Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - wc eğitimi kaka yapma korkusu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumwc eğitimi kaka yapma korkusu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
baran Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 13
Mesajın Direkt Linki Konu: wc eğitimi kaka yapma korkusu
    Gönderim Zamanı: 19 Ara 2008 Saat 00:57
hocam iyiçalışmalar.benim oglum 39 aylık.bizim sorununmuz kaka problemi.yaklaşık 6 ay önce tuvalet egitimine başladık.çiş sorunumuzu iki günde hallettik gecede problem yaşamıyor.ilk günden beri kakasından korktugunu söyleyerek kiloduna yapmaya başladı.hiç zorlamadım.kakası gelince bana söylüyor.banyoda kiloduna yapıyor.ara ara soruyorum tuvalete yapalım diye artık tuvalete yapması gerektigini ve arkadaşlarınında tuvalete yaptıgını ama inatla kiloduna yapmaya devam ediyor.üstüne gitmiyorum ama daha ne kadar devam edecek böyle.bir uzmandan yardım almamız gereklimi hocam.birde hocam benim oglum aşırı hareketli bütün gün evin içinde koşturuyor.koltuk tepelerinde.ve sürekli soru soruyor.ceveplıyorum ama bu seferde cevabın sorusunu soruyor. o kadar yoruluyormki sadece vücut yorgunluguda degil beynim yoruluyor.kendi kendine çok az vakit geçiriyor.sürekli başımda atlıyor zıplıyor.konuşuyor. çok yorulmuş durumdayım.çok uzun oldu ama hocam bir sorum daha olcak daha önce oglum çok pasif bir çocuktu.kendini savunamaz sürekli yaşıtlarından dayak yer ve aglardı.birden bire ne oldugunu anlayamadım .bu seferde oglum kavga etmeye  başladı.genelde yaşıtlarıyla oyuncak kavgası çıkıyor.ve arkadaşına vuruyor.bizide dinlemiyor.kızıyoruz olmuyo.güzellikle söylüyoruz olmuyo.ne yapmam lazım.normalde uyumlu.şöz dinleyen bir çocuk çok sıcak kanlı.fakat bu davranışlarına anlam veremiyorum.şimdiden çok teşşekkür ederim.yardımcı olursanız sevinirim.
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ara 2008 Saat 17:21
tuvalete oturmak bazı çocuklar için korkutucu olabiliyor. tuvalete otutuyorsanız küçülten bir aparatla birlikte ayaklarının da yere temas etmesini sağlayın. her an kendini içinne düşecekmiş gibi hissetmesin. tuvalette oturtabnilirseniz orada biraz vakit geçirin, çocukların büyümesinin ne demek olduğunu anlatınve kakasını her tuvalete yaptığında minik bir ödül (en azından tezahurat) verin. yapmadığında ise sessiz kalın. hareketli olması çok doğal ancak yaşıtlarına gör çok fazla hareketli olduğunu gözlüyorsanız bir uzmandan danışmanlık alabilirsiniz
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.