstelik ağlaması da beni çok üzdü.Bile biel oğlumun psikolojisini etkilemek istemem.Teşekkürler.
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Oca 2008 Saat 21:23
ilk bir yıl bebekler sadece alıcı oldukları yıllardır. bu bir yıllık süreçte temel güven duygularını kazanmak için gereksinimlerini tutarlı ve çok gecikmeden karşılanması gerekir. uzun süreli ağlatmak çocuğunuza gereksinimlerinin karşılanmadığı duygusunu yaratcağından sakıncalı olabilir. onun yerine yanından ayrılmadan ona bir şeyle anlatarak, masalokuyarak saçını okşayarak veya sizin bulacağınız başka bir yöntemle uytumaya ve bu sırad yanında olduğunuzu kesinlike hissettirmeye ihtiyacı vardır. sık sık uyanan bazı bebekler de  konuda dikkatli olmak geekir. ancak çocukların uyku düzeni tutturamadıkları bir dönemleri vardır bu da sorunları olduğu anlamına gelmez.
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.